од СДСМ се најавуваа големи зголемувања на платите. Не може мене да ме чека полошо, верувај. Не сум јас на ниво од 12000.
Јас чекам
враќање на дел од ДДВ-то...
дебилите кој во предизборието а и предходно се фалеа со тоа, сега молчат
за ова работа..Причината не се финансиите, туку индијанците
не работат со фискални, што ќе им враќа ??? Па галамеа они и против наградната игра со фискални сметки ...
..имаше ветивме - остваруваме,
а сега ќе биде
ветивме -
излажавме...
...................
Граѓанинот Талат
на форумите , ФБ и другде се јавија платениците на СДСМ ( со албански никови) со подршка за Талат..
Но ајде да видиме, колку од албанците во МКД имаат врски со Албанија ?
.. мислам роднини, потекло ?? малку, можеби и македонците имаат толку или и повеќе ..
А има доста албанци кој имаат роднини и потекло и други врски со Косово...
па што не стави Талат косовско знаменце ?
.. а може и двете да ги стаи ако му собира масата....или да го исфрли македонското, нема да ме чуди[DOUBLEPOST=1494144000][/DOUBLEPOST]
Заев е победник и како победник формира влада на Република Македонија.
Губитниците ќе си чучат во опозициски столчиња и ќе чекаат секој моент да им зачука СЈО на врата.
НЕ, со опозицијата ќе се занимава новото ОЈО... а по некое време од промена на власта ќе биде потребен НОВ пржински договор и НОВО СЈО, кое ќе работи на случаи на корупција на новите владини функционери... всушност ќе ги превземе тие отворени од старото СЈО а кое ги врати во фиока , а ќе отвара и нови...Мора така, тоа е принципот, исто како и техничка влада 100 дена пред избори... во противно ќе има многу поголеми народни протести...