Сите се исти?

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Sekako deka ne se site isti. Ako site luge na svetov bi bile isti ke bese mnogu dosadno.
Sekoj sto e povreden veli "site se isti" zatoa sto slusnal i drugi kako placat.
Ama tie sto se srekno vljubeni...

Член од
8 јули 2006
Мислења
173
Поени од реакции
2
Ма сите сме различни! Ако не бевме ке можевме да си го најдеме крајот! А вака само маки!!!

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Не ги делам луѓето на мажи и жени,на оваа тема.
Да,во едно се сите исти: сакаат,губат,страдаат,простуваат,грешат...

Јас сум иста.Секогаш.Веројатно,тоа секогаш ми го наметнува прашањето:Зошто пак? Кај згрешив?
Не се исти партнерите, со кои сум била.Секој е човек, од крв и месо,со срце и душа, кој на специфичен начин ги доживува нештата, љубовта.
Јас сум таа, што е иста со секој партнер,која ги повторува истите гршки,или позитивни нешта.
Но,тоа пак,не значи дека сите жени се исти како мене.
Секоја различно ја доживува љубовта и на себе својствен начин ја изразува.
Сите сме различни,а сепак исти.

Сите сакаме да сакаме и да бидеме сакани.Но,само од нас зависи,дали ќе успееме во тоа.

Напишано од vardarce
која жена не сака по газот да и одат (нема исклучоци), која жена не е кокошка, сите сте бре кокошки.
Напишано од Jakov
70% kokшки
20% остала перјад
10% чепункарки,папкарки итн .....

и пак неможеш без нив, неверојатно.
Вие двајца,де бре излезете од кокошарникот и останатите простори кај што се чува свакојака стока.
Во спротивно,ќе почнам да мислам за вас, дека за да си најдете пар, мора да припаѓате на еден од родовите, што ги набројавте.:raz:

Како бре, не ви е срам????:ija: Или пак, вие сте исти, како тие за кои зборувате???:nesvest: А? А, да не сакате да кажете дека, мажите се сите исти,а?аааа???:nerv:

Sweet Barbie

I love U All....
Член од
29 мај 2006
Мислења
157
Поени од реакции
11
Мораме да признаеме дека машките имаат некои заеднички особини, ама и женските исто. Ама тоа не ги прави комплетно исти. Ако по пат сме налетале на една, две па и повеќе лоши типци/типки(за машките) не значи дека сите се такви. Ако сме имале лоша врска од која сме излегле повредени не треба да го осудуваме целиот свет.

Lord Vader

The dark side
Член од
10 јуни 2006
Мислења
95
Поени од реакции
0
Mene od sekogas mi bilo glupavo takvoto mislenje i nikogas ne sum mislel na toj nacin deka site se isti.Moze da bidat nekoi slicni ama isti nema sekoj si e individua za sebe.E sea normalno deka ke ima slicnosti zatoa sto ne postojat 1000 osobini tie si se sto gi ima a koj kakva kombinacija na osobini ima e druga rabota.

Член од
2 јуни 2006
Мислења
238
Поени од реакции
6
Da site na maskite im se ebe im se plache a zenskite se site kurvi - gluposti

Koj toa go izgovara od nego progovara stravot od nepoznatoto i toj covek ne zivee tuku poleka ja ceka smrtta. Vaka izgovoreniot zbor isti oznacuva ogranicuvanje a sekoe ogranicuvanje e cekor poblisku do krajot zatoa glasam za razlicnost i iljadnicite boi na vinozitoto koi gi ima vo sekoj covek ma kolku toj siv na sebe si izgledal.

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Абе неможеме да кажеме дека сите машки се исти или сите женски се исти. Тие се исти во некои работи, па нормално исти пол се логично е да имаат исти размислувања за некои работи. Но секој поединец се разликува барем по нешто од другиот. Секој си има свој став и различно гледиште на работите.

Член од
14 мај 2006
Мислења
38
Поени од реакции
2
ПОследен пат набрзо ми се случи овоа со нова типка со ја запознав се врзуевме као нешо и сега се изнервира од други глупости и мене што малку ме знае ме најде виновен и ми ја праи сите машки сте исти, а утредента и беше криво што го кажала тоа.
Е вака да им кажам на сите девојки што пред да му го кажат на машко тоа, нека си го средат минатото нека не даваат лажни надежи,па потоа да повредуваат поради тоа што се ги потсетува на бившиот. Тоа да го кажеш е исто како првиот бакнеж да бил грозен, а мислам знаете што значи да не чини првиот бакнеж,ако некој не му е јасно ќе дообјаснаам само нека побара ;)

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Jas ne znam sto zaici ako ne cini prviot baknez:)

Inaku site deginitivno ne se isti.Smetam deka sekoj covek si e poseben sam za sebe so sopstven poseben karakter i stil.
Nema isti,ima slicni no toa e daleku od isti,mnogu daleku

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
bibika напиша:
Вие двајца,де бре излезете од кокошарникот и останатите простори кај што се чува свакојака стока.
Во спротивно,ќе почнам да мислам за вас, дека за да си најдете пар, мора да припаѓате на еден од родовите, што ги набројавте.:raz:

Како бре, не ви е срам????:ija: Или пак, вие сте исти, како тие за кои зборувате???:nesvest: А? А, да не сакате да кажете дека, мажите се сите исти,а?аааа???:nerv:
Што нели е така дека според жените сите мажи се исти и според нас сите жени (кокошки) се исти? Точно е дека мажите исто така припаѓаат во тој род ама со една разлика, тоа е што ние кукурикаме а вие квачите.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Секогаш жените кога ќе се разочарат неколку пати по ред кажуваат дека сите мажи се исти-што значи во разочарување сешто може да се каже а машките досега немам слушнано да кажат сите женски се исти-но можеби и тоа нешто го имат кажано,и сега баш ме потсети на овој вицов
Си разговараат две пријателки и едната разочарана и кажува на другата
сите мажи се исти-сакат прво да се спријателат со тебе а после една вечер секс и те откачуват
а другата зачудено кажува:
а ти од каде толку искуство?
:pos2:
Можеби отидов малце оф топик но поентата ми е дека ова е сосема вообичаено да го слушаат машките бидејќи можеби повеќе од 50% навистина се исти,кога малце повеќе би размислиле и мажите и жените имаат свои недостатоци како и свои таленти(не е таленти ама не ми текнува зборот ;) ),а исто така и никој човек/жена не може долго да се противи на фактот дека му треба партнер од спротивниот пол за да може да ги исполнат своите празнини и да ги дополнат на партнерот од другиот пол-како и да е-колку и да го вели тоа жената,дали некогаш и се има случено таа да има откачено некој поради некоја икс причина која не му ја кажала на мажот?И што ќе прави сега мажот,да каже Сите жени се исти?Едноставно тие зборови немаат смисла доколку се кажат во нормална состојба,а кога ги кажуваат-тие што ги кажуваат обично биле повредени многу од партнерот,сепак тоа се надминува и еден ден сигурно ќе го најде вистинскиот/ата која ќе направи да размисли дали тие зборови навистина се точни:toe:

Член од
30 јануари 2006
Мислења
137
Поени од реакции
0
Normalno deka ne se site isti i za zenite grev e da velis deka se site kokoski. Se` ama ne site. E sega zavisi koj kako go svaka poimot "kokoska". Inace tie sto velat "Site maski se isti" toa go velat vo nervoza koga ke im zgresis nesto. Inaku tie znaat deka ne se site isti. I jas koga sum nervozen si velam "site zeni se isti". No sepak si znam deka toa ti e toa. I mora malku da se ponerviras dodeka da svatis deka ti e navisitna ubavo.:wub:

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Јас мислам дека нема врска тоа со полот, дека зависи од карактерот. Не може сите мажи или сите жени да се исти. Тоа е моето мислење.:toe:

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
сум го употребила тоа сите машки се исто кога сум била крајно повредена но подоцна сретнав личност кој ми покаѓа дека грешам и дека тоа не е точно секако не го употребувам тоа повеќе иако некогаш се наоѓам во нервоза од страна на партнерот секако и таа реченица повредува многу доколку така сметам значи и со секој може да отидам и исто ќе биде но не е така секоја еднинка е своја само некои постапки се слични генерално на машкиот род

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Најглупо нешто ми е генерализирањето.....за било што.
Сите се различни и фала богу што е така.

Kajgana Shop

На врв Bottom