Костовски: За неколку десетици уплати, СЈО ја обвини цела ВМРО-ДПМНЕ за да ја ослаби државата
Истовремено СЈО сака лажно да ги престави за криминални донациите во ВМРО-ДПМНЕ кои што се чисти, спроведени согласно закон. Донации годишно има од 25 илјади членови и помагатели. Од 25 илјади донации, тие нашле, според нив, сомнителни неколку десетина уплатници на лица кои изјавиле дека не се сеќаваат на потписите, бидејќи се работи за случај од пред неколку години, како и лица зад кои стои јасен политички мотив бидејќи актуелно се дел од други политички партии и структури и јавно се прокламираат за дел од партии кои се партиски конкуренти на ВМРО-ДПМНЕ“, изјави Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ.
Според него, скандалозно е што поради овие неколку десетина уплати тие целата партија ја обвинуваат за сите 25 илјади уплатници што преставувало правен преседан.
http://www.mkd.mk/makedonija/partii/kostovski-za-nekolku-desetici-uplati-sjo-ja-obvini-cela-vmro-dpmne-za-da-ja-oslabi
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Абе за 50 денари вишок во каса некој заработи 4000 еур казна, ама сега десетина уплати биле пи*кин дим?!?