/gone/87
+++FOR CLEAN SKOPJE+++
- Член од
- 30 март 2009
- Мислења
- 1.769
- Поени од реакции
- 119
драга......јас не се карам со тебе,туку ти се чуствуваш навредена од моите постови,каде што враќаш со многу потешки зборови(прост,неспособен,некадарен)????........Зошто се караш со мене? Јас не сум крива што ти си останал во работничката класа.Толку те бива да се снајдеш и толку си вложил во себе.Јас за мене се изборив да влезам во оваа која создава и ги има овие карактеристики. И не само за мене туку и за пет други фамилии ги обезбедувам тие услови. За да бидат продуктивни вработените некој мора да им обезбеди услови. Да ризикува,да трча по шалтери,да вложи,да обезбеди па да ги вработи. Ама чим ти викаш дека работниците се продуктивни без капитал,идеа и ризик,тогаш нека создадат сами нешто и ќе немаме невработеност и сиромаштија.Што викаш?
Сакам многу работи во државава и да се градат и да се менуваат. Сакам да имаме патишта кој заслужуваат да плаќаме патарини (особено во транспорт се најбитни). Сакам сите да имаат приод до водовод и канализација.Сакам железничка пруга до Бугарија,да се намалат трошоците за транспорт,а со тоа и цените. Сакам возови и инфраструктура.Сакам да се инвестира во електрична мрежа на местата кај обиколница каде се изградија неколку производствени капацитети,а работат на агрегати оти им бараат плус 80 000евра за инсталации.
Сакам да имаме ефикасно судство.Сакам администрација ефикасна и намалена за 70%. Сакам пренамена на парите од споменици,економски претставници,тв реклами за појадокот на премиерот во социјални намени и подобрено здравство за 80%. Сакам одговорност од секој кој добива функција! Сакам смртна казна во Македонија за политичарите.
ако под поимот способност се подразбира врски,партии,високо ешалон на роднини и пријатели...тогаш според твојата дефиниција за вработување јас СУМ ДЕФИНИТИВНО НЕСПОСОБЕН
да се смениме на година дена работа со нашите работни места,па да видиме дали ТИ нема да размислуваш како мене и ЈАС како тебе.........па ќе видиш како ќе збориш еј работам сабота(непријавени/неплатени работни саати),останувам прекувремено-НЕПЛАТЕНО,желба за поголема плата(се разбира заслужено според своите работни способности)-а одговор од газдата е ЈАС ТОЛКУ МОЖАМ да ти дадам плата и НЕ СМЕ ВЕНЧАНИ;одмор од 10 дена(вклучени и саботата и неделата,и ако имаш "среќа" и 2-ри Август),........
и јас сето тоа го сакам,најважно е за развој и напредок на секоја држава,како и со привлекување на странски(па и домашни) инвестиции......но дали тоа може да се направи,ако парите од буџетот наместо да се користат за такви продуктивни работи,тие се користата за вработување во јавна администрација,за покачување на нивните плати,етнички и партиски вработувања,наместо шанси за вработување на амбициозни,способни и едукативни кадри,тие да се заменат со непотизам и правници и економисти(ако треба овие ќе ги спомнам 1000 пати,и пак ќе стојам и ќе ти посочам примери како овие кадри имаат најголеми шанси за вработување во државните институции).......
од кога постоиме тие ешалони имаат НАЈДОБРИ УСЛОВИ за РАБОТА,но ШТО ТИЕ ДОПРИНЕЛЕ за државава и народов т.е. колку БИЛЕ и СЕ ПРОДУКТИВНИ??........