Види вака сега за разлика од тебе, јас имам плаќано за социјано и здравствено осигурување толку колку што ти имаш години. И не сакам утре кога ке отидам на лекар да ми речат не работи овој апарат или оној апарат оди на приватно. Зошто да одам на приватно ? бидејки господата сакаат да испокрадат што повеќе пари преку некој фамозни проекти ? Чија е фирмата преку која оди се ? сигурно не моја, друго ме заболе мене таквото што ти сакаш пошто колку јас имам платено давачки и даноци на оваја држава ти и твојте родители испаѓате најобични паразитарни организми, јасно ? )Од мене имаш добиено најмалку една училишна клупа, едно лекување на лекар, и најверојатно твојот порагај јас го имам платено со тоа што сум плаќал за здравствено осигурување а ниеднаш не сум искористил ништо од тоа. И ако на тебе повеќе ти се допаѓа со МОИТЕ пари да ти градат тебе споменици наместо да се спасуваат ЖИВОТИ НА ДЕЦА едно само ке ти кажам тебе може да ти се допаѓа но мене за мојте пари не ми се допаѓа бидејки јас сум ги давал тие пари а ти имаш придонесено исто онолку за оваа држава колку што придонесува и едно куче скитник.
Батка на погрешно место си го искажуваш револтот. Ти мн знаеш колку плаќале моите родители или што правеле во животот.
Научи се на некоја основна култура па ќе разговараме. Поздрав.
--- надополнето ---
Сакај си го градот,кој се гради со пари (само со дел од парите се гради,другите се крадат)... а на сметка на тоа,болници се распаѓаат а млади животи згаснуваат...
Секако,кај нас е- политиката и парите пред се!
Види, не ме познаваш и затоа немој да донесуваш заклучоци од ракав. Не верувам дека некој тука одвоил од своето за другите, и за луѓе и за животни, поминал време со најзагрозените, колку јас. И не верувам дека некој доволно добро ги знае структурите на владата.
Оние што ги знаат, знаат кој е Груевски, и знаат кој цело време ја заебува работата. Ама не секој е способен да размисли објективно и да разгледа, да размисли и да сфати.
--- надополнето ---
Колкави се твоите познавања од економија? Посочи ми што е смешно? Каде не одбиле за кредит, каде сме заглавени до гуша, и колкав ни е процентот на инфлација?
Да имаше поим, ќе знаеше дека инфлацијата и невработеноста не се заедно. Кога има невработеност, нема инфлација, кога има добра вработеност, се зголемува инфлацијата.
ПА СПОРЕД ТОА, КОЛКАВА ИНФЛАЦИЈА ИМАМЕ? И ЗНАЕШ ЛИ ШТО Е ИНФЛАЦИЈА?