Сите се исти?

Mesija

Hardcore Superstar...
Член од
13 ноември 2005
Мислења
212
Поени од реакции
1
Пааа...Сите се исти викаме само кога ќе се прекине врска или слично,кога ќе сте повредени и слично а дали сте рекле така додека сте се заљубил и сте во врска со некој\а???

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Дали сметате и вие дека сите се исти? И што ги прави мажите/жените исти? Кои се тие универзални карактеристики според вас?
Универзални карактеристики за мажите и жените има, но тие се следниве: мажите имаат машки тела - жените женски, мажите мочаат станати - жените седнати, мажите немаат менструација - жените да, мажите не раѓаат - жените да ... отприлика тоа е тоа, а се друго како што се карактерите и однесувањата, воопшто не се универзални.

Дали мислите дека само разочарувањето го носи ваквиот заклучок и дека тоа мислење се менува ако ја најдете вистинската личност?
Разочарувањето кај послабите карактери го носи ваквиот заклучок, кај оние кои не знаат да веруваат и кои не сакаат да се надеваат на подобро утре.

Дали некогаш сте мислеле дека сите се исти, но сепак сте нашле некој/а кој/а го сменил/а вашето мислење?
Никогаш не сум мислела дека се сите мажи исти. Нормално е дека и јас сум била разочарана мал милион пати, но секогаш сум била со мислата дека не се сите исти. Можеби таа позитивна енергија од мене, ми дозволила да се осигурам во тоа во кое некогаш само сум се надевала.

И дали ако се разочара некој може да влијае тоа на него/нејзе и да стане како што се вика „сите се исти”?
Да, тоа може да се случи. Овој муабет се сведува горе-долу на исто со тој на Ацева. Нема да коментирам повеќе околу тоа, дека ептен јасно и точно има напишано ...

Член од
16 јуни 2006
Мислења
97
Поени од реакции
1
nemozhi site da se isti,razlicni ljuge razlicni tabieti!!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Никој не може да каже дека сите мажи/жени се исти бидејќи треба да идел со сите мажи/жени на светов или најмалку 50% за да може да го констатира тоа, така ако типката/типот имал и 100 дечковци/женски и сите да му се погодиле исти односно случни( што е инаку многу неверојатно) пак нема право да констатира дека сите мажи и сите женски се исти.
Тоа во момент на разочарување може да дојде до таква изјава ама поради не јасното и нерационалното моментално размислување се доаѓа до такви изјави.
И сагаква, ако гледаш за сексот тогаш сите (и мажи ижени ) сме исти бидејки и мажите и жените сакаат секс, а начините како до сексот и како со сексот зависи од индивдуата а не од полот.

MoNa`

Do you believe in perfection ?
Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
Slicni mozebi sme bilo zenski/maski megutoa ne mozeme da recime deka site maski ili site zenski se isti ne e taka! vo tie momenti koga ke ne iznervraat ili koga ke se skarame cesto go izgovarame toa : Pa vie maskite/zenskite site isti ste ..megutoa koga podobro se razmisli ne se site isti !

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
ne se site isti,moze slicni..sekoj ima svoj karakter!Ako nekolku pati se razucarale nemora da znaci deka site se isti...toa i mee me nervira koa ke mi go kazat....

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
колку се само исти!!!!...карактерот ќе дриблат дур типот не ја остварит својата цел и ајмо одново...FUCK HYPOCRISY...можда имат благи исклучоци...секоја им чест ...али не сум сретнала досеа такво нешо...

N

n/a

Гостин
Ej sto me mrzi i mi se spie u isto vreme....Ne mi e do mrcenje..
Kratko : NE SE !
Zasto ondak tolku mnogu baras prav covek do sebe?
I pazlivo odbiras od `istite`?
Ihh....koe sranje bi bilo koga site bi bile isti...

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Зашто сите ова исти го свативте толку буквално?

Можам да кажам до негде...сега не навлегуваме тука во каракетрот туку онака земено во глобала!

Кое машко не се врти на добра девојка и кои атрибути прво ги забележува,кое не пие пиво и гледа фудбал,кое пред другарите не се праи ја на жена ми......а дома е папучар,кое машко не се вреѓа ако му речеш дека му е мал и сл.
Која жена не :3: ,која жена не направила барем еднаш љубоморна сцена,која жена ја сака свекрва и(ако живеат заедно)
која жена не се вати на главата и сл.:toe:

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Сите се исти - дефинитивно велам кога нема нешто да ми е по ќеиф,кога некој од милите ми другари ќе ме изнервира,ама длабоко во себе знам дека не е така.Па и не е така,не може сите да се исти.
И билив ме,не се сите исти,ни оддалеку.Може коа се заедно сите се прават дека се исти,за да не испадне дека не се машки,ама сега барем 100% сум сигурна дека не се сите исти...

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
joki напиша:
колку се само исти!!!!...карактерот ќе дриблат дур типот не ја остварит својата цел и ајмо одново...FUCK HYPOCRISY...можда имат благи исклучоци...секоја им чест ...али не сум сретнала досеа такво нешо...
Исто и кај вас, која жена не сака да ја ебат (има исклучоци), која жена не сака по газот да и одат (нема исклучоци), која жена не е кокошка, сите сте бре кокошки.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
МОРАФ

vardarce напиша:
Исто и кај вас, која жена не сака да ја ебат (има исклучоци), која жена не сака по газот да и одат (нема исклучоци), која жена не е кокошка, сите сте бре кокошки.
:nenene: :nenene: :nenene: :nenene: :nenene: :nenene: :nenene: :nenene:
70% kokшки
20% остала перјад
10% чепункарки,папкарки итн .....
:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

и пак неможеш без нив, неверојатно.

Член од
10 јуни 2006
Мислења
32
Поени од реакции
0
RealGirL напиша:
Зашто сите ова исти го свативте толку буквално?

Можам да кажам до негде...сега не навлегуваме тука во каракетрот туку онака земено во глобала!

Кое машко не се врти на добра девојка и кои атрибути прво ги забележува,кое не пие пиво и гледа фудбал,кое пред другарите не се праи ја на жена ми......а дома е папучар,кое машко не се вреѓа ако му речеш дека му е мал и сл.
Која жена не :3: ,која жена не направила барем еднаш љубоморна сцена,која жена ја сака свекрва и(ако живеат заедно)
која жена не се вати на главата и сл.:toe:
До некаде се слагам со тебе, убо си имаш кажано овде и е скоро све точно АМА зошто ако се сите машки исти барме некој кој нема да е таков? Некој кој нема да се врти по другите девојки, некој кој нема да ја омаловажува жен(ск)а му т.е. нас?

А за ова блодираново ќе ти речам само: постојат и познавам такви кои можат да го побијат тоа.

А за машките, дека се вреѓаат ако им речеш деа им е мал..хм...и ти би се вреѓала ако ти речат дека си „даска“ нели?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Jakov напиша:
и пак неможеш без нив, неверојатно.
Зошто неверојатно? Многу вистина има во твоите зборови. Не се работи за НЕА, туку за НИВ. Мојме без една, не мојме без лотс оф дем ;)

Ех Јакове, уште да те учам? ;)))

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
MaStIcE напиша:
До некаде се слагам со тебе, убо си имаш кажано овде и е скоро све точно АМА зошто ако се сите машки исти барме некој кој нема да е таков? Некој кој нема да се врти по другите девојки, некој кој нема да ја омаловажува жен(ск)а му т.е. нас?

А за ова блодираново ќе ти речам само: постојат и познавам такви кои можат да го побијат тоа.

А за машките, дека се вреѓаат ако им речеш деа им е мал..хм...и ти би се вреѓала ако ти речат дека си „даска“ нели?
Да де..немаше потреба да нагласувам и спротивно!

Постојат..затоа реков не навлагам во карактерот,онака беше ова во глобала :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom