Зарем не бара еден водовод цевки,копање,метал понатаму зарем асфалтирањето на пат нема да има дисперзија на средства-апсурд.
Луѓе немаат санитарни услови за хигиена(вода негде негде струја) а овде Скопје се зема за приоритет.
Јас не сум против Скопје 2014 туку мислам дека сега не е моментот за споменици како што напишав да даде господ 5 години по ред да имаме раст на БДП од 4-6% па граѓаните да осетат е тогаш нека градат што сакаат,а додека некои немаат асфалтирани патишта а се 7 км од градот,други немаат вода ова градење наликува како на изживљавање и омаловажување врз тие луѓе.
1.НЕ, при градење инфраструктура немаш толкава дисперзија, освен сепарациите асфалтните бази и зведувачот никој нема да се помогне, големи пари ке се концетрираат на мал круг фирми, ги немаш другите градежни гранки.
2.НЕ ме заболе увото за лугето некаде што немале вода да пијат, НИЕво земјава имеме проблем со ментален склоп. имаше репортажа за немање вода во некое тетовско село - а селаните наплата за вода 5% - епа ке нема вода, СО ВОЈНАТА 2001 си баравте регионализација, ние не излеговме на реферндум ТОА ВИ Е, сите си имаме градоначалници , мојов конкретно иако од владеачкиве за ур не го бива и прашае е дали ке го гласам Коце Да овој не- така треба се размислува - од интерес а не од сожалување.
3.Иако и јас не се согласувам со некој износи за спомениците НЕ МИ Е ЈАСНО како помина спинот дека Скопје 2014 е бронза а не градби, кога износот за споменици е 30 милиони евра на седум години а целиот проект
е над 200 МИЛИОНИ -ДАЛИ СМЕ МАТЕМАТИЧКИ НЕПИСМЕНИ?
дискутиравнме на оваа тема
- ШТО МАКЕДОНИЈА КЕ НАПРАВАШЕ СО 5ТЕ МИЗЕРНИ МИЛИОНИ НА ГОДИШНО НИВО ОД СПОМЕНИЦИ?
- кое е тоа изземачко правило дека нас ни се забрамети споменици
- која е таа логика дека воздухот може треба да ни се забрани зошто не било се идеално, каде е еидеално
-никој не покажа со личен пример - не идете еден викенд од град, 1 милион х 5евра ете ги 5те милиони за споменици-не само солете памет-покажете
-колкави се загубите во други полиња, нели е поефикасно да се стегне ременот и крадењата во други сектори -пример пензискиот фонт за 6 месеци беа откриени 500.000 евра проневери, милион годишнио х 15 години????
дајте озбилно и со своја глава