Сите убави мисли ТУКА!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Љубовта се противи на времето. Никогаш не сакал тој што мисли дека љубовта е пролазна.

Луѓето секогаш мислат дека треба да остарат за да бидат паметни. Всушност, во подоцните години мора да се трудат да останат паметни колку што биле.

Несреќата го обликува човекот и го присилува да се запознае самиот себе.

И најмудрите риби гладот ги тера на јадица.

Оној што молчи нема причина да се крие, секогаш останува скриен под јазикот.

За стадото не е добро ако му е пастирот овца.

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Пазете се од оној кој што за другите ви зборува лоши работи, а за вас само добри!

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Vo zivotot nema da imas nesto se dodeka ne dozvolis da go imas

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Podobro e da bides vistinski nikoj otkolku lazno nekoj

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Патењето боли зошто се плашиш од него, те прогонува зошто бегаш од него. Не бегај, не се плаши...
Сакај го...
Сакај го патењето, вкуси како е слатко во длабочината, предај му се и не го примај со омраза. Твојата омраза е таа што носи болка ништо друго.
Патењето не е патење, смртта не е смрт, ако ти не ги направиш нив.

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
...zarem ne se site stradanja vreme,zarem ne e se tegobno i neprijatelsko,vo svetot sozdadeno,i e sovladano stom e sovladano vremeto..?

....licnostite se site tie sto gi sretnuvame sekojdnevno okolu nas,anonimno mnozestvo od osudenici na smrt...

Ramnotezata na ljubovta,sposobnosta da se saka bez da se bide dolznik,ljubovta kon samiot sebe koja nikomu ne mu e ukradena,ljubovta kon drugite koja ne go kastrira i izmacuva sopstvenoto jas-toa e tajnata na sekoja sreka i sekoe blazenstvo

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
Nestata koi go ispolnuvaat prostorot i go sogleduvaat negoviot kraj vo migot na smrtta,mozat da ne voshitat.Megutoa edno nesto,ili beskonecnosta na nestoto umira vo sekoja agonija,osobeno koga se znae deka ne postoi edna univerzalna memorija vo kosmosot.

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
Poveke bi sakal da sum pepel odosto prav!Bi sakal iskrata da mi bolsne sjajna,a ne da mi zgasne zatrulena.Poveke sakam da sum velicestven meteor,sekoj moj atom da mi sjae bolskotno,odosto zaspana nepodvizna planeta.Vistinskata funkcija na zivotot e da se zivee,a ne da postoi.Nema da go gubam vremeto obiduvajki se da go prodolzam zivotot,toj treba intenzivno da se zivee!
LONDON

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
glupav e onoj koj veruva vo nepogreslivosta.Nema principi,ima samo nastani;nema zakani,postojat samo okolnosti.
Balzak

нормален фонт исто така врши работа -Гарфилд

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
Nauci kako da go zivees zivotot:
Imaj vreme za rabota, toa e cena na uspehot.
Imaj vreme za razmisluvanje, toa e izvor na silata.
Imaj vreme za igra toa e tajna na mladosta.
Imaj vreme za citanje, toa e osnova na mudrosta.
Imaj vreme za prijatelstvo, toa e pat do srekata.
Imaj vreme za sonuvanje, toa e patot do dzvezdite.
Imaj vreme da sakas i da bides sakan, toa e privilegija na bogovite.
Imaj vreme da gledas okolu sebe, premnogu e kus denot za sebicnost.
Imaj vreme za smea, toa e muzika za dusata.

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
Woody Allen

„Сексот без љубов е празен гест. Но што се однесува до празните гестови, ова е најдобриот”

„Мислам дека сексот помеѓу двајца луѓе е прекрасно нешто. Помеѓу пет, фантастично”

„Сексот го отстанува стресот. Љубовта го предизвикува”

„Одговорот е во љубовта, но додека чекаме на одговорот сексот поставува некои многу добри прашања”

„Добрата страна на тоа да си бисексуалец е тоа што имаш дупло поголема шанса да најдеш „друштво” во сабота навечер :)

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
„Кога жените не љубат, тие ни простуваат за се, дури и нашите криминални постапки; кога тие не не сакаат, не не наградуваат воопшто, дури ни за нашите ремек дела“

Honore de Balzac

„Љубовта прави времето да помине. Времето прави љубовта до помине“

француска поговорка

„Луѓето кои ги привлекувате ќе бидат рефлексија на она што вие сте“

Bart A. Baggett

„Пријателството понекогаш може да се претвори во љубов, но љубов во пријателство - никогаш“

Charles Caleb Colton

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
„Невозможно е да љубите и во исто време да бидете мудри”

Francis Bacon

„Мажите поминуваат години за да ја освојат жената која ја сакаат. Жените го поминуваат остатокот од животот за да го задржат мажот за себе.”

непознат автор

„Љубовта не можеш да ја купиш, но може многу да платиш за неа”

Henny Youngman

„Да љубиш и да добиеш е најдоброто нешто. Да љубиш и да изгубиш, следното најдобро нешто”

William M. Thackeray

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
te sakam sekoj den se poveche denes mnogu poveke od vchera a mnogu pomalku od utre

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Колку тагата копа подлабоко во вашето битие,толку повеќе среќа во него може да се собере.М.Икбал

Kajgana Shop

На врв Bottom