Скандал на хируршките клиники!

• Креатор на темата експерт
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
Добро, за тебе ништо не е ова?
Знаеш како се колнат? FB новинарство жими оваквово, и точно дека треба да се осудат.
Да се сликаат покрај ќерка ми во таква ситуација, сам ќе ги запалам на клада и силувам во черепот.
Твојата, кога ќе е болна, слободно можеш да се сликаш покрај нив. За на FB.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Првин е непрофесионално, после работата им е сериозна, плус не е морално. Ги заслужуваат сите навреди. Ова тотално не е според сите човечки норми за нормално. До каде ли ке оди човечката безобразност? Нема граници ова што се прави. Приватноста, моралната етика, професионалноста тотално ги нема. Се е извитоперено. Батали доктори и друго, и да беше кое било друго место пак ке беше за осуда но тука важноста на улогата која ја имаат го прави и потежок овој проблем. Срамота.

KU-RAJBER

ЗАЧЕТНИК
Член од
30 септември 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
Абе некој да даде линк до страната на фејсбук, каде што ова го има!
Пошто не им верувам многу на нашиве, каобајаги медиуми и то!

K

kaiser soze

Гостин
Чинот е многу грд,тука нема дилема.И да се работи за докторка која спасила илјада животи претходно,сепак со делото и настанов се дискредитирала себеси,пред се како човек,а и како лекар,кој не ни треба да помисли на вакво нешто,а не пак да го направи.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Размислуваш како нив, алал ти вера.
Somebody missed the irony.

Добро, за тебе ништо не е ова?
Знаеш како се колнат? FB новинарство жими оваквово, и точно дека треба да се осудат.
Да се сликаат покрај ќерка ми во таква ситуација, сам ќе ги запалам на клада и силувам во черепот.
Твојата, кога ќе е болна, слободно можеш да се сликаш покрај нив. За на FB.
Многу лесно се трга нечија ќерка од фб.
Многу тешко се трга од сите весници и сите телевизии.

Ќерка ми да ја сликаат во таква ситуација ќе и речам: „Сама си го бараше.“ Нека пие другпат алкохол до смрт.

P

Princ

Гостин
Да беше ти лекар, со таков став, нула муштерии ќе имаше (освен некој друг безчувствителен татко, прашање ако го има).
Во нормалното здравство не се работи така. Океј, се е*ат болничарките наоколу, не се грижат за пациентите, и сите тие работи. Ама за ова да го направиш, треба ептен гомно од човек да си.
Не е само сликањето.
Има и коментари за пациентот.
Пиштол.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Фејсбук се криви! Зошто они мора да стават опција каде ќе се прикачува слики каде што јас ќе се сликам а позади мене ќе има пациент ...

И А1 , Ексклузив и другата компанија се криви зошто ни дадоа до знаење што медицински персонал има низ нашиве болници..

Ми мириса на теорија на заговор против нашето здравство!

К

Кики.

Гостин
Фејсбук се криви! Зошто они мора да стават опција каде ќе се прикачува слики каде што јас ќе се сликам а позади мене ќе има пациент ...

И А1 , Ексклузив и другата компанија се криви зошто ни дадоа до знаење што медицински персонал има низ нашиве болници..

Ми мириса на теорија на заговор против нашето здравство!
извини зошто се криви? нашево здравство е многу добро па ајде заговор? не зезај... да се работи за твоја блиска личност не верувам дека вака би реагирал и бтв 100 пати ке размислиш дали ке се сликаш кога имаш пациент

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јас не сум доктор, но исто така имам одговорна работа, која побарува од мене максимално почитување на правилата, оносите, како на работното место, така и меѓучовечките (особено меѓучовечките). Колку идиотизми сум видел, а не сум реагирал, ниту се потсмевал (јавно) не знам, неброено!

Професионалец не смее да си дозволи луксуз од ваков вид колку и да му го побарува тоа малиот мозок или безрбетниот, бидејќи лица со развиен голем мозок ова не го прават доколку самите сбее си се ценат.

Има нешто кое се нарекува компартментализација на нешатата!
Едно е работата, друго е кафаната! А докторкиве се однесувале како да се на селско џаде, пред гранапче или пред кооперација, со пиво в ркаа, на гајба седнати, со посебна салама, насецкана на квадрати и парчиња бело сирење за мезе, ане на клиника.

П.С. Болноумниот кој изјави дека би осудил свое дете за препивање нека оди на чкопење, не е за родител.
Јас сум се препивал, нормално, не е пријатно чувството потоа кога ќе се освестиш, но не е грев ако си се опуштил еднаш (а не сум заглавил на клиники, моја среќа), жално е ако тоа се случува постојано (но тоа е грешка на родителите што испуштиле да реагираат за своето дете, ако постојано се опива).

Ова ми личи на новогодишна препивка, која е искористена од две и повеќе медицински лица за сеир место да помогнат и да ја извршат својата работа професионално.

Болно, тажно, гнасно, грдо...слика на нашиот професионализам!

П.П.С. Вистина има пауза на клиники (а и Брза помош не работи) за времетраење на Шехерезад??

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ај сеа оди лежи по болници да те видам.
Така и инфузијата ко ќе ти ја ставаат место да видат дали асолно ја стале, тие ќе се сликаат за на фејсбук и ќе пијат кафе,тебе нека ти се дујат раката ко балон.
Somebody missed the irony.
Многу лесно се трга нечија ќерка од фб.
Многу тешко се трга од сите весници и сите телевизии.

Ќерка ми да ја сликаат во таква ситуација ќе и речам: „Сама си го бараше.“ Нека пие другпат алкохол до смрт.
Да ти се случи(скраја да е)такво нешто незнам дали би го имал истиов став.
Што и да биде докторите се должни да се погрижат за пациентите и нивната приватност,а не да се сликаат покрај нив насмеани, па гледајте ме,чудете се.
Какви се не` случаи носат по болнициве,што ќе беше ако сите беа објавени по фејсбук, мајспејс и слични веб-страни?
Некој се степал,ја дупнал глата и тие ќе се сликаат покрај него и ти ќе речиш :Е пак нека се тепа?
И не е работата дали се трга лесно или тешко од фејсбук, тоа е срам како прво за севкупното здраство, после за државата.
Во твојов пост све гледам,освен поента.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ja odamna rekov samo da si neam rabota so doktor/ki(lekar/ki), ako umram pa moram da umram samo da ne znam i da neam rabota so niv!

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Aj be ko da ne ste go gledale Patology.Ustvari toa e film,a ova e istinitoj prichi.Ako e curata zdrava i ziva(dajboze) neka si potegne inicijativa,bukvalno SE e na nejzina strana! Sry za latinicata,ne sum vo moznost momentalno za kirilsko :smir:

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Ај сеа оди лежи по болници да те видам.
Така и инфузијата ко ќе ти ја ставаат место да видат дали асолно ја стале, тие ќе се сликаат за на фејсбук и ќе пијат кафе,тебе нека ти се дујат раката ко балон.

Да ти се случи(скраја да е)такво нешто незнам дали би го имал истиов став.
Што и да биде докторите се должни да се погрижат за пациентите и нивната приватност,а не да се сликаат покрај нив насмеани, па гледајте ме,чудете се.
Какви се не` случаи носат по болнициве,што ќе беше ако сите беа објавени по фејсбук, мајспејс и слични веб-страни?
Некој се степал,ја дупнал глата и тие ќе се сликаат покрај него и ти ќе речиш :Е пак нека се тепа?
И не е работата дали се трга лесно или тешко од фејсбук, тоа е срам како прво за севкупното здраство, после за државата.
Во твојов пост све гледам,освен поента.
Еден куп случаи се објавени на секакви веб страни. Еве ти линк од амбулантни пациенти, после 30-40 секунди google.
http://archive.indymedia.be/uploads/7ambulance1_2patients.jpg

Поентата е едноставна. Девојката била пијана. Ако ја сликале другарите/другарките тогаш е за сеир. Ако ја сликале доктори тогаш е скандал.

Кривица лесно се наоѓа секаде. Криви се родителите за домашното воспитување, девојката што не слуша мама и тато, докторите што се сликаат кога не треба и објавуваат на фб, новинарите што ја покажаа сликата на цела Македонија, па дури и ние форумџиите што ја форсираме темава.

Болноумниот кој изјави дека би осудил свое дете за препивање нека оди на чкопење, не е за родител.
Не бре. Ќе и речам: „Браво ќерко. Ашколсун, срце татино. Бар нежно да ти влезеше некој дур беше во бесознание.“

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Еден куп случаи се објавени на секакви веб страни. Еве ти линк од амбулантни пациенти, после 30-40 секунди google.
http://archive.indymedia.be/uploads/7ambulance1_2patients.jpg

Поентата е едноставна. Девојката била пијана. Ако ја сликале другарите/другарките тогаш е за сеир. Ако ја сликале доктори тогаш е скандал.

Кривица лесно се наоѓа секаде. Криви се родителите за домашното воспитување, девојката што не слуша мама и тато, докторите што се сликаат кога не треба и објавуваат на фб, новинарите што ја покажаа сликата на цела Македонија, па дури и ние форумџиите што ја форсираме темава.

Не бре. Ќе и речам: „Браво ќерко. Ашколсун, срце татино. Бар нежно да ти влезеше некој дур беше во бесознание.“
Земаш неетички примери и со сиот памет го кажуваш ова дека е нормално да се случува во здраството?
Нормално е да се сликаат пациенти и исмејуваат?
Нормален си?

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Што ве чуди ? Па тоа е всушност моменталната реална слика за нашето здравство (секоја чест на исклучоци). :kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom