Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
зависи дали Левица ќе стане сериозна партија и дали ќе и лапне сериозно гласачко тело на СДСМ, битно е и како ќе играат Љубчо, Љубе, Стојанче, ....
Никоја од овие партии нема да освои пратеник, ако сме искрени.
Туку да се вратам на прашањето, што правиме кога ќе треба Грујо да коалиција со некоја албанска партија и да ја прифати платформата?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.533
Поени од реакции
22.188
Од пуста независност 3 пратеници им дававте на вмро.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Јасно е, вистинска независност се покажува во тоа што требало да им ги дадат на СДСМ.

Туку, лош ти е примерот ако видиш колку гласале и колку не. Ја би рекол дека огромно мнозинство од дијаспората одби да гласа воопшто, е тоа е независност. А тоа што некој мора да ги добие пратениците лежи во системот а не во дијаспората.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.170
Поени од реакции
3.413
Aма не судијата бе човек, ти си пишал дека судиите со други зборови ќе бидат принудени да научат турски, албански, ромски ...
Ја добро разбрав што сака да каже, ти обратно си разбрал, тоа ми е поентата.
Утре ќе го изанализирам подобро, сега ќе одам да си купам нешто да јадам.
Туку да се вратам на прашањето, што правиме кога ќе треба Грујо да коалиција со некоја албанска партија и да ја прифати платформата?
Не реков дека ќе освојат, туку дека има солидна бројка гласачи, кој во случај да се добие дел од нив ќе има пратеник плус, се уште е рано за прогнози, кажав дека ВМРО ќе има сигурно толку, но може и повеќе,
друго верувај за локалните 2 круг во Тетово, Гостивар, Чаир ќе мораат да му го лижат на Грујо за градоначалник, со 2-3 пратеници во минус и градоначалник ситуацијата ќе биде поинаква.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
И СЈО требаше да биде независно, ама не е, очекуваш да биде подобро со истите луѓе на СДСМ како и пред 2006, понатаму ги имаш општините на СДСМ и како што гледаш и таму си работеле за вујче, чичо, тетка.

На нас ни се потребни реформи, а не замена на актерите (поточно на дел од актерите, ДУИ е истиот партнер), ти доколку сакаше промени ќе гласаше за Левица, вие барем имавте некој избор меѓу криминална опозиција и нова некриминална опозиција,
јас иако сум про-ВМРО има многу работи со кој не се согласувам и сум против, исто така кажав и сега уште стојам на тоа што го кажав, а тоа е дека Грујо треба да си даде оставка и од партиската функција,
но Зајко ја заеба работата со платформата (кој ја нарачал, платил ние не знаеме само нагаѓаме), всушност и на него тоа му единствениот спас за правење влада, на следни избори може да ги сонува тие 430к гласови.

Прво треба да се исчисти опозицијата од срањето што го има собрано
, па потоа без проблем би победила на избори,
ако некој се сеќава јас имам напишано дека Зајко му е потребен на Грујо за лидер на опозицијата, за да има за што да се напаѓа, во спротивно за што ќе ја нападнеш Левица (на пример освен фрлањето куртони друго незнам),
поради тоа се залагам за промени и во ВМРО, кога ќе го нема оваа раководство, се што ќе остане ќе биде ништо во споредба со оваа сега.

И сега пак доаѓаме до тоа дека Зајко со прифаќањето на платформата му го продолжи животот на Грујо, да ја отфрлеше, ќе изгубеше пак на изборите и него дефинитивно ќе го снемаше, ама довербата во ВМРО ќе паѓаше со растот на новата реформирана опозиција, сега ВМРО остана единствената партија која се бори за Македонија, тоа колку навистина се борат лидерите (народот искрено се бори), само ќе ти кажам дека исто толку колку и вие се боревте Талат да не биде министер.
Промена значи се' освен дпне, verstehen? Левица се знаеше дека нема капацитет, посебно што се јави многу задоцнето на сцената и тераше своја агенда, која е различна од таа на сдс.
Тоа дека има многу работи со кои не се согласуваш кажи му го на некој роднина што одамна не си го видел - овде те глеаме што пишуваш - едно те исто. Бара патор избори - ти бараш избори и да не набројувам понатаму.
Сдс за волја на вистината, колку и на мене да не ми е по кеиф, напраи некој ремонт. Не ми по кеиф затоа што од нехаризматични ликови донесоа во раководството уште понехаризматични ликови ала Ременски, Спасовски итн...ама напраија ремонт. На дпне 95% од истакнати ликови им се со обвиненија и предистражни постапки и баш напротив - тие треба да си ја спастрат партијата, а прво што треба да напраат е фамилијата на клоци да ја раздигаат, а не уште да ги гледам на шител спиро и паторот, wannabe-функционери како глумат лудило и ветуваат „проекти“. Е тоа треба да си го напраи дпне, за да се подиспере од сите овие го**а што ни ги приреди на цела држава овие 9 години.
Платформата по сите параметри се виде дека е инвенција на паторот затоа што на никој друг, буквално никој друг, не му оди во корист освен на него. Со нејзе влеговме во овој ќорсокак, а можеше комотно да се состави влада, а тој ќе си беше опозиција и ќе си чекаше редот „за свирење клавир“.
За „борењето Талат да не биде министер“ ќути, сокриј се негде. Да бевте вистински патриоти, тврдокорни и уште какви ли не драматични имиња си ставате ќе излезевте во толкав број тогаш, а вие тогаш си го дочекавте учкарот како златното теле, како од бога пратен.[DOUBLEPOST=1490550323][/DOUBLEPOST]
Тогаш ќе им легне платформава ко „шамар на будала“, тогаш тоооп ќе биде пљатформата.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.170
Поени од реакции
3.413
И ова да го пишам,
утре во собранието ќе се гласа предлог за претседател на собранието, СДСМ и ДУИ ќе го предложат Талат, БЕСА свој, ВМРО којзнае,
сега без БЕСА не би можело да помине предлогот, а што ако ВМРО го подржи тој на БЕСА, па на гласањето во салата не го гласаат од ДУИ, не ги знам точно правилата како се за комисиски расправи
но во секој случај ќе биде забавно, ако БЕСА не го подржи кандидатот на ДУИ.[DOUBLEPOST=1490550722][/DOUBLEPOST]
Сдс за волја на вистината, колку и на мене да не ми е по кеиф, напраи некој ремонт. Не ми по кеиф затоа што од нехаризматични ликови донесоа во раководството уште понехаризматични ликови ала Ременски, Спасовски итн...ама напраија ремонт.
Кај/кој е ремонтот, видовме на Спасовски и Ременски колку тешко им беше да си ги унапредуваат роднините, а посебно на Спасовски колку му беше тешко да се дружи со дилерите, овие требаше да бидат подобри од оние на ВМРО, а не најмалку исто како нив.

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Кај/кој е ремонтот, видовме на Спасовски и Ременски колку тешко им беше да си ги унапредуваат роднините, а посебно на Спасовски колку му беше тешко да се дружи со дилерите, овие требаше да бидат подобри од оние на ВМРО, а не најмалку исто како нив.
Шо збориш глупости бе? Глеај колку ликови ги нема од тие што беа порано. Макрадули, Емилијан, Гордан, да не ги бројам, веќе и јас ги испозаборавив.

G

Goldie

Гостин
друго верувај за локалните 2 круг во Тетово, Гостивар, Чаир ќе мораат да му го лижат на Грујо за градоначалник, со 2-3 пратеници во минус и градоначалник ситуацијата ќе биде поинаква.
Да ќе му се лижат на Грујо пошто 99% од Македонците што живеат во тие средини се за ДПМНЕ :lolzz:

Се гледа дека немаш појма со реалноста, Македонците што живеат во тие мешани средини поголемиот дел се анти Грујо ориентирани, оти знаат дека со националистачка реторика која ја води он и разгорување на тие теми само ќе си направат дополнителни проблеми во иднина..

За разлика од него Заев е поумерен и зборува за идеи како граѓански партии, подобрување на односите итн

Член од
12 март 2009
Мислења
20.230
Поени од реакции
16.378
во секој случај ќе биде забавно, ако БЕСА не го подржи кандидатот на ДУИ.[DOUBLEPOST=1490550722][/DOUBLEPOST]
Забавно ќе биде дпмне да предложи кандидат од Коалицијата за Промени:D
..[DOUBLEPOST=1490552876][/DOUBLEPOST]
што правиме кога ќе треба Грујо да коалиција со некоја албанска партија и да ја прифати платформата?
... тука лежи зајакот ( не мислам на зајко од муртино), слепо дозволуваме странски фактори и амбасадори да ни креираат влади...
Што е проблемот да се направи коалиција од сдсм и дпмне со барем 62+ пратеника, без пастирот во влада , а премиер нека биде техничко лице, неумешано во ниту една далавера, нека предложи сдсм, например економист како Никола Поповски, ех министер од сдсм или слично стручно лице... ете и СЈО нека остане како институција, ама не со фиксирање но истите лица туку по истекот на мандатот да се постават други стручни лица, неврзани со ниту една партија, а кој ќе ги опфатат криминалите на сите партии... ДПА мислам би се придружила на оваква влада, таа нека биде отворена за албански партии ама нема диктати за министерски места (за шупелки) како до сега... па треба да се размисли и за Македонија Пат а и Пошта кои се под албанска јурисдикција со години и се слепо црево во државата...

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.044
Поени од реакции
23.487
Играш шах ?[DOUBLEPOST=1490553816][/DOUBLEPOST]
WOW, Мкд_Маде пак ги изгуби нервите за Грукале Скокале што ќе иде у затвор па со Кено од Аустрелија тука вреѓате :pos:

Абе Боркица толку не се нервира колку ти што се нервираш, до толку ти фали некој да ти го бута до грклан? Ајде Мкд_Маде, не се секирај, играчите како тебе секогаш ќе најдат некој нов Грукале Скокале да им го бута до грклан за 9 иљадарки...
Ептен конструктивна дискусија, нема што тука.
Сигурно Илумиоус на ваква тешки аргументи мислеше дека се потребни на темата :facepalm:.[DOUBLEPOST=1490554083][/DOUBLEPOST]
Oчигледно ти треба да си го стајш прстето на слепочницата слепец еден. Постирав текст, кој што е превземен од Ал Џезира, која е телевизија за разлика од куртон телевизииве којшто ти ги гледаш.. То е прво, второ ти ли ќе ми кажеш бе јас шо да постирам? Трето, малце ако си читал од постовите, онај кумановецот и онај дедото постираат од рекла казала портали коишто пишуваат разно разни срања само за да добијат некој денар од владата, а благе везе немаат со вистината.
Сега или не ме сфати или незнам што е работата. Ако дедото и кумановецот постираат од рекла казала портали тоа значи дека и ти би требало ? Ете ќе речиме дека никој не ги сфаќа за сериозно тоа што го пишат. Тоа ти е целта? Ако ти е тоа тогаш терај. На добар пат си.
И што ако било превземено од ал џезеира? Ти без да прочиташ си го зеде здраво за готово напишаното таму ? Не бе сериозно прочита што пишува таму пред да го постираш ? Ти имаше логика напишаното таму? Сериозно те прашувам и повеќе не те гибам.[DOUBLEPOST=1490554326][/DOUBLEPOST]
Уште ли не разбра дека ОНИ немаат никаков проблем со било што кога ОНИ се тие кој ги прават тие работи, немаа проблем Талат да биде заменик министер, имаа проблем кога талат беше министер, сега пак немаат проблем Талат да биде шеф на собрание, утре Грујо да понуди Талат да биде премиер (само нели за да се спаси), знаеме што ќе се случи.
Не дека на сите не им е очигледно туку интересно ми е кога ке се прават мутави.[DOUBLEPOST=1490554703][/DOUBLEPOST]
Што демек од тие 500 судии вмро ниеден не смени? Абе ајде не пишувај глупости, така е тоа ќе ги оставеле. И по милионити пат ти викам дека реизборот кој го најавија подобро е за сите нас да е со независни судии, во спротивно не сме постигнале ништо. Од кај да знам јас дали стварно го мислат тоа или лажат. Не сум видовит како вас.
Незнам јас, ама ете ти знаеш па сподели за сите да знаат. Само ме плаши дека
од вас се бива, прво ке викате сите 500 се сменати, па 387, па 243, па 124 , па 30 и на крај ке испадни двајца без тројца и тоа за нешто што нема никаква врска со муабетот. Сигурно си запознаен со фантомите, сега да не те потсеќам што изјавувавте.
И не треба да бидиш видовит. Повторувањето е мајка на знаењето ;)

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Утре ќе го изанализирам подобро, сега ќе одам да си купам нешто да јадам.
На рабуш си у гранапчето? Да не треба нешто да донираме?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Па како да е Заев гонет од Сјо кога снимките кажуваат друго? Нели за снимките е формирано Сјо?
Чекај чекај, вмро може да се надева на 100 илјади албански гласови? За клетите шиптaри збориме? Аха, значи 100 илјади шиптaри за вмро ќе гласале. 500 илјади па, ах бе а таман помислив се врати во нормала а ти пак.
a gakite na ivona od koi snimki proizlegoapa sjo da procesuira?
ocilata od 383k dolari ama za niv nema obvinenie,se e zakonski?
da nemaa isto minato ke im poveruvav na logoto za podobar ziviot,vaka izleguva deka se isti kako ovie so treba da otidat vo istorija,ama prvo vo ,,zatvor,,

A

Avenger99

Гостин
Играш шах ?[DOUBLEPOST=1490553816][/DOUBLEPOST]
Ептен конструктивна дискусија, нема што тука.
Сигурно Илумиоус на ваква тешки аргументи мислеше дека се потребни на темата :facepalm:.[DOUBLEPOST=1490554083][/DOUBLEPOST]
Сега или не ме сфати или незнам што е работата. Ако дедото и кумановецот постираат од рекла казала портали тоа значи дека и ти би требало ? Ете ќе речиме дека никој не ги сфаќа за сериозно тоа што го пишат. Тоа ти е целта? Ако ти е тоа тогаш терај. На добар пат си.
И што ако било превземено од ал џезеира? Ти без да прочиташ си го зеде здраво за готово напишаното таму ? Не бе сериозно прочита што пишува таму пред да го постираш ? Ти имаше логика напишаното таму? Сериозно те прашувам и повеќе не те гибам.[DOUBLEPOST=1490554326][/DOUBLEPOST]
Не дека на сите не им е очигледно туку интересно ми е кога ке се прават мутави.[DOUBLEPOST=1490554703][/DOUBLEPOST]
Незнам јас, ама ете ти знаеш па сподели за сите да знаат. Само ме плаши дека
од вас се бива, прво ке викате сите 500 се сменати, па 387, па 243, па 124 , па 30 и на крај ке испадни двајца без тројца и тоа за нешто што нема никаква врска со муабетот. Сигурно си запознаен со фантомите, сега да не те потсеќам што изјавувавте.
И не треба да бидиш видовит. Повторувањето е мајка на знаењето ;)
Еве сеа ќе ти одговорам за да не пишуваш глупости. Прво, оваа вест беше пренесена скоро на сите посериозни медиуми, за разлика од куртон медиумите на власта од типот на курир и република ал џезира работи професионално. Ако ми нема логика тогаш не треба да го постирам? Океј, ај само логични работи ќе постираме, тогаш вмровциве не треба ништо да напишат.
Друго, го прочитав, и го постирав во интерес на темата, во интерес на муабетите тука.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Промена значи се' освен дпне, verstehen? Левица се знаеше дека нема капацитет, посебно што се јави многу задоцнето на сцената и тераше своја агенда, која е различна од таа на сдс.
Тоа дека има многу работи со кои не се согласуваш кажи му го на некој роднина што одамна не си го видел - овде те глеаме што пишуваш - едно те исто. Бара патор избори - ти бараш избори и да не набројувам понатаму.
Сдс за волја на вистината, колку и на мене да не ми е по кеиф, напраи некој ремонт. Не ми по кеиф затоа што од нехаризматични ликови донесоа во раководството уште понехаризматични ликови ала Ременски, Спасовски итн...ама напраија ремонт. На дпне 95% од истакнати ликови им се со обвиненија и предистражни постапки и баш напротив - тие треба да си ја спастрат партијата, а прво што треба да напраат е фамилијата на клоци да ја раздигаат, а не уште да ги гледам на шител спиро и паторот, wannabe-функционери како глумат лудило и ветуваат „проекти“. Е тоа треба да си го напраи дпне, за да се подиспере од сите овие го**а што ни ги приреди на цела држава овие 9 години.
Платформата по сите параметри се виде дека е инвенција на паторот затоа што на никој друг, буквално никој друг, не му оди во корист освен на него. Со нејзе влеговме во овој ќорсокак, а можеше комотно да се состави влада, а тој ќе си беше опозиција и ќе си чекаше редот „за свирење клавир“.
За „борењето Талат да не биде министер“ ќути, сокриј се негде. Да бевте вистински патриоти, тврдокорни и уште какви ли не драматични имиња си ставате ќе излезевте во толкав број тогаш, а вие тогаш си го дочекавте учкарот како златното теле, како од бога пратен.[DOUBLEPOST=1490550323][/DOUBLEPOST]
Тогаш ќе им легне платформава ко „шамар на будала“, тогаш тоооп ќе биде пљатформата.
Od kade platformata e delo na patorot koga zaev postojano vo izbornata kampanja citirase pasusi od platformata,a ovoj rama od tirana gi sobra glupacive da im ja napise na list ,da ja potpisat pa na bozik da ja izvadat na masa kako uslov za pregovori

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.459
Поени од реакции
17.957
Еве сеа ќе ти одговорам за да не пишуваш глупости. Прво, оваа вест беше пренесена скоро на сите посериозни медиуми, за разлика од куртон медиумите на власта од типот на курир и република ал џезира работи професионално. Ако ми нема логика тогаш не треба да го постирам? Океј, ај само логични работи ќе постираме, тогаш вмровциве не треба ништо да напишат.
Друго, го прочитав, и го постирав во интерес на темата, во интерес на муабетите тука.
Не постои медиум кој работи професионално. Сите одработуваат за тој што плаќа.

Ал Џезира? Дај не дупи. Коа се деси Смилковско, на Ал Џезира идеше репортажа како Албанците се угнетувани од Словените, тепани, омаловажувани. Имаше и по некој куртон комуњарски, вечно увлечени во шипо-исламскиот гз. Како тоа копилето што го пљукаа дур јадеше.

Дај прекинете барем со таа комуњаро-либерало-исламска коалиција јавно. Гз преку глава ќе јадат таквите ќотек ширум Европа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom