Слободната воља и религиите!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Епа Атеистот праша за најстара и воедно жива религија... сигурно не е хиндузимот... Свати го како шала ако сакаш, ама повеќе свати го како метафора... Вистинската религиозност датира од самиот почеток(некои мислат дека биг-бенг е почетокот, а уствари не постои почеток, ама ај колку да се каже нешто) затоа ја спомнав атлантида како можна цивилизација пред официјално познатите... (од тука и најстара) и воедно жива само за тие што се живи, не е за зомбиња...;)

Абе море ај не си придавај толку важност...:P кој си па ти да кажеш кои има поима кој нема... терај си филмот, остај другите да си го тераат својот... а мене остај ме да режирам на раат...;)
Е не е хиндуизмот де, кој рече дека е, само тој ѓурѓата не знае ништо. А вие двајца режирјте што сакате, не паламудите по форумов. Исти сте ко христијаниве и муслиманиве. За нив сите други се следбеници на ѓаолот, а вие сите други ги рачунате за заспани, (тешко на разбудените со вакви како вас), така да не правам разлика, исти сте ми. Мудриот не паламуди до толку и не се удира в гради. Повеќе за твоето друго јас, ѓурѓа се однесува.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Е не е хиндуизмот де, кој рече дека е, само тој ѓурѓата не знае ништо. А вие двајца режирјте што сакате, не паламудите по форумов. Исти сте ко христијаниве и муслиманиве. За нив сите други се следбеници на ѓаолот, а вие сите други ги рачунате за заспани, (тешко на разбудените со вакви како вас), така да не правам разлика, исти сте ми. Мудриот не паламуди до толку и не се удира в гради. Повеќе за твоето друго јас, ѓурѓа се однесува.
Види вака друже... ова е форум... нели, па може човек слоодно да се изразува како му душа сака... ако претера и се наметнува на другите премногу, има овластени лица кои соодветно ќе го наградат...
А во врска со болдот... Ако се расправам со некого и кажувам дека е зомби тоа го правам оти прво се заебавам, второ можеби ќе почне истиот да ги гледа нештата од повеќе агли и трето, не мислам дека сите други се заспани, а јас сум единствениот буден... си знам многу добро дека си спијам, но на моменти сум буден, и во тие моменти можам да кажам дека скоро сите ако не и сите се заспани со отворени очи(ако си бил буден барем на минута време можеш многу добро ова да го оцениш според ликот, гестикулациите, очите и движењето на луѓето кои ги посматраш...) А за Мудриот, ако понекогаш не се однесува забудалено не вреди неговата мудрост...;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Вака си е во ред. (y). Шегата и “збудаленоста“ си е исто ОК, додека не се претера. Сепак не знаете кој е другата страна. Удирањето в гради не е доблест. Уште па помалку на такозвани “будни“, а за омраза и да не спомнувам.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Вака си е во ред. (y). Шегата и “збудаленоста“ си е исто ОК, додека не се претера. Сепак не знаете кој е другата страна. Удирањето в гради не е доблест. Уште па помалку на такозвани “будни“, а за омраза и да не спомнувам.
И после јас сум се удирал во груди...:P
:)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
И после јас сум се удирал во груди...:P
:)
МОре ошо-љубавнику, не ми ваѓај од контекст, прочитај што напишав.

Знам дека пак нема да разбереш, ај да ти нацртам. Беше критика кон „будните“. Не приличи удирањето в гради на такозвани будни, и не се однесуваше на тебе туку општо за секого.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
МОре ошо-љубавнику, не ми ваѓај од контекст, прочитај што напишав.

Знам дека пак нема да разбереш, ај да ти нацртам. Беше критика кон „будните“. Не приличи удирањето в гради на такозвани будни, и не се однесуваше на тебе туку општо за секого.
Стварно мислиш дека не те разбрав... o_O До толку ли... ццццц
Се шалев малце јас инаку...
Туку шамане еве ти една шаманска(не шабанска, шаманска :D) музика... КЛИК:) ПАКЛИК :) KЛИК-KЛАК баго мајката...:D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
MEDDLE

Ѓурџо таму ги ора нивите,црнчи.
Исто како и во Виница.

Земјоделец е,остај го ти овде што продава памет.

;)
Сега се вратив од копање.....:pos:...грешка си брат, овци како тебе пасам.
Ајде малку на темата , не мене да ме изучувате и да фантазирате.
Бидете малку конструктивни како Медлето(он е конструктивец,,...:pos: само рекла казала знае)...

Имаш ли ти „слободна “воља?
Де кажи ми што е вољата кај човекот, и што значи да биде „слободна“?
На ова прашање и хепта света ќе фати....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.158
Поени од реакции
12.135
Gurdjieff , ова е зборувано, види низ темите (на неколку во врска со религијата), баниран си на темата Телема, таму е зборувано, ама може да дојдеш кај мене на блог, Хептаграм XI , убаво си пишува таму за се. Ти премногу прашуваш, толку не ги знаеш одговорите па на некултурен начин бараш знаење од другите?

Хептаграм се смее на вакви прашања (не бега од одговори, бега од луѓе кои немаат разбирање или имаат испокршени призми за одредени поими и трчкаат наоколу спремни за расправии - Хептаграм не лечи лудост), одговорени веќе, само што ти ги скокаш кога и да читаш со цел постојано да си прашуваш едно та исто. Слободна волја, то е :) Некои велат демократија и слободна волја е исто, ама не е... Но кој ќе расправа и за тоа...

Само ќе повторам: не го ставајте овој убав зачин (волјата) во гнасна манџа како религијата(дури и твоето поимање на религија е гнасен, фантомски, идиотски, беден, насилен, силувачки, игнорирачки...). Не само што нема ништо да подобрите, ами ќе го расипите и зачинот со мешање на Волјата во гнасните води на религијата и нејзините поими на бог.
Или пак не? ( Gurdjieff прашање :D )

П.С. И научи ги симболите еднаш засекогаш... не треба никој да е толку во незнаење.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Gurdjieff , ова е зборувано, види низ темите (на неколку во врска со религијата), баниран си на темата Телема, таму е зборувано, ама може да дојдеш кај мене на блог, Хептаграм XI , убаво си пишува таму за се. Ти премногу прашуваш, толку не ги знаеш одговорите па на некултурен начин бараш знаење од другите?

Хептаграм се смее на вакви прашања (не бега од одговори, бега од луѓе кои немаат разбирање или имаат испокршени призми за одредени поими и трчкаат наоколу спремни за расправии - Хептаграм не лечи лудост), одговорени веќе, само што ти ги скокаш кога и да читаш со цел постојано да си прашуваш едно та исто. Слободна волја, то е :) Некои велат демократија и слободна волја е исто, ама не е... Но кој ќе расправа и за тоа...

Само ќе повторам: не го ставајте овој убав зачин (волјата) во гнасна манџа како религијата(дури и твоето поимање на религија е гнасен, фантомски, идиотски, беден, насилен, силувачки, игнорирачки...). Не само што нема ништо да подобрите, ами ќе го расипите и зачинот со мешање на Волјата во гнасните води на религијата и нејзините поими на бог.
Или пак не? ( Gurdjieff прашање :D )

П.С. И научи ги симболите еднаш засекогаш... не треба никој да е толку во незнаење.
Види хепта....затоа ве рендам тоа сектите.
ВОЉАТА е РЕЛИГИЈА....сакале или не вие тоа да го претставите како што на вас ви се сака.
Ќе земете некој поим поврзан со религијата и од тоа секта ќе направите и институција. Филозофирате околу тој поим а не му ја знаете суштината. Не само вашата секта, скоро сите секти се такви, ќе се закачат за некој религиозен поим и ајдеее...филозофии колку сакаш.
И не се прај како Медлето..само рекла казала....ако си спремен да ја браниш сектата, прави го тоа со аргументи...а потоа се смеј колку сакаш. Ти сакаш да го претставиш тоа као демек си во право, ама само за тие што не разбираат, а на некој кој се разбира не можеш да му продаваш криви дрини.Мојот начин е груб, ама само за тие што ширите невистини.
Еве, истото прашање и за тебе како на детиштето...
Имаш ли ти „слободна “воља?
Де кажи ми што е вољата кај човекот, и што значи да биде „слободна“?
Брани ги твоите ставови со аргументи, а не со навреди и подвиткување на опашката кога ќе најдеш некој на кого не можеш да му продаваш криви дрини...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.158
Поени од реакции
12.135
Ок знаеме дека „многу не рендаш“ сите нас што се смееме на твоите размисли за светот ..како дервиш од Виница кој што на јутјуб видел вртење на дервиши и сфатил што е Алах и коранот и што е да се биде суфија, бааги „рендаш“... Добро е што не си гледал порнич, кој знае кај ќе беше сега!!!
Де бре пази што зборуваш по форум бре, забораваш изгледа што размисли даваш...

Да седнеш да се рендате меѓу себе самите вие кои сте христијани без молење, кои сте дервиши а не сте муслимани, кои сте просветлени а не сте ниедно искушение поминале, што убаво ќе биде за сите, а најмногу за тебе Gurdjieff
Собери си мислите не туку се џиткај ко некое дете... Еднаш од Виница, засекогаш од Виница. Значи не успеа да ми докажеш дека си се надминал со својата чиста волја неослабната од страста за резултат и си станал подобар во овој свет.

Тебе да ти одговорам? ШТо да ти одговарам Црн Гурџо?
Па зарем не сум до сега одговарал? Полни теми има мои размисли... сите разбираат само ти не капираш...
Што разбра ти?
НИшто... едно та исто зборуваш... не можам јас со тебе да се тегавам и да се повторувам. Ќе почнеш да читаш малиша, не вака. Оди умирај на туѓ праг, нема да ти одговара да умираш пред телемит... :)

Религијата ја гуши волјата!
Религиозна волја е идиотизам! - Ова за Gurdjieff да се мисли дали е така или не! Јас секако не велам дека е вистина или не! :)

Gurdjieff ,оди сега медитирај заедно со твојот простак-мајстор и не ми поставувај глупи прашања бидејќи не се заморувам со твоите прашања... а и никој не се заморува... глупи се прашањата. А за тебе, други ќе зборуваат... ајде :) Оди „рендај“ :facepalm:

Да имаше господ да дојде да си собере оваа вересија... ех богови богови ќе мора да ве повикаме за последен пат!

П.С. Марш на блогот виничанац, читај :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ок знаеме дека „многу не рендаш“ сите нас што се смееме на твоите размисли за светот ..како дервиш од Виница кој што на јутјуб видел вртење на дервиши и сфатил што е Алах и коранот и што е да се биде суфија, бааги „рендаш“... Добро е што не си гледал порнич, кој знае кај ќе беше сега!!!
Де бре пази што зборуваш по форум бре, забораваш изгледа што размисли даваш...

Да седнеш да се рендате меѓу себе самите вие кои сте христијани без молење, кои сте дервиши а не сте муслимани, кои сте просветлени а не сте ниедно искушение поминале, што убаво ќе биде за сите, а најмногу за тебе Gurdjieff
Собери си мислите не туку се џиткај ко некое дете... Еднаш од Виница, засекогаш од Виница. Значи не успеа да ми докажеш дека си се надминал со својата чиста волја неослабната од страста за резултат и си станал подобар во овој свет.

Тебе да ти одговорам? ШТо да ти одговарам Црн Гурџо?
Па зарем не сум до сега одговарал? Полни теми има мои размисли... сите разбираат само ти не капираш...
Што разбра ти?
НИшто... едно та исто зборуваш... не можам јас со тебе да се тегавам и да се повторувам. Ќе почнеш да читаш малиша, не вака. Оди умирај на туѓ праг, нема да ти одговара да умираш пред телемит... :)

Религијата ја гуши волјата!
Религиозна волја е идиотизам! - Ова за Gurdjieff да се мисли дали е така или не! Јас секако не велам дека е вистина или не! :)

Gurdjieff ,оди сега медитирај заедно со твојот простак-мајстор и не ми поставувај глупи прашања бидејќи не се заморувам со твоите прашања... а и никој не се заморува... глупи се прашањата. А за тебе, други ќе зборуваат... ајде :) Оди „рендај“ :facepalm:

Да имаше господ да дојде да си собере оваа вересија... ех богови богови ќе мора да ве повикаме за последен пат!

П.С. Марш на блогот виничанац, читај :)
Брат . али за разлика од тебе јас сум чист во крвта ...не сум мелез.
Еднаш мелез, цел живот мелез.
Моето место на живеење можам и да го променам. ама ти не можеш ништо околу тоа.
Мрзата е вашата секта, далеку сте вие од Воља.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.158
Поени од реакции
12.135
Не сум ти брат... брат на тие ко тебе... „рендачите“ :)
Ах таа крв не сакам ни под разно да тече низ моите вени што ти го разорува умот.

Muranyi нема тој волја... ниту чиста ниту слободна... како му дојде така, зависи колку ќе го изнервираш и како. На многу едноставни работи се пали и веднаш губи насока...

И потоа, религијата била во ред и имало волја па и слободна.
Нема бре луѓе нема...
Све е тоа мртво и не чувствува... се е тоа бегање од одговорности.
За да се нема одговорност човекот и Месечината ќе ја подели на два и ќе ја состави... :)

Хаос!

Оставете ги тие што имаат слободна волја да дејствуваат и за вас... вие седете си во пештерите и чекајте. Светот ќе се смени со молитва и по божја промисла.
Right... :)

Се надевам наскоро ќе биде божјата волја како моја и ќе имаме потоп бидејќи вакви празни клифоти(лушпи значи Gurdjieff ако не си знаел, а не си знаел) кои трчкаат наоколу а не прават ништо... се резил за човештвото и срам во туѓите очи.

Пу јазк за немањето волја и мразње на човештвото заради некаков си проклет бог!
Да се засрамите што сте такви црви и бедни заради некакво си спасување...
Братот ќе го продадете заради вашата проклета душа...
Исус ви донесе меч... ама изгледа требало диркетно нуклеарки и мирна Босна!
Ни Мухамед не помогна со неговите освојувања...

Волјата и религијата... ц ц ц ц Гурџиев идиотот даде „вистина“. И тој дервиш стана без да биде инициран... Што не го распнаа у пм на време... помалку ќе имаше „нови Гурџиевци“ и касапи на религиите (мене ми се допаѓа што има такви кои касапат за нас, ние барем стоиме настрана и уживаме, но да не ме заморуваат мене :D ).

Робови! Што може од вас да очекуваме освен заморно тропање на синџирите?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не сум ти брат... брат на тие ко тебе... „рендачите“ :)
Ах таа крв не сакам ни под разно да тече низ моите вени што ти го разорува умот.

Muranyi нема тој волја... ниту чиста ниту слободна... како му дојде така, зависи колку ќе го изнервираш и како. На многу едноставни работи се пали и веднаш губи насока...

И потоа, религијата била во ред и имало волја па и слободна.
Нема бре луѓе нема...
Све е тоа мртво и не чувствува... се е тоа бегање од одговорности.
За да се нема одговорност човекот и Месечината ќе ја подели на два и ќе ја состави... :)

Хаос!

Оставете ги тие што имаат слободна волја да дејствуваат и за вас... вие седете си во пештерите и чекајте. Светот ќе се смени со молитва и по божја промисла.
Right... :)

Се надевам наскоро ќе биде божјата волја како моја и ќе имаме потоп бидејќи вакви празни клифоти(лушпи значи Gurdjieff ако не си знаел, а не си знаел) кои трчкаат наоколу а не прават ништо... се резил за човештвото и срам во туѓите очи.

Пу јазк за немањето волја и мразње на човештвото заради некаков си проклет бог!
Да се засрамите што сте такви црви и бедни заради некакво си спасување...
Братот ќе го продадете заради вашата проклета душа...
Исус ви донесе меч... ама изгледа требало диркетно нуклеарки и мирна Босна!
Ни Мухамед не помогна со неговите освојувања...

Волјата и религијата... ц ц ц ц Гурџиев идиотот даде „вистина“. И тој дервиш стана без да биде инициран... Што не го распнаа у пм на време... помалку ќе имаше „нови Гурџиевци“ и касапи на религиите (мене ми се допаѓа што има такви кои касапат за нас, ние барем стоиме настрана и уживаме, но да не ме заморуваат мене :D ).

Робови! Што може од вас да очекуваме освен заморно тропање на синџирите?
Дрн дрн јарини...само рекла казала.....нула аргументи

Kajgana Shop

На врв Bottom