Сладоледот како летно задоволство

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
па иам многу омилени вкусови,ама не ги сакам овошните особено ти е киселите повеќе млечните..А за марка што знам никоја посебно се исто ми е...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.463
ги сакам секакви. Омилени ми се оние воденести - овошни како замрзнат сок. Исто така сакам ванила со крцкаво чоколадо - една од најомилените вкусови.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
gi sakam site vkusovi, a maraka na sladoled magnum a i sve od algida mi se sviga

Член од
21 јуни 2007
Мислења
183
Поени од реакции
2
Вака по рецепта изгледаат многу вкусни ама треба и мајками да ја зачленам на форумов да си чита рецепти:pos2:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.562
Поени од реакции
5.556
делта има најдобри сладоледи

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Zaa mene ako moze so tri topki karamela, snikers i shumsko ovoshje!

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Летото многу јадев сладолед и сега сакам али нема од каде :S

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.500
Поени од реакции
8.057
Ќе си направиш домашен. :)

Инаку еве јас имам сега во фрижидерот пак сладолед, не ми беше баш многу за сладолед, но поради свежиот пирс на јазикот морам да јадам ладна храна, и сладоледот добро ми доаѓа, на почетокот ми е напорен, го оптеретува секој мускул на јазикот, па и оние покрај кои минува пирсот, но после тоа е многу добро чувството.

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Да да може тоа ќе и кажам на мама да напраи еден :>)

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Ma какво задоволство мене завист ми е :pos2: Летно време по цела фамилијарна кутија на ден јадам.....Сестра ми еднаш проба да ме имитира и болна легна кутрата :pos2: Особено од Боровница омилен ми е.:smir:

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Што кажувате рецепти бе, глупости. Зошто има слаткарници и сладоледи во голема кутија во лето по дисконтите? Во лето нема дисконт што нема сладолед. Инаку, јас вчера јадев сладолед во "Египет". Ммммм, 10 пати по 4 топки да изедам, малку ќе ми биде.

П.С. Гледам дека Ангела пишала и кој вкус и е омилен, па да кажам и јас. Јас ги сакам сите млечни вкусови, што значи дека не сакам овошни сладоледи. Инаку јас јадам по две фамилирајни кутии на ден во лето. :pos:
Ама една работа ме загрижува. Секаде читам и слушам дека сладоледот многу дебелее, а јас го обожувам, а голем проблем е (за линијата мислам) што масовно се јаде во лето, а во лето одиме и на плажа и ние девојките сакаме да изгледаме секси во бикини, јас немам проблем со линијата, ама се плашам да не се здебелам во лето за на плажа ако многу го јадам. :pos:
Други години не сум имала проблем, ама сепак, секаде пишува дека сладоледот многу гои. И конечно да преминам на главното, ако може да ми најдете нешто околу тоа, како да се конзумира за помалку да дебелее, дали некаде продаваат диетален (на топки, инаку знам еден на стапче диетален, ама не е тоа тоа), затоа што еден другар ми вика дека сладоледот не дебелее. Не му верувам, ама сепак, да си проверам јас убаво, да не испадне џабе да апстинирам од моето омилено нешто - сладолед де. :pos:

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Еце секоја чест мој тип си за сладолед во големи да не речам абнормални дози на конзумирање....:smir: а за тоа дека дебели факт е дека дебели....друг пат кога јадеш не ја гледај калоричната вредност-јас така правам:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom