Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
OOO aaj честито vlatko ...создравје да си го возиш, да му е добра среќата и да го дупниш од возење. Убав избор, тајванско моторче, ќе те носи долго време. Само внимателно возење и многу женски на задно седиште :) хехехее

Наредно...чопер или брзинско или то шо ти сака душата!

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
Ај честито памет во глава женска позади и шибај.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Оф топик:
@VORTEX: мен, ти од Влае беше?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Volkswagen напиша:
3-4 КС на веспа е МНОГУ само со K&N да добиеш...претерано многу! 1 едвај ако можи...па и нека е 125ccm3...
Нормално е дека 3-4 коња за веспа се многу, кога фабрички 50 кубици е 1,5 киловат. Значи зборот ми беше за крос над 250 кубици и брзинско има ефект. На веспа освен заштедата на пари во менувањето на филтри не добиваш ништо.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Кое уље би ми го препорачале?!Некое квалитетно барам се разбира (зборам за двотактен мотор)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Уште бе никој не ти одговорил? Ц ц ц ц...
Ајде еве јас... Значи што ке ставаш тоа ке возиш. Имаш масло (или уље по скопски :)) по цена од 150 па се до 700 денари литар. Сега гледај да не е некое ептен ш класа од типот на приста. Јас на моето му ставам Фина синтетичко (600 денари литар) и сум ептен задоволен. Нјабитно е проблемот со чадењето. Ако ставаш обично гарант ке чади. Со синтетичкото тој проблем го нема, а и повеке се зачувува машината. Сепак на тебе е која марка ке ја ставаш само запомни немој да ја мешаш. Ако ставаш Фина... терај Фина. Не еднаш Фина, еднаш Приста или Кастрол.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Dzish напиша:
Уште бе никој не ти одговорил? Ц ц ц ц...
Ајде еве јас... Значи што ке ставаш тоа ке возиш. Имаш масло (или уље по скопски :)) по цена од 150 па се до 700 денари литар. Сега гледај да не е некое ептен ш класа од типот на приста. Јас на моето му ставам Фина синтетичко (600 денари литар) и сум ептен задоволен. Нјабитно е проблемот со чадењето. Ако ставаш обично гарант ке чади. Со синтетичкото тој проблем го нема, а и повеке се зачувува машината. Сепак на тебе е која марка ке ја ставаш само запомни немој да ја мешаш. Ако ставаш Фина... терај Фина. Не еднаш Фина, еднаш Приста или Кастрол.
Кога го земав моторот дечките ми ставија Кастрол ми кажаа дека е доста добро...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па терај со кастролот тогаш. Гледај да е синтетичко и толку :) Нема никаков проблем. А шо цена е кастролот?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Dzish напиша:
Па терај со кастролот тогаш. Гледај да е синтетичко и толку :) Нема никаков проблем. А шо цена е кастролот?
Појма немам тие напунија маслото до крај сеа си возам 1000 км. без проблем

J

JohnnyMass

Гостин
vlatko напиша:
Ај да си се пофалам :vozbud:
Вчера си купив т.е ми купија веспа:zlo:. Sym Jet Sport, се мислевме помеѓу Keeway Matrix, Generic XOR, али овој малце е поскап ама не се у иста класа со горенаведените:helou:
Вчера се развозев супер иде моторчето, ево слики да видите за кој модел зборам:
Честито нека ти е друже.Само памет у глава како возиш.:smir:
Btw колку си го зел?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
JohnnyMass напиша:
Честито нека ти е друже.Само памет у глава како возиш.:smir:
Btw колку си го зел?
1700 евра со кацига, куфер, ланец и ракавици.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па од кога ке поминеш 1000 км ке ти треба масло. Значи правец од каде што го купи моторот ке те упатат какво масло имаат ставено. А најветоватно и таму продаваат така да ич да не акаш по бензински да бараш.

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Probaj Elf Scooter 2 Fortisimo dosta e dobro za vespi, jas na skuterot mu stavav takvo i odese super a i ne cadese ic iako gi imav izvadeno katalizatorite.Mislam deka e nekade 500 denari 1litar

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
Човечишта :) ај дајте ми совет за 125-ка, скутер, четиритактна што ауспух да барам зашто тапа звук ми вади, башка нема лошо да ми дојде ако дава и некое коњче плус:) THX

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Види вака... Ауспухот е доста битна работа особено за веспа. Еднаш треба да кажиш марка на веспата. Друго... Му прави некој вакум ова она и ако го смениш и ставиш некој безвеза може да изгуби на снага. Трето немој да си мислиш дека ако ставиш ремус или јошимура или незнам каков ауспух ке добиеш којзнае колку разлика. 125 машина е неможи 200 да оди. Значи сума сумарум... Можеш само да ги извадиш придушувачите во оригиналниот ауспух ке добиеш пооштар и по силен звук. А звукот на 4-тактен мотор со 1 цилиндар е тој јеби га. Неможе да брчи како крос!

Kajgana Shop

На врв Bottom