Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Та не е саде ванковска...околу дпне кружела квази-интелигенција одсекогаш. Во недостаток на аргументи, измишљај си говна за разонода. Да не дочекаш психопаторот со дијагноза што така ефтино те плаќа да ги смени моштите на Гоце за коскиштата на тодор александров и ванчо михајлов да дојдат во Македонија таква каква тие скотови ја замишљаа. Тек таму да му беше и гробот на Гоце, не знам на што ќе се повикавте сега вморони.
Скот...

cuculidiot.jpg

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Спoред мене срaмнo ке биде aкo се тoчни инфoрмaциите декa Тaљaт ке држи гoвoр,сем aкo не се кoнструкцијa нa некoј штaб.Единственa држaвa у Свет е Албaнијa кoјa oтвoренo зaгoвaрa теритoријaлни претензии кoн Мaкедoнијa.Се дoдекa се зaнимaвaме сo висoкa пoлитикa ништo не прaвиме.Кaкo ке му гo oбјaсниме спoрoт сo Грцијa и иметo не гo дaвaме нa некoј Мaкедoнец вo Чaир кoј дoживеaл дa му се прoмени иметo нa училиштетo,дa минувa секoјдневнo пoкрaј спoменици нa терoристи...Кaкo ке му се oбјaсни знaметo нa туѓa држaвa истaкнaтo пo кaбинетите нa министри вo Мaкедoнскa Држaвa унaзaд 15 гoдини?Нaјгoлемaтa грешкa не е ни нa Сдсм ни нa Вмрo туку нa сaмите нaс штo дoзвoливме терoристи oд плaнинa симнaти 2002 дa влезaт вo влaстa.Дa се спoеa тoгaш тврдoкoрните и шaрените друг муaбет ке прaвевме сегa.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
@fmi
Па тоа и ти велам. Вие во знак на добра воља ни дадовте некоја коска од вашиот голем национален херој и ние си го присфоивме. Не мислиш дека е време да се исправи таа историска грешка и коските да бидат вратени инаму каде припаѓаат. На Бугарскиот народ и држава. Ние ке си ставиме некој друг таму од поновата историја, наша автохтона. Некој што се родил после 1945 и да си бидеме начисто околу тоа, да си немаме кавги од типот наш бил, ваш бил. Секако се што живеело на овие простори пред таа дата биле Бугари вклучително и Гоце. И што има тој да биди погребан во Скопје. Каква врска има тој со нас. Нити бил Македонец. Нити се борел за Македонија нити пак умрел за Македонија туку за Бугарија. БКП направила историска грешка по налог на коминтерната која е дојден моментот конечно да се исправи и коските да ви бидат вратени, сите до една.
Знаеш, малце на Тодор Петров ми личиш во последната дебата со Виктор Канзуров по Нота ТВ. Кога Канзуров го праша...зашто беше криено дека Делчев се декларирал во писма како бугарин, Петвор вели: Па доjде време сега и тоа да се каже.
Знаеш толкова шастисан милиот, чак велеше Гоце во бугарската екзархиja бил верник. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Разбирам пробата ти за заебаване и ценам :)
Па знаеш, местото на Гоце е во Македониja, во таа георгавска Македониja за коja умре.Ако не ви треба на вас, даjте го на Турците, така и така они винаги го мрзеха, поне сега да го фатат мртов. Знаеш, да седи среде Скопje и наместо Аце на плоштад ставите сакофагот на Гоце, вака жежко да пари под ногите на сите, што заборават и имат куса мемориja. Нема потвеба да седи во Софиja, овде се памти и се почитува и без коските му. Ние си чуваме писмата му.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не треба пасош за Србија. Треба Грција и Бугарија да го следат овој пример. Поголем доказ за добрососедство нема. Парадирање со договори, војска и амбасадори е апсолутно непотребно осим за проста раја.
Грција и Бугарија се членки на ЕУ. Имаат процедури за преминување на граница. Нема врска тоа со добрососедства

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Владе престани да покушаваш да бидеш саркастичен. Патетично делуваш, а ја се загрижив заради твојот углед.
Ич не се секирај ти за мене, си имаш поголеми маки за мислење отколку мојот углед. Туку овој Гоце Делчев што бил по националност. Бугарин или Македонец? Ова браќата Бугари велат нивни бил и се борел за тоа што се борел. Обединување на геогравскиот поим Македонија со матичната држава. Дај ти пресечи тука кратко и јасно. Уште не лажат комунистите или наш бил.[DOUBLEPOST=1501662542][/DOUBLEPOST]
Знаеш, малце на Тодор Петров ми личиш во последната дебата со Виктор Канзуров по Нота ТВ. Кога Канзуров го праша...зашто беше криено дека Делчев се декларирал во писма како бугарин, Петвор вели: Па доjде време сега и тоа да се каже.
Знаеш толкова шастисан милиот, чак велеше Гоце во бугарската екзархиja бил верник. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Разбирам пробата ти за заебаване и ценам :)
Па знаеш, местото на Гоце е во Македониja, во таа георгавска Македониja за коja умре.Ако не ви треба на вас, даjте го на Турците, така и така они винаги го мрзеха, поне сега да го фатат мртов. Знаеш, да седи среде Скопje и наместо Аце на плоштад ставите сакофагот на Гоце, вака жежко да пари под ногите на сите, што заборават и имат куса мемориja. Нема потвеба да седи во Софиja, овде се памти и се почитува и без коските му. Ние си чуваме писмата му.
И сега да не го тупиме. Кратко и јасно Гоце Делчев што бил по националност?
Делови од геогравска Македонија има и тука, и во Бугарија а најголем дел во Грција. Можеби таму треба да им ги испратиме коските, тие имаат најповеќе право на тоа. Во секој случај ние имаме најмалце. Нити делот ни е најголем, нити бил Македонец.

Последно уредено:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
И сега да не го тупиме. Кратко и јасно Гоце Делчев што бил по националност?
Делови од геогравска Македонија има и тука, и во Бугарија а најголем дел во Грција. Можеби таму треба да им ги испратиме коските, тие имаат најповеќе право на тоа. Во секој случај ние имаме најмалце. Нити делот ни е најголем, нити бил Македонец.
Па читаj писмата му во оригинала па ке разбереш.Jaс сметам дека тоj доволно се декларирал за да треба днес jaс да му наметнувам што и како се чувствувал.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Па читаj писмата му во оригинала па ке разбереш.Jaс сметам дека тоj доволно се келарирал за да треба днес jaс да му наметнувам што и како се чувствувал.
Де бре јас ги немам читано, ти очигледно ги имаш. Што вели официјална Софија. Кратко и јасно, што бил Гоце Делчев по националност.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Де бре јас ги немам читано, ти ичигледно ги имаш. Што вели официјална Софија. Кратко и јасно, што бил Гоце Делчев по националност.
Ма какво значение има што вели официална Софиja? Човече...човекот оставил писма после себе. Па кога не си ги читал, седаш и читаш, не е тежко. Не сум jaс даскал овде ни имам намера да бидам.

Jaс само ке спомнам,дека првото име на тоа што днес сака да се кити со името ВМРО е Бугаро-Македоно-Одрински Револуциони Комитети. Както кажав, историски противно е ВМРО да биде против договор мегу РМ и РМ.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Jaс само ке спомнам,дека првото име на тоа што днес сака да се кити со името ВМРО е Бугаро-Македоно-Одрински Револуциони Комитети.
Jасно се оделени Бугарија и Македонија дури и во името.
Уште тогаш се знаело дека Македонија и Бугарија и Македонци и Бугари не е исто.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Ма какво значение има што вели официална Софиja? Човече...човекот оставил писма после себе. Па кога не си ги читал, седаш и читаш, не е тежко. Не сум jaс даскал овде ни имам намера да бидам.

Jaс само ке спомнам,дека првото име на тоа што днес сака да се кити со името ВМРО е Бугаро-Македоно-Одрински Револуциони Комитети. Както кажав, историски противно е ВМРО да биде против договор мегу РМ и РМ.
Па не спорам јас со тебе што бил туку те прашувам? Си ги читал писмата. Дај сподели во кратки црти каков впечаток ти оставија тебе лично. Бугарин бил или нешто друго.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Jасно се оделени Бугарија и Македонија дури и во името.
Уште тогаш се знаело дека Македонија и Бугарија и Македонци и Бугари не е исто.
Разбирам и желбата за провокациja, но да прашам А Одрински?[DOUBLEPOST=1501663668][/DOUBLEPOST]
Па не спорам јас со тебе што бил туку те прашувам? Си ги читал писмата. Дај сподели во кратки црти каков впечаток ти оставија тебе лично. Бугарин бил или нешто друго.
Коj сум jaс да кажувам каков бил? Коj си ти да кажеш каков бил?
Тоа што сум ги читал е мое право, както е ваше право да идете и да ги читате ако сакате.
Немам намера да споделувам. Секи сам да инвестира малце пари во една турнеа до Софиja, па да ги прочита.Не само да оди по шопинг молови или ИКЕА.
Кога листот зборува, не е моja работа да зборувам. Затоа и не водам дебати на тема историja на форумот.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Бугарин бил. Задоволен си? Почекај ако не и ќе видиш кога комисиите ќе копаат по историските документи, како што стои во договорот нели, па ќе видиш и кој е Бугарин и кој не е, колку споменици на Бугари имаш во Скопје ќе ти стане јасно.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Разбирам и желбата за провокациja, но да прашам А Одрински?
Тоа не ме интересира, Бугарско Македонски е поентата. Одринско беше претежно со турско население можеби затоа и тоа е ставено башка.
То се гледа и во Илинденското востание, ако тоа било востание на “бугари“ во “бугарска“ Македонија, каде биле бугарски полкови, бугарска артилерија, бугарска коњица.... да тргне во сеопшт напад за слобода на своите сонародници кои се кренале на востание?
Речиси 30 години постоела бугарија како држава, си имаа војска, камо беа тие во 1903?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Бугарин бил. Задоволен си? Почекај ако не и ќе видиш кога комисиите ќе копаат по историските документи, како што стои во договорот нели, па ќе видиш и кој е Бугарин и кој не е, колку споменици на Бугари имаш во Скопје ќе ти стане јасно.
Задоволен сум, и повеќе од тоа. И што има ние да му се клањаме на сите тие бугарски споменици и личности. Каква врска имаат тие со нас. Новата власт под итно да ги дислоцира или расклопи. Коските да си се вратат онаму каде им е местото или на тој што припаѓаат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom