Скандал на хируршките клиники!

• Креатор на темата експерт
  • Време на започнување
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
фб коментарите на сликите ...

се крај :zid::zid:

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Леле сиромаштија... Значи што нема по државава.. :tapp::uvo:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Абе види сеа не тоа толку едноставно има комисија за тоа.
Не заебавај, која комисија, какви бакрачи, директорот го има тоа право...ова е класичен пример на изживување врз пациент и срозување на угледот на клиниката

...за комисиите...комисија се формира само кога се сака работите да се заташкаат:toe:

R

Reve0ke

Гостин
Не заебавај, која комисија, какви бакрачи, директорот го има тоа право...ова е класичен пример на изживување врз пациент и срозување на угледот на клиниката

...за комисиите...комисија се формира само кога се сака работите да се заташкаат:toe:
Има дисциплинска комисија.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
OK до сите светци. Кои никогаш, никогаш не направиле нешто глупо.
Докторката ако има спасено 20 животи, јас лично би замижал пред сликата.

Ама тогаш би ме сфатиле како да ги оправдувам и клада не ми бега :mad:
Хипокризија.

Има надлежни, ќе ги казнат. Без лекции за етика и морал и исфорсирана нереална фрустрација кон целата ситуација.
СИТЕ СТЕ АНГЕЛИ!!!

Мислам дека ги мешаш работите:)
Кога работиш имаш одговорност кон се што е во твој домен.Особено во лекарската фела.Остави ги светците како лица со свои животи,во случајов лицето се губи и останува само професијата.Никој не ја плука оти е ваква или онаква,ја плука оти е докторка и направила таков потег со кој сама си ја исплукала професијата,професорот по етика,државната лиценца,многубројните книги и слично.
Замисли сите да можеа да се понашаат како што сакаат без страв од јавна осуда и санкција:)Остави ги владатарите настрана,они на уши спијат,се друго е во казанот.

И да,треба да ги казнат за ова.
И да,мислам дека имаме најлоши услови и наврскашки доктори во цел свет.

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Не знам дали воопшто ја заслужуваат титулата "доктор"... Останав без зборови кога го видов ова. Не дај боже да треба да појдеш на лекар.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Секоја професија си има своја тежина и свои „правила на игра“.
Госпожите ги прекршиле ептен тоа правилата на игра.
Треба да си сносат соодветна одговорност, како дисциплинска, така и кривична.
Ставете се самите себеси како пример во случајот...
Би ви било ли убаво, без оглед на тоа како сте се нашле во бессознание, и како такви сте на некоја клиника, оние кои треба да ве лечат, да се заебаваат на ваша сметка?
Не е убаво, нели?
Еве, сите оние кои работат...тука од форумов...
Сите имате некои кодекси на однесување, пишани или непишани, по кои мора да се придржувате...Сите сте потпишале некои договори за работа каде шишува шо е повреда на работното место...ако сте озбилни и професионалци, ќе си се придржувате на истите и ќе си чувате лебот.
Од вакви, искрено, ми се гади!
Лигава работа бе!!!!!!
Или...си имаат и нешто приватно па се заебаваат на државно...СРАМОТА!!!!!!

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Eee... стигнавме и до facebook новинарство.
Ако ова е некаква вест, а уште повеќе скандал мене да ме соблечете гол и да ме ставите во позадина.

Се начукала малата и требала да си легне да се отрезни. Big fucking deal.
Истата сцена само во друга просторија и ќе беше сторијава во чек дис аут.

Ама бидејќи станавме А1 Екслузив и Зоки Крема нација, ајде да ги палиме и гасиме и овие и сите останати доктори.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ако ова е некаква вест, а уште повеќе скандал мене да ме соблечете гол и да ме ставите во позадина.

Ама бидејќи станавме А1 Екслузив и Зоки Крема нација, ајде да ги палиме и гасиме и овие и сите останати доктори.
Да...се начукала малата и легнала да се отрезни, ама лекарот не смеел ни по која цена да ја слика или било што, а уште помалку тоа да го објавува јавно, та и курташак да си игра!
Не да е скандал, ептен е скандал...
За такви работи таму некаде у културниот свет министри за здравство си даваат оставки од морални причини!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Сигурен си?

А што ако било нешто посериозно, пред смрт да кажеме? Докторите ли се задолжени за некролози или да спасуваат животи?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028

You missed the point.
Доктор треба да ги заштити пациентите, без оглед на се, а не да ги објави на фејсбук, уште помалце да коментира како била облечена и да се подсмева.
:uvo:

Глупаво е шо сеа сите доктори ќе бидат етикетирани како неетични, пациентите нема да имаат доверба у нив ради некои вакви глупачи.
Да плукнеш на заклетва, треба да си стварно идиот!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Глупаво е шо сеа сите доктори ќе бидат етикетирани како неетични, пациентите нема да имаат доверба у нив ради некои вакви глупачи.
Одамна се така етикетирани, види ја приказната што ја напишав на првата страна.

И јас си имав проблеми со доктори, така да имам невкусно мислење за нив и не е битно.(srry 4 d off topic)

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Сигурен си?

А што ако било нешто посериозно, пред смрт да кажеме? Докторите ли се задолжени за некролози или да спасуваат животи?
Баш така. Ја донеле малата пред смрт и докториве/сестриве рекле: „Ај не ја прегледуваме, нека поцрка малава дур се сликаме“.

Ваквите мислења и ставови се производ на fb новинарство.

Дали згрешиле што сликале. ДА.
Дали треба да се осудуваат, палат на клада, силуваат во черепот и слични такви конструкции. ГУБЕЊЕ ВРЕМЕ.

А доволно е малку google да видите какви се слики од болници постојат да се заклучи дека не е big deal. Едноставно немало за што да се известува денес па ај ќе измислуваме СКАНДАЛИ.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Баш така. Ја донеле малата пред смрт и докториве/сестриве рекле: „Ај не ја прегледуваме, нека поцрка малава дур се сликаме“.
Размислуваш како нив, алал ти вера.

Kajgana Shop

На врв Bottom