Сакаш за беспари да го продадам моето знаење ?Start counting
Ти, се пофали прво, па сега се вадиш.Сакаш за беспари да го продадам моето знаење ?
Не ме влечи за јазик, имам разработено бизнис план кој не кошта повеќе од 2 илјади евра, а со него ќе бидеш единствен на пазарот не овде на Балканот туку во светски рамки.Ти, се пофали прво, па сега се вадиш.
Од толку многу изговори кои постојат, овој го избра.
Ти верувам. И јас имам планови, за мали и средни бизниси, ама поволна клима нема за работа.Не ме влечи за јазик, имам разработено бизнис план кој не кошта повеќе од 2 илјади евра, а со него ќе бидеш единствен на пазарот не овде на Балканот туку во светски рамки.
Работам моментално на една поголема идеја која доколку ја реализирам може да иницирам експлозија од микро бизниси кои ќе ја кренат Македонската економија со раст од 4 до 5% на БДП на годишно ниво.
X100000 Ако со 2000 евра направиш бизнис со кој ќе бидеш единствен во светот, ќе дојде некој милијардер ќе инвестира 500 милиони и нема да бидеш единствен, но ќе бидеш далеку понеквалитетет.Не ме влечи за јазик, имам разработено бизнис план кој не кошта повеќе од 2 илјади евра, а со него ќе бидеш единствен на пазарот не овде на Балканот туку во светски рамки.
Работам моментално на една поголема идеја која доколку ја реализирам може да иницирам експлозија од микро бизниси кои ќе ја кренат Македонската економија со раст од 4 до 5% на БДП на годишно ниво.
Не ме влечи за јазик, имам разработено бизнис план кој не кошта повеќе од 2 илјади евра, а со него ќе бидеш единствен на пазарот не овде на Балканот туку во светски рамки.
Не биди толкав песимист.X100000 Ако со 2000 евра направиш бизнис со кој ќе бидеш единствен во светот, ќе дојде некој милијардер ќе инвестира 500 милиони и нема да бидеш единствен, но ќе бидеш далеку понеквалитетет.
Ако го направиш второво земај мерки за круна, народов сигурно ќе те прогласи за цар, а успат ќе добиеш едно 40-50 Нобелови награди и конечно ќе ти се оствари желбата, на сите економисти ќе им речеш дека дипломата можат да ја искористат како тоалет само.
Не, не викам дека нема такви гранки. Баш јас во неколку теми на форумов тврдам дека Македонија е далеку од заситен пазар. Само што 2000 евра е стварно мала сума. Реално за започнување на профитабилен бизнис кој би ти носел околу 500 евра месечно и со можност за развој, се потребни 20000 евра и многу труд и креативност. Доколку имаш идеја и сигурен си дека ќе успееш тогаш земај кредит.Не биди толкав песимист.
Има неколку гранки кои ги нема во Македонија, па и на цел Балкан не се застапени... Само треба некој да размисли и најбитното, да си створи услови за работа, да се поврзе со вистинските луѓе.
Ама, без криминал, ништо не е можно. Да работиш чесно, ќе те туркаат само.
Поврзано е со земјоделие.Ти верувам. И јас имам планови, за мали и средни бизниси, ама поволна клима нема за работа.
Еднаш (лани ова време од годината) најдов и инвеститор, се издоговоривме за се`, и имав непријатно искуство.
А, за тоа болдираното, морам да те прашам кој филм го имаш гледано.
2к е мала сума. Најверојатно чоузен мислеше да каже дека претходно има имот кој може да го употреби, како и машини, нешта... и може да ги искористи, а овие 2.000 му се само за суровини. Како и да е, со 2.000 само, не се прави бизнис.Не, не викам дека нема такви гранки. Баш јас во неколку теми на форумов тврдам дека Македонија е далеку од заситен пазар. Само што 2000 евра е стварно мала сума. Реално за започнување на профитабилен бизнис кој би ти носел околу 500 евра месечно и со можност за развој, се потребни 20000 евра и многу труд и креативност. Доколку имаш идеја и сигурен си дека ќе успееш тогаш земај кредит.
Може да се успее и чесно само многу потешко. На почеток мора да бидеш флексибилен, пошто со глава не се руши ѕид. Ако го пребродиш почетокот и стигнеш до токмак тогаш ќе можеш и да почнеш да ги кршиш ѕидовите кои те нервираат.
Холандија има многу поволна бизнис клима. Таму економијата е за земјоделецот скроена, а кај нас има многу поголеми давачки кон државата.Да не мислиш дека сум делудед, една Холандија што мака мачи да го скроти морето и притоа да им исплати плата на вработените од 2 илјади евра успева да направи x2 од парите што се слеваат во нашиот буџет исклучиво од продажба на цвеќиња.
На ПП ти ја пратив идејата.
Што направи бе ти.X100000 Ако со 2000 евра направиш бизнис со кој ќе бидеш единствен во светот, ќе дојде некој милијардер ќе инвестира 500 милиони и нема да бидеш единствен, но ќе бидеш далеку понеквалитетет.
Ако го направиш второво земај мерки за круна, народов сигурно ќе те прогласи за цар, а успат ќе добиеш едно 40-50 Нобелови награди и конечно ќе ти се оствари желбата, на сите економисти ќе им речеш дека дипломата можат да ја искористат како тоалет само.