S
silmarillion
Гостин
Пази која перверзија, ДУИ ги утепа ВМРО кај стигнат во врска преговорите за платформата и СЈО, а ВМРО враќа со демант дека СДС се прифатиле : )))
За да преминеш на црвено е дваесет евра.Али да попиеш казна од 5к е нешто имало.И јас сум пиел казни али никад 5к.Татко му може го казниле со 5к да се полни буџетот за некоја ситна сума вишок во каса, а Латас ем државни пари лапа ем данок не плаќа
Ја гледаш тука разликата или глуп си ?
ДПМНЕ не ја прифати целосно платформата поради СЈО, инаку поголемиот дел е сигурно прифатена.
Па не за џабе Трајко Вељановски на неколку саати пред истекот на рокот на мандатот даваше изјави дека се блиску до договор и ќе формираат влада.
Секако, нема да те остави, ама има големи разлики во степенот на зависност. Ние не можеме да се договориме околу основни работи. Мора да си наоѓаме добри примери, како Словенија или држави со слични територијални капацитети и број на население. Секако дека нивниот контекст е подобар, подобро опкружување, ама несразмерно се подобри од нас, односно ние сме тотално промашен општествен експеримент, општество налик закарани афрички племиња останати во исти колонијални граници. Не смеевме ова да си го дозволиме.Во овој геополитички контекст, многу тешко дека дека некој ќе остави „независна“ земја или територија, единствено е поделбата на сфери на влијанија и своевидна неутралност, меѓутоа и тоа според одредени експерти се покажало како неуспешно.
Што се однесува до капиталот, големите банкарски, инвестициски фондови, не за џабе ги нарекуваат банкстери во САД, меѓутоа тоа е системот кој ја падна Железната завеса, нажалост ните не гледам како би се ставиле во таа т.н неутрална положба, колку кај нас што може некоја компанија да стане успешна, и целсоно неутрлана политички, барем привидно.Пример за како функционира тој банкстерски систем, што значи да се спротивставиш на глобалните текови е нашиот јужен сосед, покрај енормните каматни стапки, огромен од развојните средтсва завршија кај политичкиот естаблишмент, а сметката ја доби жирантот-народот. Кај нас допрва треба да видиме каква ни е сметката, и во секој поглед имаме понизок демократски а и национален капацитет воедно од јунансианците, апропо може ќе поминеме полошо. Згора на се етничките тензии, имаше убава колумна Денко Малевски, Си го бараме ѓаволот, изгледа и ќе го најдеме, не дека се работи за некој страшни геополитички премрежја како некој се обидува да прикаже, туку чисто поради лукративни интереси претставени во тој контекст, национализмот секогаш бил на цена, посебно на Блаканот, проблемот е што највисоката ја плаќа продавачот.
Еве малку доза реалност за политиките на Трамп и кое е јунанистанското лоби во САД,
поентата ми е дека до ова дереџе дојдовме самите и никој не ни е виновен, да функциониравме како некоја нормална земја немаше основа ништо од ова да се случи.
Ќе ја направиме да има.Партија со 10 пратеници да условува друга партија со 51 и тоа за многу битни работи кои веќе и надираат во самите права на македонците богами тој филм тешко ќе се гледа.Освен кај зајакот нормално.Еве нема таква албанска партија и нема ни да има. И што правиме?
Имаше изјави дека ќе се реализира, меѓутоа до пред избори, нов лист сега е свртен за многу работи баш сакам да видам реализација на ваков потфат, една изборна единица и отворени паратенички листи, може и за советничките да биде пробно на локалните, имаше и една идеја Љубчо Војводата да се воведи опција не гласам за никого, додатно, бидејки има голем дел неважечки ливчиња, а од др страна се врши притисок за излезност, вака може да се излезе на гласање а да не се гласа за никого, кој знае за што си гласал, ако и тогаш има поништени гласачки ливчиња, да се класифицираат да видиме колкава пиздарија се сторилаja procita nekoj 'vladinata' programa 2017-2020?
jas nemozam da najdam nieden zbor za edna izborna edinica i otvoreni listi.
poso nov zakon za albanski jazik e pobiten za demokratijata i borba protiv kriminalot.
Чисто како информација, да, статистички во 2002 во Охрид имало за 1% Tурци од Aлбанци, меѓутоа во Охрид има значителен процент на Eѓипјани кои зборуваат 3 јазици( македонски, турски и албански) меѓутоа како мајчин јазик односно за меѓусебна комуникација го зборуваат албанскиот.Масовна тепачка во Охрид - се обиделе да постават двојазична табла, добиле ќотек
Со право реагираат граѓаните, во Охрид има повеќе турци отколку албанци... со кое право да се поставува албанска табла пред ПИОМ ??
Друго е повеќејазични сообраќајни табли за туристи ( а доваѓаат туристи и од Албанија), но тогаш треба да има на таблите и на српски јазик, тие се најбројни туристи во Охрид..
Извини што генерализирам ама затоа после се лутите кога човек ќе каже мерак ви е државно да работите и појма нема како оди приватниот сектор.За да преминеш на црвено е дваесет евра.Али да попиеш казна од 5к е нешто имало.И јас сум пиел казни али никад 5к.
На PBK мислиш?Ќе ја направиме да има.
Не другар, ти си грешка.Кога бараме правда бараме за сите да одговараат.По ред!Од почеток кој сјебал мултимилјонски фабрики,кој оставил на улица 200.000 работници без леб,кој продаде име,знаме,историја...све по ред.Е тука другар се сјебува муабетот а не кај грујо.Секоја работа што сакаш да ја завршиш ја започнуваш од почеток а не од крајот.А груевски е крајот.И јас пресреќен би бил кога грујо би си лежел.И мене ку..т би ми се дигнал кога би го видел зад решетки уште сум му гневен за кале каде тепаа наши деца а он и курвана со бркови ги немаше со недели да испаднат.Другар ај вака, грешка е, секому може да му се случи нели? Те фатиле тебе на радар полиција како возиш повеќе од дозволеното? Си се паркирал погрешно? Си згрешил? Секој згрешил.
Платил човекот казна? Платил.
Памет за друг пат, како велат? Крај на муабетот.
Ајде сега нека платат и другите за злоделата а не во државава законите селективни да се. За тоа сите се согласуваме дека треба да одговараат по ред ама кога ќе се спомне Грукале што го вика Дарко одма се спинуваат муабетите.
Ајде по милијардити пат - Зврле зошто не отвори случаи за тие што оставија на улица 200,000 работници на улица?Не другар, ти си грешка.Кога бараме правда бараме за сите да одговараат.По ред!Од почеток кој сјебал мултимилјонски фабрики,кој оставил на улица 200.000 работници без леб,кој продаде име,знаме,историја...све по ред.Е тука другар се сјебува муабетот а не кај грујо.Секоја работа што сакаш да ја завршиш ја започнуваш од почеток а не од крајот.А груевски е крајот.И јас пресреќен би бил кога грујо би си лежел.И мене ку..т би ми се дигнал кога би го видел зад решетки уште сум му гневен за кале каде тепаа наши деца а он и курвана со бркови ги немаше со недели да испаднат.
Но воопшо не сум за решение сдсмовските продадени шупаци да ми одлучуваат за мојата судбина пошто сне ги виделе добро кој се и што се.Уште помалце му верувам дека ако знам албански ќе било тоа за мое добро,или Груби или Ахмети да ми преговараат за мојот идентитет или моето име.Или скраја да е да му се извинам за некој си геноцид кој не ни постоел и тоа во некој период каде не ни постоела Македонска држава.....
Е тоа тешко во стомак да го сомелам.Е тука го ебеме муабетот бе другар а не кај грујо.
За оваа прашај го зајакот.Тој си го има муабетот со радикаливе.На PBK мислиш?
Како бе ќе ја направите? : ))) Знам на времето УДБА правеше партии и албански и фингирани опозиции али 2017та бе : )) Али ако, аплаудирам на ентузијазмот и баш ќе го пратам процесотЌе ја направиме да има.Партија со 10 пратеници да условува друга партија со 51 и тоа за многу битни работи кои веќе и надираат во самите права на македонците богами тој филм тешко ќе се гледа.Освен кај зајакот нормално.
И по милјарда пати одговараме,ниту се појавуваат на судови ниту одговараат пред наши судови.Зајакот наместо на рочиште си отиде во Сараево,а сега тезе е и СЈО која воопшто не ја интересира криминалот на СДСМ.Си го ослободи зајакот пички не им чујат.Ајде по милијардити пат - Зврле зошто не отвори случаи за тие што оставија на улица 200,000 работници на улица?
Прашањево сто пати го имаме пишано на темава, никој не одговара.
Ама што сега зајакот го мешаш, нели погоре правиме муабет за Бранко, за Рада бонбона и останати?И по милјарда пати одговараме,ниту се појавуваат на судови ниту одговараат пред наши судови.Зајакот наместо на рочиште си отиде во Сараево,а сега тезе е и СЈО која воопшто не ја интересира криминалот на СДСМ.Си го ослободи зајакот пички не им чујат.