- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.577
- Поени од реакции
- 5.169
Не е ниту само македонска, туку на сите граѓани кои живеат во неа.Не ме чуди. Арогантни сте затоа што сте галеничиња на американските воени злосторници. Да не беше така ќе бевте најсреќното малцинство во Европа. Од ништо не сте скусени во оваа проклета држава, а вашите националистички барања како да се единствената тема со која мора целото општество да се занимава постојано.
Државата Македонија беше формирана од страна на македонскиот народ, таа постои поради појавата на македонската национална идеја. Ако вие како Албанци не можете да се помирите со тоа дека живеете во држава чие формирање не само што идеолошки не сте го поддржувале туку сте го попречувале и го сметате како штетно за вас можете да се самоубиете како гулабите во Вардар.
Македонија нема да биде албанска држава.
Македонија нема ниту да се кантонизира или федерализира, ниту да има двојазичност на цела територија, а ако вие сметате дека има има некоја реална причина тоа да се случи (освен албанскиот етношовинизам) кажете ја?
Јас не зборам за 90-тите. Тогаш сеуште немаше државен албански универзитет. Тие смешки од универзитети ги отворија СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ од 2002 наваму на барање на Западот чиишто лакеи сте.
Ме насмеа, Македонија била формирана од македонската национална идеа, каде живееш ти? во бајка?
Ако не сте сакале да живеете со малцинства, не сте требале да ја формирате државата со територии каде не живеат македонци туку живеат други националности, многу едноставно.
Не сте способни да правите етничко чистење, тоа е очигледно, а не дека не сте пробале. Ниту сте културно или економски супериорни да ги асимилирате малцинставата, а не дека не сте ги асимилирале тие малцинства кои мислевте дека ќе бидат опасност во иднина. Ваша грешка беше што бевте сигурни дека никогаш албанците нема да имат супер сила на своја страна заради религијата. На тоа сета ваша стратегија беше насочена, албанците да се прикажат како муслиманско не стабилна нација, затоа секакви исламски струи и денденес слободно се движат по балканот, особено во Македонија и Србија.
Не може Македонија да се федерализира само од страна на албанците, ниту со барања на помали партии смешно е тоа да се рачуна како закана. Ниту е во полза на албанците да има таква поделба.[DOUBLEPOST=1483646593][/DOUBLEPOST]
Дај линк, не сум знаел.Ако тебе те лечат во џамија не значи дека и мене ме лечат во црква.
И не се прави мутав многу добро знаеш што зборам.Знаеш и дека им е прифатено здравственото на косоварите во македонија,сега се лечат и плаќаат како во косово а не во друга држава.