Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Абе зошто се правите како од Марс паднати? Сега на тоа се сведе критериумот, распукале ама битно останале? Па за таков критериум дај им на деца од средно градежно, ќе ти го завршат проектот за 10 пати помала сума. Не може плус нова градба туку така да прокишњава, кофи да има внатре и околу вирови да се прават. Кој е крив тоа не знам, си имаше тендери, тие знаат на кого си дале, нека си бркаат одговорност.

Ајде и тебе прост муабет како на овој подоле со културното наследство. Реновираш дома, виаш мајстори кои солено ги плаќаш. После година дена некаде, на првиот посилен дожд мораш да ставаш кофи затоа што плафонот е утоп направен и ти тече на паркет. Ќе викаш па мора така или ќе му се јавиш на главниот нивни се по список ќе му наредиш?

Чика, муабетот беше за она што вие го сметате за културно наследство, а не да одиме градба по градба со муабетов. Прво ти викам дека стиропор глупостите не се културно наследство, ти ми викаш кружните текови дали биле добри. Ти кажувам дека биле добри, ти ми викаш филхармонијата и автобусите какви биле :facepalm: Во филхармонијата искрено не сум била, автобусите се просек, ни wow ама ни лоши, како за кинеска донација може да пројдат, но за Скопје како град и за Балканците како народ со таква физичка конституција, не се. Тие што ги возат приватњаците подобри се во смисла дека се пошироки, имаш повеќе простор за нозете и повисок човек не би имал проблеми.

Која наредна градба ќе ја дискутираме, обвинителство или стадионот?
Пa тoa сaкaм дa ти кaжaм, зaштo не нaпишеш некoгaш нештo убaвo зa тoa штo ти се дoпaѓa? Зaштo тoлку негaтивнo зa се? BTW уште не сум чикa

Член од
14 август 2006
Мислења
45.358
Поени од реакции
84.580
Пa тoa сaкaм дa ти кaжaм, зaштo не нaпишеш некoгaш нештo убaвo зa тoa штo ти се дoпaѓa? Зaштo тoлку негaтивнo зa се? BTW уште не сум чикa
нема везе, претураш од шупље у празно цело време
он сакал да каже...[DOUBLEPOST=1500219955][/DOUBLEPOST]
Амди, ти ли си ?

Те бараат во Скопска Пивара, Кока Колата нешто скиснала.
ах, повторно со тој првокласен хумор :(

(стварно, одкажи се од хумористични забелешки, боље ти иде кога не покушаваш да бидеш хумористичен)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
ах, повторно со тој првокласен хумор :(

(стварно, одкажи се од хумористични забелешки, боље ти иде кога не покушаваш да бидеш хумористичен)
Не е моја вина бидејќи те оперирале од смисла за хумор.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Оф, а да видевте порано на што личеа двата базена... :) Сега се Лас Вегас.
Базенон во Карпош го зедоа под закрила и го реновираа од темел. Одлична работа завршија, сега што има и стока народ тоа си е друго. За кружните текови кој ме прател имам фалено во ДК и во темана за војна на патиштата, слично нешто за велосипедските патеки. Исто имам коментирано дека позитивно е што го реконструираа стадионот, не во целост само ајде да не навлагаме, си објасни УЕФА, очигледно ниски стандарди имате вие и ќе речете ситничари човек. А за гипсариине е навреда за естетиката некој да ги фали, да се разбереме.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Абе зошто се правите како од Марс паднати? Сега на тоа се сведе критериумот, распукале ама битно останале? Па за таков критериум дај им на деца од средно градежно, ќе ти го завршат проектот за 10 пати помала сума. Не може плус нова градба туку така да прокишњава, кофи да има внатре и околу вирови да се прават. Кој е крив тоа не знам, си имаше тендери, тие знаат на кого си дале, нека си бркаат одговорност.

Ајде и тебе прост муабет како на овој подоле со културното наследство. Реновираш дома, виаш мајстори кои солено ги плаќаш. После година дена некаде, на првиот посилен дожд мораш да ставаш кофи затоа што плафонот е утоп направен и ти тече на паркет. Ќе викаш па мора така или ќе му се јавиш на главниот нивни се по список ќе му наредиш?

Чика, муабетот беше за она што вие го сметате за културно наследство, а не да одиме градба по градба со муабетов. Прво ти викам дека стиропор глупостите не се културно наследство, ти ми викаш кружните текови дали биле добри. Ти кажувам дека биле добри, ти ми викаш филхармонијата и автобусите какви биле :facepalm: Во филхармонијата искрено не сум била, автобусите се просек, ни wow ама ни лоши, како за кинеска донација може да пројдат, но за Скопје како град и за Балканците како народ со таква физичка конституција, не се. Тие што ги возат приватњаците подобри се во смисла дека се пошироки, имаш повеќе простор за нозете и повисок човек не би имал проблеми.

Која наредна градба ќе ја дискутираме, обвинителство или стадионот?
Ti da ne si arhitekt ili geolog po struka?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.359
Поени од реакции
8.910
^^^ И јас тргнав да ја објавам оваа вест на Телма...

Пешевски во еден ден потпишал 86 концесии за отварање на рудници

Концесии за отворање на 86 рудници низ цела држава во 2012 година, потпишал поранешниот вицепремиер за економски праша Владимир Пешевски. Сите концесии биле потпишани во еден ден, тврди активистот од Граѓанската иницијатива „Спас за Богданци“ Јован Џалев во емисијата ПРОЦЕС на НОВА.

Вкупно 22 од овие концесии се на потегот од Кавадарци до Валандово, а останатите продолжуваат се до Старо Нагоричане, кумановско. Со ова, според Џалев, претходната власт од земјоделска, планирале да ја претворат Македонија во рударска земја.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
Озбилно мислиш дека она со Амди Бајрам беше смешно?
А ти озбилно мислиш дека коментари од типот "матер и ебаа на Македонија" не спаѓаат во Амди Бајрам категорија ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.358
Поени од реакции
84.580
Пешевски во еден ден потпишал 86 концесии за отварање на рудници

Концесии за отворање на 86 рудници низ цела држава во 2012 година, потпишал поранешниот вицепремиер за економски праша Владимир Пешевски. Сите концесии биле потпишани во еден ден, тврди активистот од Граѓанската иницијатива „Спас за Богданци“ Јован Џалев во емисијата ПРОЦЕС на НОВА.

Вкупно 22 од овие концесии се на потегот од Кавадарци до Валандово, а останатите продолжуваат се до Старо Нагоричане, кумановско. Со ова, според Џалев, претходната власт од земјоделска, планирале да ја претворат Македонија во рударска земја.
Поголемиот дел од јавноста (нормалната јавност, за ботовите не ни праам муабет) поима нема колкаво зачукување нож во грб за Македонија и нејзинаата иднина е ова.
Никој поима нема какви моменти и последици има тука. На пример, дали некој знае дека ќе прават четврта по големина во свет брана за езеро со јаловина, измеѓу Струмица и Берово?
Дали на некој отприлика му е јасно што значи само овој податок?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А ти озбилно мислиш дека коментари од типот "матер и ебаа на Македонија" не спаѓаат во Амди Бајрам категорија ?
Не мислам ништо за тоа, те прашав дали озбилно мислиш дека постот со Амди ти е смешен?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom