Скутерчиња: Се за и околу нив

CaMeC

Рамос - 4
Член од
18 јуни 2007
Мислења
2.266
Поени од реакции
10
Џенерикот колку пари е сега точно да ми кажите?
Фала однапред.:salut:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Џенерикот колку пари е сега точно да ми кажите?
Фала однапред.:salut:
Џенерикот моментално ти е 1390 евра, но јас би ти препорачал да го земеш најновиот модел (Williams) ако ти се даваат уште 40 евра :D. Јас таков зедов и стварно е бомба за тие пари, а има и многу подобар изглед.

Г

Гоццццце

Гостин
Зимај Кивеј бе еј.. ксорот е срање невидено, брчи коо апен, на 10 км се слуша. А не оди.

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Јас имам keeway matrix и max со мене оди 60 (дигитанла), а априлијата дури 70 и нешто на рамно по исти пат. нема кинески мотор што оди повеќе од 65 (50cc да е) И имам помината 12000 км па ниту еден дефект сум немал
Не сум возел sym па за него не коментирам. Ама и kymco исто оди како keeway.
Знаете априлијата има 5 кс а kymco и matrix по 3.5 Не ми се верува дека sym jet има повеќе.
Така да секој што мисли дека не е така нека докаже. Ако не нека не мами по луѓето

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Јас имам keeway matrix и max со мене оди 60 (дигитанла), а априлијата дури 70 и нешто на рамно по исти пат. нема кинески мотор што оди повеќе од 65 (50cc да е) И имам помината 12000 км па ниту еден дефект сум немал
Не сум возел sym па за него не коментирам. Ама и kymco исто оди како keeway.
Знаете априлијата има 5 кс а kymco и matrix по 3.5 Не ми се верува дека sym jet има повеќе.
Така да секој што мисли дека не е така нека докаже. Ако не нека не мами по луѓето
конечно еден нормален

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Jas imam matrix i so mene odi 60(digitalna). A aprilijata odi nesto poveke od 70. Taka da nikoj ne moze da me ubedi deka sym odi 95. Aprilijata ima 5ks a matriksot i kymco 3.5
Od kade symot bi imal poveke ne znam za da odi 95.

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
априлиата ср не мозе да показе повеке од 80 има блоказа на саатот инаце знае да иде и повеке

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
NE ODI!
Toa e protiv zakonite na fizika. Ako odi togas ne e fabrivki se, mora da e nesto smenato. Ako ne veruvas neka ide nekoj so kola po tebe pa ti vozi poveke od 80 i snimaj da vidime.
Aprilija so smenat klip od 70 cc i se tunirano odi 110

Член од
25 мај 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
Derbi GP1

Јас имам Derbi GP1 и вчера му ги извадија граничниците, сега сам пичи 85-90, со двајца повеке од 80-85 на подугачко не мрда. Ова ти е шпански модел со џилера мотор, со мали измени. Нема каиш, преносот е на ланец, задниот дел е издигнат и му дава спортски и мокен изглед, издувот е скриен под моторот... Се двоумев помегу Aprilia sr50 и Derbi GP1, ај што е некако шабанско седиштето на априлијата, ама сава гуми имаат бе, додека дербиво се пирели, и поради тоа се одлучив за Дерби, и до сега мислам дека не згрешив.
derbi1.jpg

derbi2.jpg

derbi3.jpg

derbi4.jpg

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Со здавје да си го возиш. хеџ прв пат гледам таков мотор па не знам за перформанси. сеа ке покопам по нет па ке видам што како.

Да оди, ама на удолу :vozbud:
на нагорнина со 60

ево доказ

http://youtube.com/watch?v=yUR2hoR4ctQ&feature=related

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Ксорот не е срање како прво, и брчи со спортски издув... а матрикс е исто така добра машина одат исто можеби овој иде 60-65 а матрикс 60-67 како што слушнав, а и убав мотор е, само нејќам кинески и затоа сум против матрикс, иначе ја си имам СУпер 9, многу сум задоволен, но поскап е од овие 2, поздрав до вас.

Член од
25 мај 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
traktorist напиша:
Да оди, ама на удолу :vozbud:
на нагорнина со 60

ево доказ

http://youtube.com/watch?v=yUR2hoR4ctQ&feature=related
Моделот што го ископа, да не ти е стар?!?! Каде гледаш дека има ланец, дека моторот е напред!?!? Ке направам деновиве едно видео, и на "удолу" и на "нагорнина", ке имаш прилика да се увериш во она што ти го зборам.
Еве ти еден друг доказ...
http://youtube.com/watch?v=oXm4YBzPwTE

Член од
17 март 2007
Мислења
218
Поени од реакции
2
за да дигне 80-90 км/ч му треба саат време :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom