Слаткарот од Хрватска

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Prav si- za site koj rabotat protiv Makedonija, finansiranjeto im e najmal problem.
Zaboravash deka 1 milon evra se malku poseriozni pari da se soberat taka lesno-mu dal ovoj mu dal onoj, toa e prikazna za samoutepaniot & co.

Може Заев дал еден од осумте? :)

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
А за кампањата на Грујо најверојатно е финансирана од Меркел и од Берлускони...само незнам зошто не смее јавно да каже..

А на СДС им пресушија сите извори...затоа овој пат само со 2 билборда си поминаа:kesa:

А Љубе изглеа лапна ќеш од дијаспората...а за дригте работи му ги средија СДС..

Уште муабет треба ли за финансирањето???
:smir:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Ќе се испотепате за партиите ејјј :pos2:.
Изборите се оценети позитивно, бар досега како прочитав, одзив имачо доволно, а за завери и одвери, вие како народ ако не знаете да процените и да демантирате односно докажете нешто , тогаш, каде бе држава да чуваме и градиме ? Со кого и како ???
Мислите дека партиите или претседателот односно премиерот е СЕ во и ЗА Македонија , а ?
Здравје ќе има втор круг, сите мирно и фино лепо на гласање , па наместо 53 нека излезат сега 83 % на гласачи , па да докажеме дека правдата е секогаш таа која победува. ЦАК ЦАК, чиста сметка , нели , гравче!

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
После оваа слика, јасно е дека без кандидатурата на слаткарот од Хрватска, денеска ќе го имавме новиот претседател на Република Македонија - Ѓорге Иванов.
Ама за среќа наша, Иванов добива +2 недели да вежба претседателски манири...можеби и ќе ме убеди да гласам за него, наместо да поништвам ливче. И тезава...ти е во најмала рака ко статија на студент на Героски :)))

Воедно, да беше баба ми машка,ќе мочаше стоечки.

Епа...Браво бе слаткар, секоја чест која ја немаш.
И откако замина слаткарот на одмор, ѕидовите во пештерата не беа варосани. Паметен дечко си,знаеш што сакам да ти кажам. Исто ко шо знајш колку го милувам Љубета. И немој аман политика и чест во иста реченица да ги ставаш... Бате, Љубе мојт мене и тебе да ни е „крив шо е жив“, ама дека ја грешават ко ќе го анализират претседателот на неговата партија и новата политика....и незнам баш.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Да живее Љубе!

Гласав за него, ама нишо. Првиот мој глас даден во животот беше за БЦ, и победи, да го ебам... Денес ја згрешив, можда требаше да гласам за Џорѓуле, па да победи Братот..

Апсолутизмот и не е лоша работа, не менува ништо во државава коа ќе видиме дека 90% се сељаци, а 99% вмрОВЦИ..

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Igor108367 edno prashanje do tebe a so dgovorot ke go demantirash ili potvrdish TRN:

KOJ GO FINANSIRASHE BRAT LJUBE??? kampanjata chinela okolu 1 MILION EVRA.
Stranska investicija..evropska i prekuokeanska..nesto malku domasna, ama kako sto spomnuva Pejo onaka kako sto znae....ITRO....so koe pravo VLADA brca u budzet da plati do sega NEVIDEN CEH za mackanje oci na ovcetina naokolu...????

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Od kade stravot za neuspesen vtor krug. Neli Dpmne ima 40% rejting + DUI + selmani = min. 45% izlezenost.
Nikoj ne mu e kriv na Grujo sto saka apsolutna vlast, se znae kolku svetot miluva takvi personi. Da bese pameten kje izigrase pretsedatel od druga opcija, ne mora od sdsm, eve neka bese Kerim.
Denes kje imavme pretsedatel so 80% osvoeni glasovi. NO, lakom g'z dva stapa jade, porano ili podocna.

N

n/a

Гостин
Апсолутно сум задоволен од бројот на гласови што ги освои брат Љубе.
Се надевам дека во брзо време ќе ги организира и консолидира луѓето околу него и ќе знае да го испочитува гласот и довербата на народот.
Моите поздрави... (како и мојот глас) одат за него. :back:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ама за среќа наша, Иванов добива +2 недели да вежба претседателски манири...можеби и ќе ме убеди да гласам за него, наместо да поништвам ливче. И тезава...ти е во најмала рака ко статија на студент на Героски :)))
Ај препрочитај ја малку, и присети се на сите средби на Љубе кои ги имаше предизборно...Бранко, Бучко, Љубчо, Доста...Потоа присети се дека големиот Македонски „војвода“ ги стави на ignore бранителите...„неговите чеда“. Јави му се на Стојков, го имаш контактот, нека ти каже што мисли за Љубе голобрадиот војвода. Така да, тезата е врз основа на акциите и реакциите на Љубе.

Твое право е дали ќе го поништиш ливчето, или ќе заокружиш некој број. Јас сум пристрасен во овој случај од лични причини, никогаш позади никој немам застанато со толкава поддршка како со Иванов.

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
би ти сугерирал да не се прашуваш оти нема да добиеш соодветен одговор
Љубе беше тој кој на почетокот ги критикуваше другите за рекламите и за сите пари кои се трошеа на камшањата
ама последните денови бетер од нив стана кај и да се завртиш ете го Љубе се рекламира
Колку сте смешни немате поима Љубе на реклами на тв алал да вие колку овај Чарли Чаплин ви го пере мозокот а ви покажа Братот каде се правите Вмровци толку има ама јаки сме пошто сме Македонци а не да не водата комунисти а за се е крив Љубчо што му ја даде партијава на Чарли Чаплин.

Ај препрочитај ја малку, и присети се на сите средби на Љубе кои ги имаше предизборно...Бранко, Бучко, Љубчо, Доста...Потоа присети се дека големиот Македонски „војвода“ ги стави на ignore бранителите...„неговите чеда“. Јави му се на Стојков, го имаш контактот, нека ти каже што мисли за Љубе голобрадиот војвода. Така да, тезата е врз основа на акциите и реакциите на Љубе.

Твое право е дали ќе го поништиш ливчето, или ќе заокружиш некој број. Јас сум пристрасен во овој случај од лични причини, никогаш позади никој немам застанато со толкава поддршка како со Иванов.
Те читам како пишуваш глупости голобрад војвода и ред други работи па зарем не се сеќаваш кој изгласа пред нколку месеци бранителите да не добијат ништо владата на Чарли Чаплин а за Братот Љубе може да лаеш колку сакаш пошто гледам и ти дека си пребеган комунњар од СДСМ во Дпмне правите Вмровци не гледаат така заслепено.

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Брат Љубе сега за вас е "Слаткарот од Хрватска"???

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691

Да сакам да пимплам мабет ќе ти кажам дека:
1.Христијански е да се помират лутите ривали и затоа љубе одел по средби и прифатил реторика каква шо прифатил во/по Хаг.Таков претседател треба, кој ќе понуди рака на братство и мир со цел просперитет на земјата за чија љубов лежеше во затвор!!!
2.Присети се кој го стави на игнор Љубе откако го пречека и го прегрна како баба внуче на аеродром!!!!

Бидејќи и јас и ти знаеме повеќе од ова, нема да пимплам.И точка 1 не е мој став по однос на Љубе туку саркастично дофрлање. Но ако Ѓорѓе повторно ми заличува на Фрчко во периодов кој следи или пак си ја деградира дипломата, титулата и интелектот за целите на Јашасан Вилает голобрадите момчиња - пак ќе поништам ливче, војводо.

Едноставно,нели,
џаво је однио шалу.

Ал јас чекам последен да се насмеам.Иако, циркузов кој ич не ми е смешен веќе е во вториот дел на претставата...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
за Братот Љубе може да лаеш колку сакаш
Тоа е мое демократско право загарантирано со закон. Ако имаш нешто против тоа, тогаш ти сеуште си во виртуелниот свет на фашизмот.

А пошто те гледам така поупатен во ликот и делото на ЉУбе, одговори:

Зошто Љубе дозволи зад него да застане бугарофилот, т.е. новоосознаениот Блгарин Љубчо?

Во цела Македонија бугарофилите на Љубчо му ја водеа кампањата на Љубе. Која е сметката?

Зошто Љубе изјавил дека треба да се рехабилитира Ванчо Михајлов - касапинот на македонските патриоти и човекот кој отворено говореше и пишуваше книги дека Македонците се Бугари?

Зошто Љубе ја смени тврдата позиција за името откако го пуштија од Хаг? Дали е пуштен со некоја цел?

Зошто Љубе бара да се прекине судењето на хашките случаи, т.е. на терористите кои касапеа цивили и војници, а тој сега се залага тие да бидат ослободени?

Зошто Љубе по неговото враќање во Македонија, цело време избегнува и збор не кажува за тој што навистина требаше да биде ослободен, Јохан?

Кој бре му ја финансираше кампањата на Љубе!??

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Абе каков Љубе, ама баш ич не го поштувам од низа изјави. Ирелевантен е.

Покрај тоа што некој спомна дека Берлускони и Меркел финансирале, нека ги потсети и за другиот извор на финансирање на партија и кампања, не сум стручен за да елаборирам детално како иде тоа, али лесно е да се кажа дека се зема од буџетот.

Kajgana Shop

На врв Bottom