Не сум ти брат... брат на тие ко тебе... „рендачите“
Ах таа крв не сакам ни под разно да тече низ моите вени што ти го разорува умот.
Muranyi нема тој волја... ниту чиста ниту слободна... како му дојде така, зависи колку ќе го изнервираш и како. На многу едноставни работи се пали и веднаш губи насока...
И потоа, религијата била во ред и имало волја па и слободна.
Нема бре луѓе нема...
Све е тоа мртво и не чувствува... се е тоа бегање од одговорности.
За да се нема одговорност човекот и Месечината ќе ја подели на два и ќе ја состави...
Хаос!
Оставете ги тие што имаат слободна волја да дејствуваат и за вас... вие седете си во пештерите и чекајте. Светот ќе се смени со молитва и по божја промисла.
Right...
Се надевам наскоро ќе биде божјата волја како моја и ќе имаме потоп бидејќи вакви празни клифоти(лушпи значи
Gurdjieff ако не си знаел, а не си знаел) кои трчкаат наоколу а не прават ништо... се резил за човештвото и срам во туѓите очи.
Пу јазк за немањето волја и мразње на човештвото заради некаков си проклет бог!
Да се засрамите што сте такви црви и бедни заради некакво си спасување...
Братот ќе го продадете заради вашата проклета душа...
Исус ви донесе меч... ама изгледа требало диркетно нуклеарки и мирна Босна!
Ни Мухамед не помогна со неговите освојувања...
Волјата и религијата... ц ц ц ц Гурџиев идиотот даде „вистина“. И тој дервиш стана без да биде инициран... Што не го распнаа у пм на време... помалку ќе имаше „нови Гурџиевци“ и касапи на религиите (мене ми се допаѓа што има такви кои касапат за нас, ние барем стоиме настрана и уживаме, но да не ме заморуваат мене
).
Робови! Што може од вас да очекуваме освен заморно тропање на синџирите?