Скопјани ноќеска преживеале кошмар

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Nema takvi pukaci da,oni ne pukaat vo vrati,pukaat vo luge, ciljano.
Da sporeduvas psihopati so kriminalci e toa ncncncnc:tapp:
E bas taka, gledas kako znaes, ama kriminalcite ne pukaat komu ide, pukaat samo so toj so kogo imaat nerascisteni smetki.... ne diraj, nikoj ne te dira...

A pak kriminalcite gi imas za izvoz sekade... :toe:

Тоа највеќе е и чудно, пукање во некоја населба да добие национална или меѓунационална нота. Чудно.

Какви лепињи има у Чаир, охоо :)
Epa ima be druze ima, i lepinja, i burek, i doner kakov sto vo Skopje ne mozes da najdes, i ima pun kurac narod od sekoj del na Skopje i od sekakov "vid" vo 2-3 po polnok koj sto ide da jade tamu.... ama ete, nekoi tvrdat deka posle 10 nemalo zivo pile, a pa nekoi tvrdat deka se pukaat random lugje po ulici.... sto da pravis so niv, osven da gi fatis za uvo i da gi odneses na lice mesto, za da ne tresat i ponatamu zeleni...:toe: :)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Aj be dosta lazes....

Koga toa vo cair nekoj radi kur kejf pukal po stanovi?!!!

Jas pak ke te demantiram i ke te ubeduvam, tvrdam deka Cair e najbezbedno mesto vo Skopje.

Zivo pile nemalo posle 10 saat.... aha da, zimi dzimi, jas nikogas pred 11 neam izlezeno....:toe:

Nema takvi pukaci.

Samo, bidejki ti i tie ko tebe ste licemeri nevideni, ne mozete da prifatite deka ima ludaci vo makedonckite naselbi, pa sega ocajno barate nekakvi opravduvanja...

Bog da cuva, golman da brani.... covekot teroriziral cela edna zgrada ovie mi trubat za Albancite i arnautite... ncncncncn :tapp::tapp::tapp::tapp:

Ама ТИ немаш излезено покасно, како што читаш тоа неважи за НАКО...
Очигледно БЕЗБЕДНОСТА ВО ЧАИР е како за кој , релативна работа, ако ти си сигурен тогаш НАКО не ...

Само ја претставувам состојбата што ја читам овде на форумот...
А верувам дека и ти и Нако ја зборувате вистината...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.419
Па ја сум доказ дека има, сеуште сум жив и здрав :) Мислам дека е до некој страв од што знам. Имам роднина, само за погреб преоѓа преку Вардар. А зошто ја прашам, ни сама не знае, демек страв. Абе цела ноќ (кога даваа цд-иња у весници) се акав со точак од Бутел до Битпазар во 3-4 саат, ни влакно ни точак ми фалеше. Битпазар може да се каже дека тогаш стварно е раздвижен.

Буу, јадеме луѓе.

Не е на арно ова жигосување, треба постепено да се тргне од мислите и да се мисли само на тоа како оној луд човек пукал и како можел да отепа многу луѓе.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ама ТИ немаш излезено покасно, како што читаш тоа неважи за НАКО...
Очигледно БЕЗБЕДНОСТА ВО ЧАИР е како за кој , релативна работа, ако ти си сигурен тогаш НАКО не ...

Само ја претставувам состојбата што ја читам овде на форумот...
А верувам дека и ти и Нако ја зборувате вистината...
Jas sekoja vecer sum do sabajle nadvor.

Jas ja kazuvam vistinata, a Nako laze. :toe:

Па ја сум доказ дека има, сеуште сум жив и здрав :) Мислам дека е до некој страв од што знам. Имам роднина, само за погреб преоѓа преку Вардар. А зошто ја прашам, ни сама не знае, демек страв. Абе цела ноќ (кога даваа цд-иња у весници) се акав со точак од Бутел до Битпазар во 3-4 саат, ни влакно ни точак ми фалеше. Битпазар може да се каже дека тогаш стварно е раздвижен.

Буу, јадеме луѓе.

Не е на арно ова жигосување, треба постепено да се тргне од мислите и да се мисли само на тоа како оној луд човек пукал и како можел да отепа многу луѓе.
E ajde de...

Pred nekolku godini edna drugarka mi veli deka sa plasi preku den da ide u Bit Pazar... ja pitam zs muri... mi veli ke me siluvaat........
e ajde sea, kako posle da ne ja unakazis od kjotek za takva nebuloza? :)
Covek treba da e elementarno glup za da veruva na takva glupost. :toe:

M

marsovka

Гостин

E ajde de...

Pred nekolku godini edna drugarka mi veli deka sa plasi preku den da ide u Bit Pazar... ja pitam zs muri... mi veli ke me siluvaat........
Ченто последна 23 си бил?:)

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
исто ти е од таму поаѓаат и 45 и 23 последна :)
cool ,мое старо маало.. таму сум израснал..
куќата ми е меѓу предпоследна и последна..

слушам многу имтересни western приказни за предпоследна, пазарчето, па се до последна и Арачинси пат..

НЕ беше така пред неколку години..!!!

M

marsovka

Гостин
cool ,мое старо маало.. таму сум израснал..
куќата ми е меѓу предпоследна и последна..

слушам многу имтересни western приказни за предпоследна, пазарчето, па се до последна и Арачинси пат..

НЕ беше така пред неколку години..!!!
пред три години висев таму неколку месеци
Никогаш повеќе
Идев го фаќав последниот автобус во 10 ли беше
Ме испраќаа таму со придружба од тројца бикоњи(кои носеа спрема за тепање ) таму женско само да се шета јок не и бега силување :)

Не ни сваќам што параноизираат овие кога не биле по такви места за селата да не зборувам :)
Иначе кога си бил последен пат ?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
E bas taka, gledas kako znaes, ama kriminalcite ne pukaat komu ide, pukaat samo so toj so kogo imaat nerascisteni smetki.... ne diraj, nikoj ne te dira...
Mislis? A kako nastrada decana vo internet klubot? I tie imaa nerascisteni smetki? I zenite sto se vrakaa od rabota,i drugi slucajni pominuvaci sto mozat da nastradat dodeka oni si gi rascistuvaat smetkite na ulici ,na sred bel den? Da ne nabrojuvam drugi slucai.
Mozebi oni ne pukaat komu ide,ama ne se znae komu ide metakot,ne sekogas ja pogoduva planiranata cel. Neli?

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
пред три години висев таму неколку месеци
Никогаш повеќе
Идев го фаќав последниот автобус во 10 ли беше
Ме испраќаа таму со придружба од тројца бикоњи(кои носеа спрема за тепање ) таму женско само да се шета јок не и бега силување :)

Не ни сваќам што параноизираат овие кога не биле по такви места за селата да не зборувам :)
Иначе кога си бил последен пат ?
2 години..

кога дојдов, ми беше чуден цел град.. да после два дена да сватам .. дека ЈАС сум чудниот и променетиот.. (оттргнат во друг систем) .. а градот си е истиот со сите свои магии, волшебства, мистична енергија и Пороци..

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443

E ajde de...

Ти реков дека ти верувам но немам причина да не му верувам ни на НАКО...
Инаку што се однесува до стравот на луѓето кон Чаир, Битпазар , Бутел иако претеран не е неоснован...Особено за девојчињата...
Многу добро познавам една генерација на студенти кои учеа во Сули Ан уметничка академија навистина некој потешки инциденти не доживеале ама имало многу непријатни сцени...
Во секој случај и порано сум рекол а ќе кажам и сега безбедноста е од интерес на сите поштени граѓани на Скопје и Македонија...
Што ќар има тој Албанецот што има дуќан во Стара Чаршија што Македонците имат страв да се прошетат и да му влезат во дуќан...
По дење сум бил многу пати на Битпазар и не сум имал никакви проблеми...
А како стојат работите после 10 немам појма...
Бев еднаш во еден кафич во чаршијата и знам дека пиле немаше по улиците а беше околу 22 часот..

J

Johnny Stulic

Гостин
A be ova e izoliran slucaj nema vrska so sociolskite i opstestvenite promeni vo drzavava.
Sto bidna so tipov ,nema uste kofa so voda vo kelijata.

Kajgana Shop

На врв Bottom