Со 70 пратеници да дадат мандат на друг? Е ова би било случај за „верувале или не“.Ништо, што треба да се случува? Или ќе земат албанска партија со нив во влада, или мандатот нека го дадат на втората партија на изборите.
Со 70 пратеници да дадат мандат на друг? Е ова би било случај за „верувале или не“.Ништо, што треба да се случува? Или ќе земат албанска партија со нив во влада, или мандатот нека го дадат на втората партија на изборите.
Ако татко ми можеше да плати 5.000 евра казна, ќе може и Латас. Кој е тој систем кој ги гони само оние кои немаат политичка заштита? Сега со СЈО се создава еден вид на баланс, и таквите како Латас ќе бидат гонети за своите злодела и криминали. СЈО не дели правда, па затоа тука не може да станува збор за некаква правда од страна на СЈО. СЈО собира докази и поднесува обвинителен акт, а судот е тој кој ќе треба да одлучи дали ќе ги прифати тие докази или пак ќе го слуша љубовниот шепот на парите кои зујат на неговото увце. Да, и е начин на поправање на обвинителството. Ако истото можело да мижи 10 г., а знаело дека околу него има епидемија од криминални активности, по автоматизам тоа е соучесник во тие активности затоа што основна задача на ЈО е гонење на криминалците и носење пред лицето на (не)правдата.......
Со која албанска партија ќе се во влада?Со 70 пратеници да дадат мандат на друг? Е ова би било случај за „верувале или не“.
Зошто таткоти платил 5.000 евра казна?Изгледа многу поштено работел за време на диктатура.Ако татко ми можеше да плати 5.000 евра казна, ќе може и Латас. Кој е тој систем кој ги гони само оние кои немаат политичка заштита? Сега со СЈО се создава еден вид на баланс, и таквите како Латас ќе бидат гонети за своите злодела и криминали. СЈО не дели правда, па затоа тука не може да станува збор за некаква правда од страна на СЈО. СЈО собира докази и поднесува обвинителен акт, а судот е тој кој ќе треба да одлучи дали ќе ги прифати тие докази или пак ќе го слуша љубовниот шепот на парите кои зујат на неговото увце. Да, и е начин на поправање на обвинителството. Ако истото можело да мижи 10 г., а знаело дека околу него има епидемија од криминални активности, по автоматизам тоа е соучесник во тие активности затоа што основна задача на ЈО е гонење на криминалците и носење пред лицето на (не)правдата.
Ти можеш да сметаш што сакаш, за мене, но тоа не значи дека си во право. И ако зборуваме за пристрасност, ти си на врвот на прамидата. Ти си еден од главните на форумов кои ја бранат власта, која ќе се сели во опозиција. Тоа лично ми се допаѓа затоа што без таквите размислувања, колку пак тие да не ми се допаѓаат, ја прават дискусијата поинтересна.
пи.ес. Јас немам ништо против ЈО да покренува истраги против опозицијата, се додека СЈО слободно работи и функционира. И сите тие постапки што ги покренува СЈО, се пред се’ документи и останати материјални докази кои ја докажуваат криминалната вмешаност на челниците и помалите пијавици на вмро. Зошто би имал нешто против околу тоа?
Па тоа е финтата де, си згрешил човекот, си ја платил грешката. Нека ја платат и останатите ако сакаме да имаме држава.Зошто таткоти платил 5.000 евра казна?Изгледа многу поштено работел за време на диктатура.
Со онаа албанска партија која ќе ги застапува интересите на сите граѓани а не само на нивните.После кршењето на џентламенскиот договор со ВМРО за составување на влада на победник со победник нема да бидат они кои ќе условуваат.Со која албанска партија ќе се во влада?
Мислам дека грешиш. Ако видиш убаво, нивните „размислувања“ доаѓаат во форма на цунами - латас почиња да кења за нешто и сите во хор повторуваат, паторот бара избори - тие бараат избори. Ако си гледал Star Trek, како Борги, чипувани, ни чувства, ни разум - слепо следење наредби.Ти си еден од главните на форумов кои ја бранат власта, која ќе се сели во опозиција. Тоа лично ми се допаѓа затоа што без таквите размислувања, колку пак тие да не ми се допаѓаат, ја прават дискусијата поинтересна.
Финтата е да не згрешиш а не ако те фатат.Што ако не те фатиле сто пати и следниот пат те фатати и да одговараш само за едно дело.Си направил кеш пута сто а плаќаш казна само еднаш.Па тоа е финтата де, си згрешил човекот, си ја платил грешката. Нека ја платат и останатите ако сакаме да имаме држава.
Greska si UstavnikuМислам дека не постои таква партија.
Другар ај вака, грешка е, секому може да му се случи нели? Те фатиле тебе на радар полиција како возиш повеќе од дозволеното? Си се паркирал погрешно? Си згрешил? Секој згрешил.Финтата е да не згрешиш а не ако те фатат.Што ако не те фатиле сто пати и следниот пат те фатати и да одговараш само за едно дело.Си направил кеш пута сто а плаќаш казна само еднаш.
И ако сакаме нормална држава сите треба да одговараат по ред,а не само дел.
Ако веќе зборуваме за пристрасност повеќе ми пречи СДСМ отколку што го симпатизирам ВМРО, но ако ти прави тоа кеф можеш и така да речеш, дека сум пристрасен. А кој не е веќе кога сме кај тоа?
Еве нема таква албанска партија и нема ни да има. И што правиме?Со онаа албанска партија која ќе ги застапува интересите на сите граѓани а не само на нивните.После кршењето на џентламенскиот договор со ВМРО за составување на влада на победник со победник нема да бидат они кои ќе условуваат.
Поставувањето на двојазичната табла на влезот во објектот каде што се канцелариите на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување во Охрид, предизвика тепачка меѓу поединци.
Утрово службите од ПИОМ се обиделе да постават двојазична табла, но тоа предизвикало револт кај неколкумина поединци кои ја искршиле таблата при што дошло и до физичка пресметка.
СВР Охрид врши увид на местото на инцидентот.