... сега ми текна за еден интелектуалец, никој сега не ни го спомнува не знам ни зошто, а баш би било актуелно двојниот аршин на насилство кон преставници на Собранието, како пример...
човеков кој не е баш млад, што во политичкиот живот влегол како независен пратеник при независна Македонија....итн...итн...претедент за највисока функција на државата Преседател на Македонија, се прашувам кој му го смени личниот опис? дали некој одговараше, дали некој му помогна во незавидниот напад на ем побројни ем помлади ? сведоци ? присутни ? дали некој направили нешто да не го скршат човеков при бел ден, без разлика од кај е и што е? а вчера ми се собираат за некое мртво куче? овде ми зборувате за насилство? а ова што е ? уметнички перфоманс? се собра некој за петиција што го скршија човеков?
е сега кога ќе видам дека тешко повредените од скорешните ,,ненаместени настани,, , веднаш скокнаа со интервијуа на разни ТВ со укажување на прес конференции со завои и фластери на себе укажувајќи дека народот е стока која силува и тепа (народ сум и јас и сите мои роднини и пријатели мене ли ме вреѓаат??) (наместо да бидат во кревет на домашно лекување и да се смират и тие и нивното семејство за претрпениот немил настан ? кој бил во постела ? само еден изгледа кој и бил повреден што не давал ТОЈ изјави? )..
друго што ми остана неразјаснето, зарем во таква ситуација во Собрание кога во таков мал простор има толку луѓе, паника, врисоци чије ехо уште пострашно го прави -некој во тој момент може да направи идеални фотографии кога сите се тресаат од лошата состојба некој може да фотографира и снима ? ако не му е таа улога тоа да го стори колку може подобро, а да не му се тресе раката ?
кој овде глуми?
-Изгледа овој легнатиов глуми !!!!
лека ноќ Македонијо, каде и да си !