Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Зарем децата без родители или со еден родител ги нарекуваш џукели најдени во канта за ѓубре?

Се шегувам, не е тоа никакво прашање. Не зачудува воопшто кога некој со толку еродирани морално-етички норми како што е Ристо Превара, кажува вакво нешто.
..никој никогаш посебно во Македонија не кажал лошо нешто за децата без родители или со еден родител уште помалку.Баш напротив...
Но да се пљука по природноста на бракот на маж и жена и таквата фамилија како столб на општеството е чист кретенизам и џукелерај. Трпањето на накаква ЛГБТ во истиот кош е џукелерај на квадрат. Секоја полнолетна личност е слободна да одлучува дал ќе биде нормална или ќе попедери, но тоа нема никаква врска со природниот ред на работите: жена и маж да имаат дете. И ако општеството проба во услови на бела смрт на секој можен начин да го протежира и промовира нормалниот ред на работите.., за очекување е дека некој кој поддржува нешто спротивно да е џукела најдена у канта...:tapp:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
..никој никогаш посебно во Македонија не кажал лошо нешто за децата без родители или со еден родител уште помалку.Баш напротив...
Напротив, ти штотуку ги нарече - џукели најдени во канта.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
А чекај сеа...гласаше за тогашната опозиција па се чувствуваш измамено? Или гласаше за паторот, па сеа пишуеш вакви куртонски постови од инает.
Еве јас очекувам главното ветување да се спроведе - да се спроведе правда и врати правна држава. Имам право да пишувам вакви хејтерски постови, ама ме заболе за некаква ситна дневнополитичка игра и укинување на некои едвај 200 денари месечно. Тоа е најмизерно популистичко ветување кое пали у најнеобразуваните слоеви. Ретко кој дискутира што воопшто се финансира со тие пари - корумпирани медиуми, меѓу кои и јавниот сервис преку кои десет години владата си се рекламираше сама себе. И ден денешен не е сменето она ѓубре ратајкоски и уште мтв личи на шител од најлошите денови, иако се опозиција.
Тој шо мастурбира на вакви "олеснувања", а не ја перцепира сликата од поширок агол сигурно има високи дострели у животот. Чуда ќе напраеше со тие 200 денари...баш ми е криво.
...ајде нека биде воведувањето на евтина струја, можи? (да ги оставиме тие 200 ден оти чуда не се прават разбира се) , беше ветено предизборно враќање на евтината струја? но не само да важиТ за социјално загрозени туку за сите! ајде ...кога ќе се воведи? после месец, пет, две години? или никогаш ?
или што се 3, 4 илјади скоро колку 200 ден нели?
п.с.
мастурбирање на политички ветувања не ми е познато? дали е јако? а? :confused:

B

Bafra

Гостин
Тие единаесет години и нанесуваа немерлива штета на земјава, народов и партијата.
Не може одеднаш да се преправаме дека никогаш не постоеле, затоа што со катастрофалните последици од неговото владеење ние како народ и држава ќе се соочуваме уште долго, уште долго партијата ќе биде синоним за лоповлук и предавство на македонските национални интереси.
А истата таа буљумента сеуште фигурира на сцената и од петни жили се труди да се врати на позицициите од кои ќе може да продолжи да ја раскрчмува земјата и да го уништува народотза сметка на лични интереси на едно мало множество.

Не може тоа да се третира као никад да не се десило, затоа што може да се врати.
Ти си интелигентен ќе сфатиш што сакам да укажам :
http://tocka.com.mk/vesti/237356/covekot-koj-ne-go-sakale-ni-cia-ni-kgb-najvaznata-odluka-vo-zivotot-ja-donel-poradi-bombardiranjeto-na-jugoslavija

На прашањето за причините за таквото однесување, Зиновјев на кратко одговорил дека сегашниот предмет на критика на ситуацијата во СССР треба да бидат тие кои се во моментот на власт, бидејќи мртвите и кога би сакале, не можат да одговорат. На крајот, тој истакнал дека оцената за Сталин ја дал додека тој би уште жив.

Се е ок да критикуваш, ама зашто сите после војна се правиме генерали, ако сакаме нешто да смениме во општеството МОРА ВЕДНАШ да се реагира. Ти дури сам си кажал дека си гласал за дпмне.
Тоа што сме биле сите кукавици сега ќе си трпиме последиците :D

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Како шо кажаа, најпрво ребаланс на буџетот па укинување на таксата и воведување евтина струја. Јас колку шо се сеќавам, од вмро викаа укинувањето на таксата е популизам, партизирање на Мтв, зошто поднесоа за укинување? Демек глупи ние нема да приметиме дека едно викаат друго прават. Можеби тие како тебе нема да приметат, 10 години не приметиле ништо па сеа ќе приметеле.
...а даноците? нив не ги спомна нели? и тие ќе се намалат? или ? и тие што до вчера како така плаќаа данок со ова апсолутно нема веќе да плати ! ќе добиеш фискална малу морген...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
...Ти дури сам си кажал дека си гласал за дпмне.
Тоа што сме биле сите кукавици сега ќе си трпиме последиците :D
Види вака,
сега, на овие избори, луѓето гласаа за Заев. Заев да ја имаше уништувано земјата десетина години, ко Грујо шо напраи, немаше да го гласаат. Можда Заев тоа ќе го напраи некад, па ќе го пие на избори. Али сега, на овие избори Заев го нема ни приближно тој ужасен багаж на Грујо, затоа Заев го гласаат а Грујо не.
Грујо коа победи на избори прв-пут, он не беше предавничко гомно кое ја шитка својата земја на исламисти, цеди задњи денар од својот народ за да се напукаат неговите фирми со тендери и ред други срања. Ништо од тоа, го немаше зад него. Он беше воркахолик-министер во владата на Бучко or wateva. Затоа го гласаше цел народ и затоа победи.

Така да, можеш комотно више да ми се тргнеш од куров со твојата патетична замерка за тоа како и зашто ја сум го гласал Грујо, тогаш кога сум го гласал.

B

Bafra

Гостин
Види вака,
сега, на овие избори, луѓето гласаа за Заев. Заев да ја имаше уништувано земјата десетина години, ко Грујо шо напраи, немаше да го гласаат. Можда Заев тоа ќе го напраи некад, па ќе го пие на избори. Али сега, на овие избори Заев го нема ни приближно тој ужасен багаж на Грујо, затоа Заев го гласаат а Грујо не.
Грујо коа победи на избори прв-пут, он не беше предавничко гомно кое ја шитка својата земја на исламисти, цеди задњи денар од својот народ за да се напукаат неговите фирми со тендери и ред други срања. Ништо од тоа, го немаше зад него. Он беше воркахолик-министер во владата на Бучко or wateva. Затоа го гласаше цел народ и затоа победи.

Така да, можеш комотно више да ми се тргнеш од куров со твојата патетична замерка за тоа како и зашто ја сум го гласал Грујо, тогаш кога сум го гласал.
А така не :neetaka:, што мене си ми љут кога не си имал доволно информации тогаш кога си го гласал .... и тогаш имаше луѓе кои укажуваа на тоа дека Грујо и неговото опкружување се ВРХОВИСТИ и да се спремаме за логори. Им се смеа тогаш на таквите.

Никој НЕ негира дека дпмне направи пустош низ МКД, ама дај сегашниве да ги натераме да ги казнат виновниците а не пак да ја направиш истата грешка т.е после 4 години да не викаш:
Заев коа победи на избори прв-пут, он не беше предавничко гомно кое ја шитка својата земја на исламисти, цеди задњи денар од својот народ за да се напукаат неговите фирми со тендери и ред други срања..

Значи сум спомнал многу пати дека Заев доаѓа од приватен сектор и за мене било кој што успеал во приватен сектор секогаш ќе има предимство. Но со една ластовичка ништо не правиме :D
Треба да се среди системот ако сакаме напредок.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.190
Зарем децата без родители или со еден родител ги нарекуваш џукели најдени во канта за ѓубре?
Не драматизирај толку. Што има лошо да се промовира стандардно семејство, со татко и мајка неразведени и заедно. Ебате ајде да ги промовираме сите сексуални ориентации, освен стрејт, и да ги промовираме сите лајфстајл-ови освен патријархалниот. После наталитетот паднал...
Аман више со таа политичка коректност.

Во учебниците има тешки ретардации, ама не, за ова мора да се фатите.

http://www.mkd.mk/makedonija/obrazovanie/vo-uchebnikot-opshtestvo-za-4-to-oddelenie-ima-diskriminatorska-sodrzhina
...оставено е на учениците да заокружат, дали родителите се венчале во матично (општина), црква или друго. Ваквата вежба, како што е зададена во учебникот е дискриминаторска и вознемирувачка за цели групи родители и деца кои не живеат во конвенционални брачни односи и семејства
...бракот како заедница и свадбата како начин на прослава, се претставени како единствено „нормални“ заедници и поведенија” се вели во соопштението на Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници
Дап, снегулките кои мора да се посебни и различни, и не дај боже да се потсетуваат дека се „нестандардни“. Абе, кој како сака нека прави за секс. Ама по дома. Во образованието само стандардно семејство треба да се промовира. Како бе сакате да функционира држава без наталитет - со увезување мигранти од Азија и Африка??

Ти бе „Лорд“ Берик, од овие „Сексуални маргинализирани заедници“ ли си - па ти смета во учебник да се промовира стандардно нормално семејство? :cautious:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Има некое дете со еден родител, има друго посвоено што е и ред други примери. Тоа можда за вас куртоните се џукели најдени у канта за ѓубре, али то е ваш проблем, а не мој.

Не сум ја против стандардни семејства и нивно промовирање.
Ја сум против начинот на кој тоа се прави во моронскиот учебник.[DOUBLEPOST=1499454209][/DOUBLEPOST]
Не сум ти љут бе, само ти викам тргни ми се од куров со фаличната замерка. Ти објаснив зашто е фалична, а ти сеа ако ти е убаво, остани.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Не знам дали забележуваш, но ти повеќе ги одржуваш пастирот и пвеводбениците во живот на форумов со секој твој нареден коментар, отколку нивните тролови.

Или не знаеш да водиш објективна дискусија и да разменуваш критики кон власта - освен ако на власт се пастирот и пвеводбениците, се разбира ?

Вака оставаш впечаток како ти да плачеш, а не троловите на пастирот и на пвеводбениците, им правиш повеќе бесплатен маркетинг отколку што тие правеа на Интернет изминативе 11 години.

Исто како и атеистот кој вели дека Бог не постои, па бидејќи не постои го спомнува толку често и повеќе го одржува во живот отколку верниците.
Не знам за тоа но ако не се лажам, ти беше тој кој цело време се обидува да ја изрелативизира одговорноста на пастирот за амнестијата на воените злосторници и агресори и да ја прикаже како странски заговор и покрај брдото факти кои зборуваат поинаку.
Интересен феномен е тој, не само кај тебе, општо, кога за криминалот и деструкцијата на власта секогаш се одговорни некои надворешни фактори, јудеомасони, илуминати, тајни сили и така секогаш се релативизира нивната одговорност.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.089
Поени од реакции
12.649
Тие единаесет години и нанесуваа немерлива штета на земјава, народов и партијата.
Не може одеднаш да се преправаме дека никогаш не постоеле, затоа што со катастрофалните последици од неговото владеење ние како народ и држава ќе се соочуваме уште долго, уште долго партијата ќе биде синоним за лоповлук и предавство на македонските национални интереси.
А истата таа буљумента сеуште фигурира на сцената и од петни жили се труди да се врати на позицициите од кои ќе може да продолжи да ја раскрчмува земјата и да го уништува народотза сметка на лични интереси на едно мало множество.

Не може тоа да се третира као никад да не се десило, затоа што може да се врати.
Ако спомнувањето на пастирот и пвеводбениците во секој пост или во секој втор пост кој го објавуваш на темава, ти е приоритет, а не објективната критика, верувај ми, повеќе им правиш услуга со тоа што ги спомнуваш, отколку што ги потсетуваш нивните тролови на форумов дека пастирот и пвеводбениците се минато и нема да се вратат, баш обратно, ти ги враќаш со тоа што постојано ги спомнуваш.

Но кога сме кај граѓанската самосвест која според тебе не смее да ги третира пастирот и пвеводбениците како никогаш да не постоеле и како никогаш да не ги направиле сите тие криминални дела кои ги направија, бидејќи можат да се вратат, би требал да бидеш малку посовесен и да посветиш по некоја критика и за зајко кукурајко и плавите жолтици, бидејќи не знам дали знаеш дека веќе втор месец по ред се на власт, и исто како пастирот и пвеводбениците, имаат свое криминално минато, и исто како пастирот и пвеводбениците, не смеат да бидат ослободени од било каква критика, особено сега кога се на власт и за разлика од пастирот и пвеводбениците во моментов кои се политички немоќни, зајко кукурајко и плавите жолтици сега имаат политичка моќ со која можат да ги повторат криминалните дела на нивните претходници за своја корист.

И уште го одржуваш во живот на темава.

Не знам за тоа но ако не се лажам, ти беше тој кој цело време се обидува да ја изрелативизира одговорноста на пастирот за амнестијата на воените злосторници и агресори и да ја прикаже како странски заговор и покрај брдото факти кои зборуваат поинаку.
Интересен феномен е тој, не само кај тебе, општо, кога за криминалот и деструкцијата на власта секогаш се одговорни некои надворешни фактори, јудеомасони, илуминати, тајни сили и така секогаш се релативизира нивната одговорност.
Те молам цитирај ги моите коментари каде што сум ги спомнал "надворешни фактори, јудеомасони, илуминати, тајни сили" и не знам кои други.

Ако под релативизација подразбираш изедначување на една криминална банда на власт со друга криминална банда на власт, тогаш да - слободно можам да кажам дека не разликувам помеѓу едни и други криминалци, бидејќи сум живеел под власт и на едните и на другите и не сум забележал ама баш никакви разлики помеѓу нив.

Всушност, токму амнестирањето на терористите е одличен пример - законот за амнестија го донесоа пвеводбениците во февруари 2002, плавите жолтици се вратија на власт на нивниот легендарен 15 септември 2002, и цели 4 (ЧЕТИРИ) години можеа да го укинат законот и да ги судат терористите во Македонија, но наместо тоа, плавите жолтици не само што дозволија да помине амнестијата на терористите, туку и направија влада со тазе амнестираните терористи како нивни коалициски партнери.

Ако тоа не ги релативизира работите помеѓу едната и другата криминална банда на власт, тогаш не знам што ги релативизира.

А еве ти и најтазе пример - пред некој ден зајко кукурајко и плавите жолтици најавија дека ќе воведат втора смена во државната и јавната администрација. По овој повод - ова можам да ти го потврдам од партиски извори и од двете партиски канализациски цевки - во царина се частеле меѓусебно и пвеводбеничките пулени и пулените кои шират плава жолтица, бидејќи сега ќе барале поткуп од секој шпедитер за секој камион кој ќе ја поминува границата.

Можеби е само чаршиски муабет, ама чудно е како и едните и другите пулени низ населба говорат за частенката во царина, ретко се случува да бидат вака обединети за заеднички цели.

Не знам дали изедначувањето на една криминална банда на власт со друга криминална банда на власт за тебе е феномен, за мене лично е здрав разум, бидејќи не гледам ништо позитивно на заминување на еден криминалец и негово заменување со друг криминалец.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
...е многу сте интересни, човекот си отиде со се својата екс влада, што кој таквооо уште се замарате со него? дајте бре Новиве да видиме што прават или не прават за МКД? или уште сте под хипноза?
или немате коментари за Новите? па ај удри уште по старите ...
брееее која тактика за прекривање на неработење на овие 50 тина дена, разбира се освен екстерното за осмооделенците, врло тешка работа завршена ! ц цццц ццц ц :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom