Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Напротив, со екстерното, со РДТ, кај некого и со СК2014, ВМРО ДПМНЕ губеше.
Напротив, екстерното ви беше 600 ден. од секој ученик еднаш годишно. РДТ ви беше 200 ден. секој месец, од секое семејство, фирма... СК2014 ви беше еден од начините тие пари да ги лапнете, со продавање на фушерски материјали и услуги за баснословни, светски невидени цени.
Тоа е многу константен кеш во џебовите на Фамилијата и нејзините фирми..

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А чекај другар пошто ти на сите ни бараш овде отчет. Може да поткрепиш со докази дека селење и рушење на СК2014 ќе кошта колку што тврдиш дека ќе кошта? Пази која небулоза сеа, ти тврдиш дека рушење и селење кошта незнам една третина од тоа колку што коштал проектот. А од кај знаеш реално колку коштал проектот? Да не дојде дека рушење е поскапо од правење?
Види другар, немам нерви да ви објаснувам поради тоа што имате ставови или барем се обидувате да дебатирате како @ZOTE во темите; Кој ги изградил пирамидите или Пирамиди во Македонија.

Од дозволи за преместување, промени во деталниот урбанистички план, па предходните исти процедури за новата локација (ѓавол и пол и тоа скап ѓавол и пол), па рушење на постамент, па санација, па НОВ ИСТ постамент на новата локација, транспорт. демонтажа - монтажа, работници, експерти, машинерија, потрошени материјали, дневници и хронорари итн.кои треба да ги платат општината од каде се демонтира споменикот и општината каде ќе се монтира - премести споменикот.

Веројатно ќе кошта 3/4 од цената за самата израдба.
Скапо е и доста водите магарешки инает.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Heма ако му се донираат на ромската популација, 500 роми со 100 запреги и 200 колички ќе го демонтираат скопје 2014 за 2 недели и ќе живеат 3 години од парите

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.278
Поени од реакции
8.673
Ништо неможе да се турне веќе го примавме немиен.
Другото се да се стопира.

"Галиите" нека се рушат - тоа е практично (го сјебуваат водотекот на Вадар) другото не е.
Галиите се приватни и ќе оди со надокнади, ѓавол и пол ќе чини. За почеток може спомениците на Јустинијан и Цар Самоил да се преместат, а Мост Око и Мостот на Уметноста да се урнат заедно со тоа што е досега изградено од панорамското тркало.

S

silmarillion

Гостин
Види другар, немам нерви да ви објаснувам поради тоа што имате ставови или барем се обидувате да дебатирате како @ZOTE во темите; Кој ги изградил пирамидите или Пирамиди во Македонија.

Од дозволи за преместување, промени во деталниот урбанистички план, па предходните исти процедури за новата локација (ѓавол и пол и тоа скап ѓавол и пол), па рушење на постамент, па санација, па НОВ ИСТ постамент на новата локација, транспорт. демонтажа - монтажа, работници, експерти, машинерија, потрошени материјали, дневници и хронорари итн.кои треба да ги платат општината од каде се демонтира споменикот и општината каде ќе се монтира - премести споменикот.

Нека е скап де. И мене ќе ми бидат многу 10 минути за гласање.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Нека е скап де. И мене ќе ми бидат многу 10 минути за гласање.
Па гласај ги ДПМНЕ и нека ти бапнат уште спомеик - два пред влез.
Јебига, демократија.[DOUBLEPOST=1496926837][/DOUBLEPOST]
Heма ако му се донираат на ромската популација, 500 роми со 100 запреги и 200 колички ќе го демонтираат скопје 2014 за 2 недели и ќе живеат 3 години од парите
Тие пак ќе напраат ајфелова кула.[DOUBLEPOST=1496926880][/DOUBLEPOST]
Па набивме искуство во гледање како се монтираат споменици.

Дигалка, пет работници и камион се на место и тоа трае до еден час.
Правиме муабет за преместување на споменик од точка А до точка Б.

Муабетот е дека на скопјани им се даде ветување за тоа, и треба да си стојат на зборот.
Да беше така немаше да ги стават сред Скопје - ќе направеа патувачки циркус.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Кај жена ти во кревет не сметам.
Толку имаш мерак? Ај да смениме.. ти мене јас тебе. А вакви простаклуци само дегенерик може да кажува. Јас можам да изнаредам се твое.. по список, ама тоа е за малоумни луѓе, т.е. за тебе.
Мивка.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Турете му к.р нa СК14 пoвaжнo е кoлку се укрaлo a не дaли ке се руши негo кoј е премиер у држaвaвa? Кoј е нa влaст?Нa вести пoише дaвaaт зa Груевски кaј oди и сo кoгo се среќaвa oткoлку зa Зaев.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Кај жена ти во кревет не сметам.
Вакви финти ни деца од средно мислам дека не користат, ги надраснале. Ако сакаш некој личен однос, да се сретнеме јас и ти.. што мешаш други.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Толку имаш мерак? Ај да смениме.. ти мене јас тебе. А вакви простаклуци само дегенерик може да кажува. Јас можам да изнаредам се твое.. по список, ама тоа е за малоумни луѓе, т.е. за тебе.
Мивка.
Мрш бе, копито едно глупо.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па набивме искуство во гледање како се монтираат споменици.

Дигалка, пет работници и камион се на место и тоа трае до еден час.
Правиме муабет за преместување на споменик од точка А до точка Б.

Муабетот е дека на скопјани им се даде ветување за тоа, и треба да си стојат на зборот.
Како да стои на зборот кога на избори повеќе гласови доби другата опција?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Ја не сум власт. Ја сум дал глас на власт која беше против тој проект и нејзини претставници кажуваа дека ќе се демонтира тој проект. Што не се огради бе Заев од Фрчко и Грчев у кампања кога збореа француски кључеви и слично?

Неможеш да имаш граѓанско општество у кое твојот приоритет ти е битен. Треба ли пак да ти повторам на тебе и на овој Змејковски дека не ставам приоритет на ништо, него дека реагирам на изјавата дека НЕМА НИКОГАШ да се сруши СК2014? Ете му го образованитео и здравството и корупцијата и се што сака нека му реши, никој не го спори тоа. Али провинцијалскиот примитивен момент, на мене да ми е само добро па другиот ако сака нека цркне, а тој другиот преку локални збори во Центар на 4 пати му даде ветар у грб со избор на Жерновски.

Кај бевте бе да се буните колку ќе кошта чистење на зградите кога Шарена револуција ги боеше? Кај бевте да се буните за цената на чинење на кршење на канцеларијата на Хорхе? Кај бевте да се буните за цената на дневници на цела полиција што беше ангажирана за сите протести? Како бе мајката од еднаш станавте економисти сите, разумни, праведни? Како?

Од која дискусија бегам? Од таа каде што почнавте сите да ретерирате од радикалните мерки кои беа главна снага во цела кампања?

Мешаш баби и жаби, намерно или не, не знам.

Таков потег, брзоплет е надвор од секаков разум, нема што сега да ја префрла топката на Заев некој како по обичај, Грчев и Фрле може да имаат какви сакаат ставови по однос поедини прашања, тие нивни ставови може да влијаат или да бидат показател или може сондажа за нешто, но ти си имаш официјален партиски став и Владина програма, тоа нас ни се допаѓало или не.

Е сеа граџани, јас не реков дека е ова или она побитно, и ти нагласив дека мн добро знам што значи СК2014 за урбаната целина на градот посебно ЦГП и што тоа прави на квалитетот на живот, настрана естетика. Проблемот не е само во СК бе друже, имаш урбана мафија и градење згради во дворови на куќи, згради во двороив на згради, иништување на зеленило низ секој поголем град во МКД. Ова веројатно го знаеш? Проблемот е поголем со СК2014 што покрај во габарит како проект, имаше огормно идеолошко влијание врз цела земја не само СК. Никој не го намалува значењето на тоа што ти се залагаш, само не на такв начин...

Пак истото, не моеш во ист манир од типот сега сме власт ќе правиме шо сакаме, никој за тоа не се залага, уште помалку некој однадвор да дава поддршка на такви ставови.Тоа е клучното.Тука е разликата.

Е сеа за тоа комитрагично провинцијалско примитивен момент, не знам дали си имал огледало покрај тее што си го пишувал, пошто не знам што е тоа, дај објасни ми.

За време на сето шарање бев службено одсутен, и за дел и јас не се согласував, не требаше се по ред да биде, можеше да се направи селкеција на објекти најрепрезентни за власта.

Никој не ретерира бе другар, само мислам дека никој не се залагаше ниту пак поддржуваше чисто реваншизам, малку мислење, разум, и да се собере тоа што останало и да се санира ситуацијата. Кое фајде сеа по ред да кршиш?
И уште потрагично во ист манир. Мора да се отворат дебати, да суди јавноста, а да прифаќа или отфрла решенија граѓанинот на демократски начин, непосредно. Иначе знаеш, магичен цикличен круг, процес како сакаш наречи го.

Верувај, секаде низ сите поголеми градови низ МКД се гради станбен и деловен простор на кој како му се може и сака, само да е врзан со некој и да има пари, иако во Битола имаш пола дуќани празни во сред Чаршија.
Не сум против тоа што ти се залагаш, ниту пак во целост подджрувам, некоја средина да се изнајде компромисна за сите жители на СК.Тоа е демократија и граѓанско опшество.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Античко србоманското копиле Лорд Драгон се прави на сдсмовца но ако погледнете потфорум историја ке видите дека е дпмнеовски сисач. а СК2014 е следна работа. Београдски криминалец ја ебел мајката на Лорд Драгон.Но абортусот бил скап и еве го копилето живо и сере.СК2014 треба да се уништи пошо е едно силуванје на Скопие со цел да го смени идентитетот. Без разлика колку би коштало.
Aко е србоман значи дека е од ВМРО, ВМРО заедно со српски политичари, високи офицери на српски тајни служби и српски специјалци се обидоа да заземат собранието да ги убијат пратениците на СДС и да воспостават воена диктатура на чело со Мирослав Лазански, српски пратеник и националист

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
И ја сакам во кревет со жената на горги Н.
Ја сакам в кревет со тебе. Нема да сум стока како тебе да ти спомнувам семејство. Ама тебе би те расчеречил и би те обесил в месарница до свињите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom