Словени????? Кои се тие???? Живееле зад Карпатите,т.е. Молдавија кај шо денеска од цела источна Европа само таму нема Словени!!!!! Тргнале пешки и се населиле од Македонија на југ до Полска на север, од Чешка на запад до Русија на исток!!! Арно ама во нивната прататковина останало празно местото, па се населиле некои молдавци и романци (остров од несловени):uvo:!!!!
Арно шо населиле се и сешто (море се ебавање и рајџање ова словениве:sekss:, не биле ко староседелците чакиџии
![Дрк :drk: :drk:](/styles/default/xenforo/emot/drk.gif)
![Дрк :drk: :drk:](/styles/default/xenforo/emot/drk.gif)
па да изумра), туку како успеале да ја поеба МОЌНАТА Византија и то не само воено туку и културно!!! Замисли ЕДИНСТВЕН случај во светската историја кај шо НЕПИСМЕНИО му наметнал јазик на ПИСМЕНИО!!! Па по 4-5 века му текнало и дека треба азбука да си напиша, а Византија од благодарност кон душманите Словени, шо и ја поебале државата, им ги помагала учителите да го описменат народот?!?!?!?!?!
Значи се на се многу способни лујџе ова Словениве, само оти мајката не оставоле ништо зад себе во нивната ПРАТАТКОВИНА?!?!?!?!?!? Ни храм, ни населби, ни оружја...ништо бе!!!!
И како мајката во цела Европа се мениле имињата, а останале само МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД?!?!?!?!?
ЗОШТО????
Значи сето ова погоре напишаново по историја шо го учевме не е приказна за мали деца туку за
ИДИОТИ!!!
Не замерувајте ако правам грешки, оти не сум историчар....јас си сум само ЛОГИЧАР!!!!