па јас гледам дека ти си расеан. Во суштина ние ништо не дискутиравме. Ти ме цитираше за нешто и направи многу неозбилна споредба. Дали во 2012 имаше или немаше влада? Парламент?
тогашните постапки беа како што ти напишав, да се намали буџетот и да се рационализира наместо да се троши за мебел, уметнички слики, стиропор, удвоена администрација и слични приватни, семејни проекти. Проблем беа повеќе ставки кои тогашната влада сакаше крајно незаконски да ги протне и да го зголеми буџетот. Беше слично со 2003 кога заради министерот за финансии и во 2003 сме имале времено финансирање.
Десетици Уставни членови и законски членови беа прекршени при носење на тој буџет, Според тебе и сега тоа се случува? Јас не гледам такво нешто.
Реалноста овде во Македонија (не кај тебе илјадници километри далеку) е дека тогаш се носеше нетранспарентен буџет, зголемен буџет кој го чувствуваме сите ние.
Сега повторно се кршат закони со кои мнозинството во парламентот имаше право да состави влада.
Не знам дали правиш разлика од држава со влада и држава без влада, парламент и други институции, пред се од економски аспект. Ако ова е исто со 2012, ок.
вонредна состојба?