- Член од
- 21 декември 2012
- Мислења
- 924
- Поени од реакции
- 452
Проблемот е што некој никако не може да сфати дека Исламот не е само верување туку и имплементирање на верувањето.
Sega me uveri deka dobi od mene odgovor na mesto. Mozes da razmislis ili glava od zid da udiras,tvoja rabota,neli,ne ti se mesam.Кога некој брани догма која е спремна да убива луѓе поради морал кој е различен од неговиот, тогаш тоа итекако е присила, ограничување, терор и зло.
Еден од аргументите кој те побива во корен е следниов дел:
Појасно од ова амин. Ако ова не си способен да го сватиш, тогаш секоја понатамошна дискусија со тебе е бесцелна.
А уште поголем проблем е што некој неможе да свати дека таквото имплементирање е тоталитаристички терор на неистомислениците на исламот.Проблемот е што некој никако не може да сфати дека Исламот не е само верување туку и имплементирање на верувањето.
Со инка не се става...тоа е.Sega me uveri deka dobi od mene odgovor na mesto. Mozes da razmislis ili glava od zid da udiras,tvoja rabota,neli,ne ti se mesam.
Но ние знаеме дека е имплементирање (и дека исламот нема врска со богови, ами со правни закони) затоа и велиме дека не треба да се имплементира бидејќи има закони кои не одат во прилог на сите и чии закони од религиозни преминуваат во правни и ќе страда поединецот и неговата слободна волја.
А од тебе нели се навредија мајмуните за сликата што ја стави и за коментарот? Ех брате Душо Вселенска, сто стапа по туѓ грб не болат нели? Но ти е некои луѓе си имаат двојни стандарди... за жал--- надополнето: 5 јануари 2013 во 23:44 ---
Od takvi kako tebe i majmunite bi se zasramile koga bi te slusnale sto zboruvas.
Па затоа имаш слобода на избор нели?А уште поголем проблем е што некој неможе да свати дека таквото имплементирање е тоталитаристички терор на неистомислениците на исламот.
Mora prvo da naucite da ne go mesate serijatot so raznorazni tradicii od nekoi islamski mesta.Значи некој хомосексуалец, кој што слуша рок, обожува божица некоја од било кој пантеон (денес се живи еден куп богови), нема да има проблеми да живее и работи во Иран? Ќе биде исто како да е муслиман? Тоа сакаш да ми кажеш?
Шериатскиот закон доаѓа од религијата и станува правен закон кој што стои пред волјата на не-муслиманите. Како тоа може?
Од друга страна...
Нема зовриени муслимански фракции кои убиваат во името на религијата со што застануваат пред волјата на поединецот и тие заземаат се поголем замав?
И ако има такви фракции и тие не се „американска пропаганда“, зошто Аллах дозволува такво нешто иако е семоќен?
Проблемот е тоа што твојата религија има премногу забрани кои не одговараат на сите поединци и кои од религиозни во шеријатска држава стануваат правни закони и може да страда човек за глупости. Во друга држава без такви шеријатски религиозно-правни закони, може само да не се согласуваш со нечиј начин на живот, но не и да го осудиш, затвориш или убиеш.
Тука лежи маката...
Pa taman da ne pomislis deka ti i takvi kako tebe imaat pravo na se a drugite ne smeat. Od nas se bara poniznost no ne i kukavicluk. Zosto na majmunot pred mene za navredata toa ne mu go rece. Jas samo se odbraniv,ni pomalku ni poveke,vo ista mera. Zaradi toa sekogas sme teroristi. Ste naviknale da tepate bez da vi vozvrakjaat.... losa li e toa navika.А од тебе нели се навредија мајмуните за сликата што ја стави и за коментарот? Ех брате Душо Вселенска, сто стапа по туѓ грб не болат нели? Но ти е некои луѓе си имаат двојни стандарди... за жал
Глупости веќе се зборуваат...
Кажи им дека имаат слобода на избор на луѓето во шеријатски систем што имале секс за една ноќ, што се гатачи, што се хомосексуалци, конвертити од ислам во друга религија, окултисти и ред други.Па затоа имаш слобода на избор нели?
MasAllah,konecno prizna. Eden mudar veli; polesno e dzamija so luspi od orevi da pokries odkolku znaenje vo glava bez pamet da vlees. No odis napred,ti cestitam i uspeh ti posakuvam.Со инка не се става...тоа е.
MasAllah,konecno prizna. Eden mudar veli; polesno e dzamija so luspi od orevi da pokries odkolku znaenje vo glava bez pamet da vlees. No odis napred,ti cestitam i uspeh ti posakuvam.Со инка не се става...тоа е.
И мене многу закони во државава не ми одат во прилог, ама јас не велам дека не треба да се имплементираат, всушност и кој мене ме шиша. Сум се родил тука и сум бил приморан да живеам според тие закони. Ќе речете, ако не ти се допаѓаат, барај шеријатска земја, ќе ви одговорам дека истото и за вас важи во шеријатските земји.Но ние знаеме дека е имплементирање (и дека исламот нема врска со богови, ами со правни закони) затоа и велиме дека не треба да се имплементира бидејќи има закони кои не одат во прилог на сите и чии закони од религиозни преминуваат во правни и ќе страда поединецот и неговата слободна волја.
Од вашите ставови и размисли тука, ние тоа научивме од вас, ништо поеќе, ништо помалку.
Та не зборуваме напразно овде ние, другите што не сме муслимани...
Море ти на удрен ли се правиш? Слободата на избор е кога се согласуваш да прифатиш нешто или да живееш според некои стандарди и правила, а не после тоа.Кажи им дека имаат слобода на избор на луѓето во шеријатски систем што имале секс за една ноќ, што се гатачи, што се хомосексуалци, конвертити од ислам во друга религија, окултисти и ред други.
Чекај малце О Душо Вселенска ти стави слика со кои некого нарече мајмун, а некој те пецна со друга слика а тогаш боли нели? Е па во најмала рака курнаски од твоја страна. Но кај било тоа муслиман да признае дека згрешил, не нема шанси.Pa taman da ne pomislis deka ti i takvi kako tebe imaat pravo na se a drugite ne smeat. Od nas se bara poniznost no ne i kukavicluk. Zosto na majmunot pred mene za navredata toa ne mu go rece. Jas samo se odbraniv,ni pomalku ni poveke,vo ista mera. Zaradi toa sekogas sme teroristi. Ste naviknale da tepate bez da vi vozvrakjaat.... losa li e toa navika.
А ти да не си ја испомешал вселенскава душа со некој друг? Да речеме со мене.. Ај легни си!Чекај малце О Душо Вселенска ти стави слика со кои некого нарече мајмун, а некој те пецна со друга слика а тогаш боли нели? Е па во најмала рака курнаски од твоја страна. Но кај било тоа муслиман да признае дека згрешил, не нема шанси.