Слаткар(истика)

M

M del Mar

Гостин
Не, туку постојат луѓе кои слушнале многу видови на музика и одбрале еден кој стварно им се свиѓа, и постојат луѓе кои само мејнстримот го сметаат за музика.
А како тоа јас немам слушано стаклар и турбофолк врсти на музика?(за на крај да се определам за еден) О.о

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
И сеа, слаткар е крив шо станал мејнстрим?
Со комерцијализација во земја со 2 милиони жители од кои дали има и третина што слушнале нешто различно, а останатите до сега се палеле на турбофолк певаљки и домашната естрада, сигурно е дека Слаткар ќе стане мејнстрим. И било кој што ќе излезе во иднина со микрофон во рака и текстови од типот на "шоп-шопинг" ќе стане мејнстрим. Затоа што тоа се бара. Колку поплитки текстови, толку повеќе фанови има.

А како тоа јас немам слушано стаклар и турбофолк врсти на музика?(за на крај да се определам за еден) О.о
Никогаш, ниеднаш не си слушнала ниедна турбофолк песна или песна на Слаткар? Не мора целосно, барем рефрен. И си видела дека не чини, па си слушнала, да речеме, рок. И ти се засвиѓало. И си слушнала како изгледа и поп, рок, rnb, рап, класика, техно, транс, хаус, метал итн. Откако ги имаш слушнато сите имаш одбрано што ќе слушаш, така?

Сигурно тоа дека слушаш рок и метал (давам пример) не ти дошло како идеја "ај ја тоа ќе слушам и од утре рокерка сум".

M

M del Mar

Гостин
Никогаш, ниеднаш не си слушнала ниедна турбофолк песна или песна на Слаткар? Не мора целосно, барем рефрен. И си видела дека не чини, па си слушнала, да речеме, рок. И ти се засвиѓало. И си слушнала како изгледа и поп, рок, rnb, рап, класика, техно, транс, хаус, метал итн. Откако ги имаш слушнато сите имаш одбрано што ќе слушаш, така?

Сигурно тоа дека слушаш рок и метал (давам пример) не ти дошло како идеја "ај ја тоа ќе слушам и од утре рокерка сум".
Не, не се класифицирам нит како металка нит како рокерка нит како раперка...нит никако:)

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Не, не се класифицирам нит како металка нит како рокерка нит како раперка...нит никако:)
Океј, твој избор, но поентата ми беше, за да знаеш што чини, треба да видиш што не чини.

Г

Господ

Гостин
Не треба којзнае колку да слушаш ТФ да ти текне дека музиката е труле вишње и трутне круше,едноставно,силување за уво е,ама затоа што се труби на радиа,ТВ а-у им влага у психа на луѓето и многу нормално ко што си страда македонче од комплекси го прифаќа како добро.

Него Он-топик еве за слаткар му имам слушано песни и текстовите му се тиње,ама ете на мак багра тоа му се свиѓа.
Реков погоре не значи ако за вкус не се дискутира дека сечиј е добар.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Не треба којзнае колку да слушаш ТФ да ти текне дека музиката е труле вишње и трутне круше,едноставно,силување за уво е,ама затоа што се труби на радиа,ТВ а-у им влага у психа на луѓето и многу нормално ко што си страда македонче од комплекси го прифаќа како добро.

Него Он-топик еве за слаткар му имам слушано песни и текстовите му се тиње,ама ете на мак багра тоа му се свиѓа.
Реков погоре не значи ако за вкус не се дискутира дека сечиј е добар.
Не се работи за вкус. Ова е многу повеќе од различен вкус.
Неможеш на некој од постарава генерација што цел живот не излегол од сопственото село и најголемо доживување во животот му било пијанчење пред коперација да го убедуваш дека турбофолкот не чини. Неможеш ни да му пуштиш нешто и да му речеш "само ова е добро, ова слушај го". Истиот тој, нема слушнато нешто друго, не го ни заинтересирало. Ако веќе нема интерес некој кон музиката, неможеш да го убедиш да се заинтересира.

Поентата ми е, не се интересира младинава за музика. Ама воопшто не се интересира. Она што ќе им го покаже некој и ќе им каже дека е добро, тоа го слушаат. Она што ќе го видат на ТВ или ќе го слушнат на радио, тоа е само музика. Додека пак, оние кои ќе отворат ЈуТјуб и ќе најдат нешто ново, поинтересно, веќе ги категоризираат работите хиерархиски и знаат што на кое место им се наоѓа. Тука веќе се доведува до прашање вкусот.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Океј, твој избор, но поентата ми беше, за да знаеш што чини, треба да видиш што не чини.
Ко на пример знаеш дека алкохолот не ти чини и зато пијаш кока-кола.
Некој пак обратно.
Или пак полжави мразам да јадам и ми се одвратни,некој пак ги сака.
И на крај испаѓа : за вкусови не се дискутира (било какви).

И премногу потценувате.
И да излези сега некоја добра песна на Слаткар,нема да признајш дека е добра,пошо е од Слаткар.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Ко на пример знаеш дека алкохолот не ти чини и зато пијаш кока-кола.
Некој пак обратно.
Или пак полжави мразам да јадам и ми се одвратни,некој пак ги сака.
И на крај испаѓа : за вкусови не се дискутира (било какви).

И премногу потценувате.
И да излези сега некоја добра песна на Слаткар,нема да признајш дека е добра,пошо е од Слаткар.
Да, ќе признаам.

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Едно нешто:
-Постојат луѓе кои имаат вкус за музика, секако различен од другите луѓе кои што исто така имаат вкус за музика...
-Постојат луѓе кои што немаат вкус за музика односно нивниот "вкус" e катастрофален(тука спаѓаат фановите на турбофолкот и фановите на стакларстика и компанија)
Edno nesto:
-Postojat 2 vida na luge...
-Ednite slusaat Slatkaristika, a drugite nemaat vkus....
:smir::smir::smir:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Сеедно. Дадов пример.

Ако е нешто убаво, ќе признаам дека е убаво.
Се додека не е, ќе коментирам.
Конкретно зборував за Слаткар.

И зошто по ѓаволите го пуштаат Слаткар по сите дискотеки,а не Некст Тајм на пример.(прати ПРИМЕР дадов само,не сфаќај буквално.)

еве и една со Синди:

туку не, подобро е да слушниш од туѓи муабети дека не чини и да си создајш свое мислење инаку ќе си out или фејкер.
Нвм не ти се мешам во твојот вкус,само ти кажувам дека не се проценува квалитетот на еден артист според две-три песни шо ги вртат по ТВ.

Kajgana Shop

На врв Bottom