Не е смешна ситуацијата во којашто се наоѓаме, ама ај ќе кажам за атер на смешката што ја пиша, хе-хе...Пер, знам дека е тешко пак ќе кажам ама Фројд има пишано дека многу е лошо кога твоите грешки ги проектираш на рандом луѓе. Онака, уз муабет да се најдеме.
Инаку видов како се прави, ќе кажам вода сум носела
..дуи е конструкција на американските тајни служби во нивните подземни кујни за такви манџи. Рецептите се одамна проверени. Кореографијата и стилот на нивното целокупно однесување јасно ја покажува провиненцијата на продуцентот, режисерот...кореографот. Тие цело време ја водат својата креација за раче и го диктираат тактот на чекорите. На личниот карактер на глумците му се дава во мал дел да дојде до израз , па така на моменти ,неупатениот гледач може да остане по малку збунет и да не му биде јасно што се случува. Бидеќи нас не не интересира.., т.е. немаме никакво влијание на целото дејствие кое се одвива на поширокиот Балкански и Европски простор, останува само да праиме муабет за нашиот двор.А во тој двор еден зајко си натресол гаќи, упрчил мустаќи нагрнал џамадан.......Потрошната роба ја пуштија низ вода.... ама многу лоша порака за патриотите дадоа... Испадна дека цел овој циркус со протестиве кои кулминираа во четвртокот беше канализирање на незадоволството и умртвување на секаков понатамошен отпор.... Нека им е на чест....Со ова си ја потврдија сервилноста кон ДУИ која се укажуваше последните 8 години и си ставија печат дека се предавници и можеби најодговорни за ситуацијава во којашто се наоѓаме и за уцените кои ги јадеме.... И башка све, во целата оваа ситуација се гледа јасно дека ДУИ е вазалот на западот во државава после капитулацијата во 2001...Незнам само како можеме уште да си се лажеме дека живееме во демократско и плуралистичко општество.
И баш сега кога се смени власта го заклучи тоа?Не е смешна ситуацијата во којашто се наоѓаме, ама ај ќе кажам за атер на смешката што ја пиша, хе-хе...
Алудираш на моите грешки ?!? Назад ни е зимата за да збориме за моите проповеди.... И башка ќе беа грешки ако јас со нешто допринесев грешките да се одржат на власт 10 години....
И стварно мислиш дека сум лично засегнат со смената на власта и дека нешто лично ќе изгубам? Јас лично губам што воопшто седам у мк, а не програмирам од некоја плажа у велингтон. А да не зборам за времето изгубено на форумов... така да зборењето за мојата засегнатост остави го настрана... а за грешките, професионално ќе ти кажам... туѓите грешки ти се слабо оправдување за сопствените, кога проектот е на конец, неуспехот е подеднакво заеднички...а успехот се мери во успешни проекти, а не во тоа колку си успешна во неуспешни проекти... а уште помалку во пронаоѓање на туѓите грешки...
Ако пак на тоа инсистираш...тогаш не си поарна од политичариве...па така кариерата многу веројатно ќе ти се движи кон проект менаџер...
Не, туку сега си ми обратила внимание....И баш сега кога се смени власта го заклучи тоа?
А зошто не би верувале на Заев ? Човекот покажа дека има муда да направи промена, да се спротистави на фамилијата која е влезена длабоко во секоја државна институција. Незнам како очекуваш наеднаш СДСМ да победи убедливо кога сме сендвич народ кој се продава за една плата од 250 евра, па се беше на страна на власта од судство до полиција. Неможе преку ноќ да срушиш ваква криминална организација ама битно се почна и сега е важно до крај да ја заврши работава инаку ќе заврши како нив за брзо..Сфаќам јас дека беше смачено од Груевски и криминалот на ДПМНЕ, али да веруваш во онаков чоек како Заев, дека ќе направи чуда и Македонија ќе цвета, то е да си пукаш сам во нога... Па да беше толку добра опизицијата ќе победеше убедливо, а не да чека на ДПМНЕ да не состави влада, па овие да составуваат...
Дури после вчерашната изјава на 24 вести од Талат ќе им биде појасно на гласачите на СДСМ колку се изиграни, Заев го продаде газот, уствари не знам ни дали беше свесен оти баш е глуп човек еве не знам... (Дури и Вучич индиректно кажа дека нема капацитет да биде премиер), човекот се нафати на нешто, на кое би се нафатила само будала, толку од мене...
Duri i Vuchich rekol deka nema kapacitet ? A koj relevanten faktor e Vuchich da dava ocenki, sugestii i mislenja za nasata drzava ? Da ne seuste ne smetaat za nivna Juzna provincija, pa non-stop se mesaat i baraat reshavanje na Makedonskoto prasanje. On baral resavanje i on nosi vesti od Moskva kako ona shileze, nema da podrzi vlada so SDS. Nenormalni.Сфаќам јас дека беше смачено од Груевски и криминалот на ДПМНЕ, али да веруваш во онаков чоек како Заев, дека ќе направи чуда и Македонија ќе цвета, то е да си пукаш сам во нога... Па да беше толку добра опизицијата ќе победеше убедливо, а не да чека на ДПМНЕ да не состави влада, па овие да составуваат...
Дури после вчерашната изјава на 24 вести од Талат ќе им биде појасно на гласачите на СДСМ колку се изиграни, Заев го продаде газот, уствари не знам ни дали беше свесен оти баш е глуп човек еве не знам... (Дури и Вучич индиректно кажа дека нема капацитет да биде премиер), човекот се нафати на нешто, на кое би се нафатила само будала, толку од мене...
Ја гледам само нов режим ништо другоМатематиката го оправдува криминалот!?[DOUBLEPOST=1494054558][/DOUBLEPOST]
Ова е таа страшната казна за 10 годишното владеење,за ова ли се бореа шарените ревулуционери?
Не може. Треба да почекаш режисерот да го реализира сценариото до крај.Неможе преку ноќ да срушиш ваква криминална организација ама битно се почна и сега е важно до крај да ја заврши работава инаку ќе заврши како нив за брзо..
Процесот требаше да се изврши фер и демократски, најпрво требаше да се направат избори на кои граѓаните слободно ќе изберат свои преставници во собранието, потоа треба да се формира мнозинство во собранието на кое спрема устав претседникот ќе им дадеше мандат за состав на влада а во собранието на конститутивна седница да се избере претседник на собраниеПритоа да разјасниме. Не велам дека бандата на Грујо не беше криминална, напротив. Но, тоа не е причината за партизанско-балистичката (оксиморонска реалност), антиуставна и недемократска окупација на институциите и преземање на власта. Причината беше непослушноста на двоецот Груевски-Мијалков кон газдите од Запад, и нивната желба да владеат како полузависни вазали.
Со тек на време и дечките од Златна зора ќе ви станат вистиноносци како што тргнала работава, дека се покапацитетни де.^^^
Колку што е и Заев релевантен да дава оценки за Србија. Тој прв го спомна дека водел националистичка политика, па овие му вратија . Не е релевантен фактор да, ама прилично вистинито му одговорија. Некој министер не можам да се сетам кој, дури и во тон на заебанција одговори на тоа што Заев го рече за Вучич, демек и тоа ти го кажаја Еди Рама и Тачи? А каде каде е покапацитетен Вучич мене ако ме прашуваш, за свои лични интереси секако, никој не работи за народот.
за 3700 дена си напишал 6000 мислења.А да не зборам за времето изгубено на форумов...
Па сеа .... како би ви се мерела професионалноста, без нас аматерите ?!?за 3700 дена си напишал 6000 мислења.
или 1,6 мислења денот.
аматер