Скопско Radler lemon

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Вчера ми беше досадно и ај реков да пробам Радлер. И шо знам не ми остае некој WOW впечаток. Нормално, ка Швепс. Да купим пак .. не знам.. тешко. Само некад чисто од досада да разбием монотонија :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Денес пиевме со другарче по лименка.Шо знам,убаво за разладување,ама као пивo,тешко :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.562
Поени од реакции
22.258
Аман луѓе убо пишуваше еден член го изхејтавте. Радлерот е пиво-микс и не е чисто пиво така да не споредувајте го со класично пиво. Радлерот е измислен во Германија околу 1900год. и си има своја намена. На пример некој што треба да вози ќе си порача радлер за да биде во рамките на дозволеното. На лето исто така е доста освежителен и да не заборавам ако сте мамурни а сакате да продолжите другата ден со пиејне Радлерот е добар за старт за после да продолжите со пиво :icon_mrgr:

M

Moon Child

Гостин
Мене ми е убаво :) Јас во главно не поднесувам многу алкохол, жестоки пијалоци исто така неможам да поднесам, а обичното пиво многу ми горчи:) Ова е таман како за мене :)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Убав вкус ама повеќе е како сокче, ако сакате да пиете пиво купете си од обичното скопско.

S

Sagan

Гостин
Лани кога проширувавме дома, имавме еден комшија на помош што работи во Словенија. Кога го прашав што ќе пие, рече ’Скопско, ама и еден швепс голем.’ И зема човекот во празно шише измеша две скопски и пола швепс и вика ’У Словенија го продаваат готов’. Тогаш пробав прв пат ваква комбинација и ми е супер!

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Скопско Radler немав пробано, додуша никакво пиво си лимон досега немав пробано. Ама деновиве некако со Европското Првенство пробав и ми се допадна многу. Да, не е исто како оригинал пиво, ама мене ми се допадна. Посебно добро оди во комбинација со нешто благо, по можност црна чоколада со што е можно поголем процент на какао но без додатоци како лешник и такви глупости. Инаку, не сум голем љубител на пиво, повеќе преферирам жестоко нешто, но на вакви топли летни денови не се пие жестоко а ладно пиво ме освежува.

ПС: Damn it, пак ми се пие...! :D

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Тапа муабет ништо посебно не е радлеров,како сокче е.
Сеа за на плажа може да е по ок такви лименки да си пуцаш поради тоа што на сонцето се начукуеш полесно.

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Радлеро ја расипува прекрасната слика за пивото обесена во мојата глава. Big disgrace:tapp:

Член од
10 септември 2011
Мислења
133
Поени од реакции
73
Добро е има сладок вкус, незнам колку успешно ке им биде.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.534
Поени од реакции
59.201
Не сум некој љубител на алкохол, но пред некој ден земав да го пробам Радлерот. Необичен ми беше вкусот, не ми се допадна баш
Обичното Скопско ми е многу поубаво, може да кажам и најдобро пиво што сум го пробал :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.836
Поени од реакции
8.243
Летно пиво ,во лето не се пие многу алкохол на сонце и на топлово:D

Г

Грејвдигер

Гостин
Фак, погрдо нешто немам пробано во животот. И тоа го пробав ради тоа што на гага ми го дадоа. За мај кога пазаревме даваа лименка за секој 1,5 литар или така некако... не ми текнува точно, ама никогаш во животов нема да го купам тоа „пиво“. Првите неколку голтки е океј, освежува и сѐ е океј, ама после кој грд вкус го има... да ти се смачи од животот.

Се знае што е пиво, а не ова.

H

-HRO

Гостин
Еднаш се имам напиено и ми се свиѓаше. Иако е сокче, убаво и освежително е.

Kajgana Shop

На врв Bottom