- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 20.176
- Поени од реакции
- 16.311
не дава уса и брисел никаква 3-та опција; еве и да отидеа времено 20 пратеника од дпмне тоа нема да го прифатеше бејли бидејќи може да се загрози албанската доминација....Знаеш што е најголемиот проблем со дупките??!
Дури не паднеш нема да знаеш колку многу е длабока. Ама искусни луѓе кои го познаваат патот нема да си дозволат двапати да паднат во иста дупка.
Јас каде реков нешто за ДПМНЕ?! За "делата" на ДПМНЕ зборуваме веќе три години. Преку таквото ми е од зборење за криминалот на ДПМНЕ, и кажавме се што можеше да се каже.
Еве го неуставното СЈО, еве го нелегалниот претседател на Собрание, еве го аболицираниот и обвинет за поткуп "определен" Премиер, сега тие се должни да ги средат работите. Сега за нив ќе зборуваме. ДПМНЕ повеќе не е важно за обичниот народ, го пуштија низ вода. Зарем е мало замижување да се толерира таква деградација и рушење на некои од најосновните правила на системот при конституирање на оваа власт, а за возврат народот да го има правото навреме да критикува за да не ни се случи нов Грујо??
Така да, да се зборува за ДПМНЕ тогаш кога власта е веќе во рацете на СДСМ е потполна релативизација и бегање од одговорност.
Народот не ги пушти низ вода ДПМНЕ за сега СДСМ да се вади на картата "Бранко е крив".
А за предвремените парламентарни, сто различни луѓе можат да имаат сто различни мотиви за да се случи едно нешто, но ако има друг трет фактор кој е могу посилен од нив, тие нивни желби се нерелевантни и генерално небитни. Тоа и ти го кажувам, предвремените парламентарни ќе се случат без разлика дали Грујо го посакува или не тоа.
Тоа дека ќе му даде шанса на Грујо да се врати од мртвите е друга тема. Народот може тоа да го спречи, можеше и ова досега да го спречи, ама ако имаше малку мозок, па сега да имаше 5 различни партии горе долу со изедначен број на пратеници во Собранието и во никој случај ниту една од нив да не се осетеше доволно слаба за да штити интереси на некој си таму "лаком газ", туку да ги видевме и Груевски заедно со целата свита "ванабе" мафијаши и Зајко до нив на јавно пренесуван судски процес. Втората опција е трета партија да освоеше огромно мнозинство и пак да се случеше ова.
Ама тоа во Македонија другпат, со некои други луѓе. Не со овие телетабиси и ку*опушачи.
еве ти од соросоиден онлајн медиум..Ќе можеш да ме известиш кога ќе е последниот број на Дневник ? За приватна колекција ми е...
http://www.libertas.mk/za-trojtsa-od-kandidatite-za-ministri-od-dui-se-vodi-istrazhna-postapka/