Denes ne e obicen den.Denes e denot koga najmnogu mi nedostigas.Sakam da bidam so tebe.Sakam vo ovie migovi da dojdam do tebe i da te slusnam kako spokojno dises.Sakam da go pogalam tvoeto zaspano lice i nezno da zaspijam vo tvoite pregratki.Kopneam po tie migovi.Sakam da gi baknuvam usnite tvoi slatki kako pliseno mece.Nie sme edno.Edna ljubov. Ljubov cista kako kapka dozd padnata vrz edna dlanka.Se obiduvam da te dofatam no ne mozam..Kade i da si, so koja i da si,jas ke bidam tuka i ke te cekam,oti ona sto go custvuvam,migovite sto gi pominavme zaedno se dovolni za da ti pokazam deka koga sme zaedno sme srekni i nikoj nema da napravi da se custvuvam povtorno taka.Nikoj osven jas nema da te saka tolku slatko,tolku naivno!Te sakam!
Te izgubiv,a nikogas i ne te imav.Zosto togas placam??
Nisto drugo ne sakam,samo da go proziveam ona sto samo od sebe treba da mi se sluci so tebe!Zosto e toa tolku tesko??
Ti si sovrsen imitat na pravata mi ljubov
Moeto srce crvena ruza od mrtvo pole...
Oj rosi utrinski,mijte mi lice magicno da blesti.Tuka negde izdisi joskinoto klasje od zoltata strast.Tuka senkata ti skameni i dolgo ke patuva niz zaboravot.Tuka kapki rosi se vpivaat vo gnilezot.Tvojata napukana usta krvari kako nebo.Kade e tvojata glava bez telo?
Oti tebe te nema,a nemozam da vikam?Sonce crno,div okean,divi savani i smrt na kambani.Sekoj predmet e tuka do moeto srce,do mojata dusa,do mojata SMRT.Pokrien so svezo seno,bez jazuk sum,so jazik zamolknat.Treperis kako bel galeb zatrcan po zrak,kako pismo isprateno pred deset godini...
Jas nemozam pod zemjata da go osetam letoto,iako go nasetuvam rtenjeto.So mojata mladost odminuvas.Ti,i vojnata i site vojni nebesni i zemni.Me ostavas.Kako sto go ostaviv jas mojot malecok svet!
Se obiduvam so zborovi da ti go iskazam ona sto moeto srce go go zboruva,iako znam deka nejasno ke ja razberes devojkata sto e vistinski vljubena.
Oci bistri,oci pametni.Dali e ova svet sto ve raduva.Nemam zborovi da vi iskazam sto custvuvam.Ne znaev kako da dojdam do tebe,se ima sega drugo znacenje.Se sto pomisliv,se sto posakav,se zaboraviv.
Mislev ja ljubam,a jas ja grizam,grizam do krv,do samoto dno.I bez da zaplace,niz nezen sepot mi prosti se...se...
Oci bistri,oci pametni.Dali e ova svet koj ve raduva?Nemam zborovi,da vi opisam sto custvuvam!Ne znaev kako da dojdam do tebe,se ima sega drugo znacenje!Se sto pomisliv,se sto posaka,se zaboraviv!!...OCI-ARHANGEL!!
Te sakam vistinki zato sto te ljubam za se,ti go davam srceto za se,za da bidam na tvoja strana,za da me sakas,za da ziveam!:wub:
eeheeej..se iznapisav!aj dosta e