Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.691
Поени од реакции
37.675
... денес уплатив за два месеца Тв и радиодифузна такса, не можам да чекам и да ризикувам да ме санкционираат, дефинитивно едно од предизборните ветувања на сегашна Нова власт за нејзино укинување не се спроведе, ниту пак во блиска иднина ќе биде на жалост!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
... денес уплатив за два месеца Тв и радиодифузна такса, не можам да чекам и да ризикувам да ме санкционираат, дефинитивно едно од предизборните ветувања на сегашна Нова власт за нејзино укинување не се спроведе, ниту пак во блиска иднина ќе биде на жалост!

Јас се сунетисав, запишав курс по албански си набавив кече и дадов документи за промена на име во Илир Дардани заради ветувањето на ДПМНЕ дека ќе бидеме дел од голема Албанија.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.380
Поени од реакции
35.039
Па што ако пропадне домашното стопанство ? Да не случајно имаме нешто јаки фирми што прават извоз во милијарди евра ? Или се богаташи затоа што поткупиле политички лидери последните 20 години ?
На луѓето им треба слобода за транзит, слобода да бираат работа а не да се плашат дека утре ќе ги избркаат од работа затоа што шефот имал лош ден. Тогаш државата и општеството во целина ќе имаат бенефит, ко на пример градоначалникот не поправа улици, наредни избори ќе го сменат, а не слушајте шефот кажа за тој и тој ќе гласате..
Гледаш ли колку немаш ни претстава за што зборуваш. Всушност најверојатно не можеш да согледаш, да можеше немаше вака да зборуваш.
Како можеш во иста реченица да зборуваш за државен интерес, и да кажеш „Па што ако пропадне домашното стопанство“?

Да одговорам на твоето прашање: Стопанството не се само „јаките фирми кои ги поткупуваат политичарите“. Стопанството се и работниците. Најпосле, ако пропадне домашното стопанство ќе пропадне и државата. Ако пропадне домашното стопанство од каде пари за функционирање на државата, за здравството, за прехрамбената индустрија, за јавниот превоз... Итн, итн.
Мислиш дека ЕУ е таква заедница каде тебе (нас) ќе те негуваат како неспособен инвалид? Не, од ЕУ може само да ти даваат кредити и да се задолжиш милион пати повеќе од сега. Како Грците. Само полошо, пошто тие секогаш го имаат туризмот ако ништо друго.

Што имаме ние?
Стопанството такво какво е, овде сепак обезбедува живеачка на мнозинството граѓани на оваа држава.

Ете затоа државен интерес е да се заштити домашното стопанство. Покрај другите интереси кои ги имаме да останеме на страна од ЕУ, и (скраја да е) уште повеќе, настрана од НАТО.

На страна тоа другото за што пишуваш. Не сакам сега во моментов да пишувам многу и за тоа, но знај дека тоа за „слободата на транзит“, е всушност „слобода за депопулација на државата“.
Исселување може да биде само твој личен интерес, никогаш нема да биде интерес на државата. Државата вложила пари во твојата едукација, нема интерес ти како готов продукт да отидеш да работиш во друга држава. Да, ако си упорен не можат да те спречат... Но да те помагаат и да се трудат да ти помогнат да избегаш, тоа е нереално да го очекуваш како интерес на државата.
Зошто тогаш ова го прават политичарите од многу европски држави? Па затоа што интересот на народот и на државата, не им се приоритет на корумпираните психопати какви се најчесто на чело на државите.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.691
Поени од реакции
37.675
Јас се сунетисав, запишав курс по албански си набавив кече и дадов документи за промена на име во Илир Дардани заради ветувањето на ДПМНЕ дека ќе бидеме дел од голема Албанија.
...и да вида не вервам, носето расте, а не нешто друго ако се лажи да знајш !
а и да речеме дека си го сторил тоа, си го сторил по своја воља и желба без принуда ниту казна! ;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
...и да вида не вервам, носето расте, а не нешто друго ако се лажи да знајш !
а и да речеме дека си го сторил тоа, си го сторил по своја воља и желба без принуда ниту казна! ;)
Грујо вети дека ќа биди 5000 евра казна ако некој ме праша нешто на албански а јас не разбирам. И да ме прашаат така 5 пати дено ете 25.000 евра

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
"Градоначалникот на Дојран Борче Стамов по вторпат не ја потпишал одлуката за референдумско изјаснување на дојранчани за Казандол и отварање рудници во нивната општина."

"Со денешното ново носење на одлука за референдумско изјаснување на дојранчани за евентуално отварање рудници, градоначалникот на општината – Стамов нема право да стави вето и да не ја објави во службен гласник. Истата автоматски стапува на сила биле информирани советниците од општинската администрација и Државната изборна комисија (ДИК)."

"Тој денеска со градоначалниците на Валандово Николче Чурлиновски каде се гради рудникот Казандол, градоначалничката на Богданци Анастасија Олумчева каде жителите на референдум се изјаснија против рудници но и првите луѓе на Босилово и Василево држеше прес конференција пред Владата на РМ."

Да не знае човек дали да плаче или да се смее.:pos::pos::pos:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.616
Поени од реакции
16.815
Поминал рокот на тоа ветување
а поврат на дел од ДДВ на физички лица ќе биде на 32 лимбург 2018[DOUBLEPOST=1499301285][/DOUBLEPOST]
Грујо вети дека ќа биди 5000 евра казна ако некој ме праша нешто на албански а јас не разбирам. И да ме прашаат така 5 пати дено ете 25.000 евра
а го послуша Дудукот и извади буквица од ΣΔΣΜ и 5 пати поминуваш на црвено ете ти пљус 1500 евра....[DOUBLEPOST=1499302028][/DOUBLEPOST]
НАТО и ЕУ се срање, читам куртонско кенкање, кое нигде го немаше коа Грујо за Букурешт, за да влезе у НАТО, прифати промена на име. Нигде го немаше тоа кенкање овие десет години. Најверојатно зашто куртоните суштински ги боли ташакот за тоа дали ќе влеземе во НАТО и ЕУ. Ако Грујо не внесеше во НАТО и ЕУ, по некоја случајност, сеа сите одреда друга песма ќе пеевте.
доста кењкаш, водач на делегацијата во Букурешт беше председателот Бранко... иницијативата а влез под референцата беше од Буш, ама Бакојани доби ковертирано ВЕТО однапред, по секоја цена...
Сега истото ќе се случи, па лично Нимиц кажа дека преговорите доолгоо ќе траат...
Хојт може само да се пени, не го рецкаат грците ни 2%

Последно уредено:
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Se zavisi kako ke padne sekirata i na koja strana ke se najdesh...Ili Golema Albanija ili San Stefanska B'lgaria.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642

Ќе даваат ли субвенции или даночни овластувања за отворање на приватни пристаништа во Драч или на други места долж големоалбанското крајбрежје на Јадранско Море ?

Финансиски надомест за 13-то дете, а по можност 2 пати поголем ако родителите се од мешано потекло ?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
Ќе им се правиш глув, ништо не ти можат.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

А чекај сеа...гласаше за тогашната опозиција па се чувствуваш измамено? Или гласаше за паторот, па сеа пишуеш вакви куртонски постови од инает.
Еве јас очекувам главното ветување да се спроведе - да се спроведе правда и врати правна држава. Имам право да пишувам вакви хејтерски постови, ама ме заболе за некаква ситна дневнополитичка игра и укинување на некои едвај 200 денари месечно. Тоа е најмизерно популистичко ветување кое пали у најнеобразуваните слоеви. Ретко кој дискутира што воопшто се финансира со тие пари - корумпирани медиуми, меѓу кои и јавниот сервис преку кои десет години владата си се рекламираше сама себе. И ден денешен не е сменето она ѓубре ратајкоски и уште мтв личи на шител од најлошите денови, иако се опозиција.
Тој шо мастурбира на вакви "олеснувања", а не ја перцепира сликата од поширок агол сигурно има високи дострели у животот. Чуда ќе напраеше со тие 200 денари...баш ми е криво.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Како шо кажаа, најпрво ребаланс на буџетот па укинување на таксата и воведување евтина струја. Јас колку шо се сеќавам, од вмро викаа укинувањето на таксата е популизам, партизирање на Мтв, зошто поднесоа за укинување? Демек глупи ние нема да приметиме дека едно викаат друго прават. Можеби тие како тебе нема да приметат, 10 години не приметиле ништо па сеа ќе приметеле.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom