Сите на економски?

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Така е! Заеби економски! Јас идам на филолошки..

Dietrich

Just a fan...
Член од
12 мај 2010
Мислења
161
Поени од реакции
80
А што пак вие во таа главичка се мачите кој каде се запишал, на што се запишал. Нели сите требаше да си ја гледаат својата работа.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Најубаво да не се оди на факултет, да се почне со дрогирање и курвање од мали нозе. Оваа проклета земја е единствена земја во светот во која, ако одиш на факултет ти викаат дека ти си суфицит во државата. А Албанците кои се вработуваат со осмолетки во државна администрација и не ни одат на работа не се суфицит. Е, додека има како тебе луѓе да се бунат дека нивните сонародници се суфицит, ќе дојде ден кога и ти ќе бидеш суфицит немај гајле. Ај со среќа сега.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ти, се пофали прво, па сега се вадиш.
Од толку многу изговори кои постојат, овој го избра. :)
Не ме влечи за јазик, имам разработено бизнис план кој не кошта повеќе од 2 илјади евра, а со него ќе бидеш единствен на пазарот не овде на Балканот туку во светски рамки.
Работам моментално на една поголема идеја која доколку ја реализирам може да иницирам експлозија од микро бизниси кои ќе ја кренат Македонската економија со раст од 4 до 5% на БДП на годишно ниво.

T

Tetro

Гостин
Не ме влечи за јазик, имам разработено бизнис план кој не кошта повеќе од 2 илјади евра, а со него ќе бидеш единствен на пазарот не овде на Балканот туку во светски рамки.
Работам моментално на една поголема идеја која доколку ја реализирам може да иницирам експлозија од микро бизниси кои ќе ја кренат Македонската економија со раст од 4 до 5% на БДП на годишно ниво.
Ти верувам. И јас имам планови, за мали и средни бизниси, ама поволна клима нема за работа.
Еднаш (лани ова време од годината) најдов и инвеститор, се издоговоривме за се`, и имав непријатно искуство.
А, за тоа болдираното, морам да те прашам кој филм го имаш гледано.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
:cuc::cuc::cuc:X100000 Ако со 2000 евра направиш бизнис со кој ќе бидеш единствен во светот, ќе дојде некој милијардер ќе инвестира 500 милиони и нема да бидеш единствен, но ќе бидеш далеку понеквалитетет.
Ако го направиш второво земај мерки за круна, народов сигурно ќе те прогласи за цар, а успат ќе добиеш едно 40-50 Нобелови награди и конечно ќе ти се оствари желбата, на сите економисти ќе им речеш дека дипломата можат да ја искористат како тоалет само.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647

T

Tetro

Гостин
:cuc::cuc::cuc:X100000 Ако со 2000 евра направиш бизнис со кој ќе бидеш единствен во светот, ќе дојде некој милијардер ќе инвестира 500 милиони и нема да бидеш единствен, но ќе бидеш далеку понеквалитетет.
Ако го направиш второво земај мерки за круна, народов сигурно ќе те прогласи за цар, а успат ќе добиеш едно 40-50 Нобелови награди и конечно ќе ти се оствари желбата, на сите економисти ќе им речеш дека дипломата можат да ја искористат како тоалет само.
Не биди толкав песимист.
Има неколку гранки кои ги нема во Македонија, па и на цел Балкан не се застапени... Само треба некој да размисли и најбитното, да си створи услови за работа, да се поврзе со вистинските луѓе.

Ама, без криминал, ништо не е можно. Да работиш чесно, ќе те туркаат само.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Ја следам темава од почеток,па решив да се вклучам и јас.Мое мислење зашто сите т.е повеќето одат на економски е
прво:на него е најлесно да се заврши(се разбира не сметајќи ги приватниве:icon_lol:)Ќе направам паралела со земјоделски факулетет кога веќе се фативме на таа струка.На земјоделски на пример иако е најлесно да се запише,факултетот воопшто не е за потценување.Имам школски од средно кој се запиша на земјоделски, отсек полједелство и едвај успеја да положи неколку испити.Има премногу латински имиња кои се изучуваат,за разлика од економскиот каде економистите и кога ќе завршат немаат поима од Латински.
П.с Да се пофалам дека и јас сум на економски,моментално и ми фалат уште 2 испита до дипломирање:pos:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Не биди толкав песимист.
Има неколку гранки кои ги нема во Македонија, па и на цел Балкан не се застапени... Само треба некој да размисли и најбитното, да си створи услови за работа, да се поврзе со вистинските луѓе.

Ама, без криминал, ништо не е можно. Да работиш чесно, ќе те туркаат само.
Не, не викам дека нема такви гранки. Баш јас во неколку теми на форумов тврдам дека Македонија е далеку од заситен пазар. Само што 2000 евра е стварно мала сума. Реално за започнување на профитабилен бизнис кој би ти носел околу 500 евра месечно и со можност за развој, се потребни 20000 евра и многу труд и креативност. Доколку имаш идеја и сигурен си дека ќе успееш тогаш земај кредит.

Може да се успее и чесно само многу потешко. На почеток мора да бидеш флексибилен, пошто со глава не се руши ѕид. Ако го пребродиш почетокот и стигнеш до токмак тогаш ќе можеш и да почнеш да ги кршиш ѕидовите кои те нервираат.;)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ти верувам. И јас имам планови, за мали и средни бизниси, ама поволна клима нема за работа.
Еднаш (лани ова време од годината) најдов и инвеститор, се издоговоривме за се`, и имав непријатно искуство.
А, за тоа болдираното, морам да те прашам кој филм го имаш гледано.
Поврзано е со земјоделие.
Тоа е нашата шанса да намлатиме кеш после со тој капитал ќе правиме роботи ќе праќаме научни експедиции на Марс и слично.
Да не мислиш дека сум делудед, една Холандија што мака мачи да го скроти морето и притоа да им исплати плата на вработените од 2 илјади евра успева да направи x2 од парите што се слеваат во нашиот буџет исклучиво од продажба на цвеќиња.

На ПП ти ја пратив идејата.

T

Tetro

Гостин
Не, не викам дека нема такви гранки. Баш јас во неколку теми на форумов тврдам дека Македонија е далеку од заситен пазар. Само што 2000 евра е стварно мала сума. Реално за започнување на профитабилен бизнис кој би ти носел околу 500 евра месечно и со можност за развој, се потребни 20000 евра и многу труд и креативност. Доколку имаш идеја и сигурен си дека ќе успееш тогаш земај кредит.

Може да се успее и чесно само многу потешко. На почеток мора да бидеш флексибилен, пошто со глава не се руши ѕид. Ако го пребродиш почетокот и стигнеш до токмак тогаш ќе можеш и да почнеш да ги кршиш ѕидовите кои те нервираат.;)
2к е мала сума. Најверојатно чоузен мислеше да каже дека претходно има имот кој може да го употреби, како и машини, нешта... и може да ги искористи, а овие 2.000 му се само за суровини. Како и да е, со 2.000 само, не се прави бизнис.
Да не мислиш дека сум делудед, една Холандија што мака мачи да го скроти морето и притоа да им исплати плата на вработените од 2 илјади евра успева да направи x2 од парите што се слеваат во нашиот буџет исклучиво од продажба на цвеќиња.

На ПП ти ја пратив идејата.
Холандија има многу поволна бизнис клима. Таму економијата е за земјоделецот скроена, а кај нас има многу поголеми давачки кон државата.

Ќе проверам сега. ;)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Што направи бе ти.
Можам да го патентирам производот и да наплаќам за користење на авторски права.:)
Шегата на страна бизнисот чија реализација не бара повеќе од 2000 илјади евра ќе ми носи приходи од максимум милион до два на годишно ниво(за евра збориме) не ми е цел тоа.
А за "гранде идеја" тоа не зависи само од мене.
Но ќе направам се што е во моја моќ да ја реализирам, ако се реализира во полн капацитет може Македонија да ја направи Ел Дорадо на Балканот со оглед на потенцијалот кој го имаме.

Kajgana Shop

На врв Bottom