Сите убави мисли ТУКА!

Член од
15 ноември 2005
Мислења
355
Поени од реакции
1
Man måste kyssa en himla massa grodor innan man hittar en prins!
(Chovek mora da bakne uzasno mnogu krastavi zabi duri ne go pronajdi princot)

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
7 Rules to be HAPPY::kajg:
1.Never hate!
2.Don't worry!
3.Live simply!
4.Except a little!
5.Give a lot!
6.Always smile!:)
7.Have a friend like u!

Vistinskata ljubov e kako igla vo seno, ke oslepis barajki ja a koga ke ja najdes ke bides slep da ja vidis!

Ne tuguj za onim sto je nekad bilo, ne tuguj za onim sto ne moze biti, ne strahuj za onim sto ce mozda doci, jer ma KOLIKO da BOLI, SVE CE JEDNOM PROCI!:)

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Univerzumot sekogas ni pomaga da se borime za nasite sonista, bez ogled kolku glupavi ni se cinat.Bidejki toa se nasi snista i samo nie znaeme kolku skapo ne cinelo sto sme gi sonuvale.

LadyPatron

Temptation
Член од
23 март 2005
Мислења
268
Поени од реакции
3
"Со пари можеш да купиш...
Куќа,но не и дом,
часовник,но не и време,
книга,но не и професија,
доктор,но не и здравје,
крв,но не и живот,
секс,но не и љубов."

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Вистината која не е кажана во вистинскиот момент, полоша е од најлошата лага. - Тургењев

Слушај го оној кој те предупредил на твоите мани, исто како да ти го открил најголемото богатство. - Буда

TWEETY***

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
.....Ke sedam kraj tebe se dodeka ke bides pred ovaa reka.A ako pojdes da spijes, jas ke prespijam pred tvojata vrata.Ako zamines negde daleku, ke te sledam vo cekor.Se dodeka ne mi reces: odi si!I togas ke zaminam.No ke prodolzam da te sakam do krajot na mojot zivot!

TWEETY***

Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Ljubovta e sekogas nova.I voopsto ne e vazno dali vo zivotot sakame ednac, dvapati, desetpati - sekogas se naogame pred nepoznata situacija.Ljubovta moze da ne odvede vo pekolot ili vo rajot, taa sekogas ne vodi nekade. I taa treba da se prifati, bidejki taa mu dava smisla na siot nas zivot.Ako se skrieme ke umreme gladni dodeka pred ocite ni se nisaat od plodovi nateznatite granki na drvoto na zivotot , ne osmeluvajki se da ja podademe rakata za da gi nabreme.Treba da ja barame ljubovta bez ogled kade se naoga, duri i koga toa moze da ni donese casovi, denovi, nedeli na razocaruvanje i taga.Bidejki od migot koga ke trgneme vo potraga po ljubovta , i taa ke ni dojde vo presret. I ke ne spasi.

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
Ovoj nas zivot ima lazen sjaj, taman misli ljubov prava a togas ete KRAJ, zatoa samo ljubi, ne misli na kriza zatoa sto samo zivotot NEMA REPRIZA!i!

Iskraenosta ne e vo toa da go kazuvas toa sto go mislis, tuku da go mislis toa sto go kazuvas.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Стив е празен!

Чарлс Дарвин:
"The mystery of the beginning of all things is insoluble by us; and I for one must be content to remain an Agnostic."

"I think an Agnostic would be the more correct description of my state of mind. The whole subject [of God] is beyond the scope of man's intellect."

Томас Хаксли:
"...every man should be able to give a reason for the faith that is in him; it is the great principle of Descartes; it is the fundamental axiom of modern science. Positively the principle may be expressed: In matters of the intellect, follow your reason as far as it will take you, without regard to any other consideration. And negatively: In matters of the intellect do not pretend that conclusions are certain which are not demonstrated or demonstrable. That I take to be the agnostic faith, which if a man keep whole and undefiled, he shall not be ashamed to look the universe in the face, whatever the future may have in store for him."

To fear love is to fear life, and those who fear life are already three parts dead.

Bertrand Russell

Confucius - To be able under all circumstances to practice five things constitutes perfect virtue; these five things are gravity, generosity of soul, sincerity, earnestness and kindness.

Courage is resistance to fear, mastery of fear - not absence of fear.

Mark Twain

Mark Twain - Mark Twain!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Господ е излишна категорија која треба да биде положена до останатите излишности, во креденецот на сеќавањата, заедно до нештата на кое им е изминат рокот! - Divider!

Трилобајт смара, станат е како пролив. Кога малку помалку би смарал поарно би било и за него и за сите нас - Гарфилд! :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не цитирај туѓи мисли, не се кити со туѓи перја, биди секогаш свој, со отворен ум - Јас

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Најсигурниот начин да не постанеш многу несреќен е да не бараш да бидеш многу среќен.-Шопенхауер

Богатството е налик на морска вода....колку повеќе ја пиеш толку повеќе си жеден.-Шопенхауер

Судбината ги меша картите а ние играме.-Шопенхауер

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
trilobite напиша:
Beauty is in the eye of the beholder!!!

Некои луѓе едноставно не можат да одолеат да шират пропаганда, особено онаму каде што нема место. Таквите личности се нарекуваат попови, ѓакони или пишман-приученици кои чуле, но не дослушнале.
Сите останати се луѓе! - Гарфилд

Член од
21 јануари 2006
Мислења
10
Поени од реакции
1
hehe

Luge smejte se deka smeata e del od nas za podabar zivot odnosno za podobro utro.hehehehheh smej se sto cekas!!!AJde cekam pa ne se smees,smej se da ne ti dojdam tamu hehehheehheh aj coas

Kajgana Shop

На врв Bottom