Tzeentch
Дискретен Херој
- Член од
- 6 октомври 2011
- Мислења
- 581
- Поени од реакции
- 347
Што е ? Ти снемаа аргументи за моќната турска армија? Патетично.Ама изгледа плачеш за БАН..?
Што е ? Ти снемаа аргументи за моќната турска армија? Патетично.Ама изгледа плачеш за БАН..?
СуперПријавено му е мислењето, кај и да е ќе налета мод. да замете![]()
Јас нема што да ти кажам, и не мешај ме мене, расправај се со Поларис за тие работи..Што е ? Ти снемаа аргументи за моќната турска армија? Патетично.
Супер
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 03:09 ---
Јас нема што да ти кажам, и не мешај ме мене, расправај се со Поларис за тие работи..
А твоја Гејција кат тат ќе јаде и од внатре и од надвор..
Точно, и јас признавам,Турција воено е по силна земја од Грција,ама во таков случај позади Грција ќе стои Франција, и после тоа настаните автоматски ќе се променат..Mnogu mie milo sto veke i samite Grci JAVNO si priznavaat deka nemaat nikakvi sansi dokolku vojuvaat protiv Turcija..![]()
Антички лепотану, не јади толку гомна со устата,ќе почне да ти смрди..Абе Tzeench, а што се чаталиш ти толку за Грците?? Да не си и ти како тој копилето Реален? Изгледа и ти имаш нешто грчко во себе, дај не глупирај се без везе.. Оди иселувај се во Грција ако сакаш да гинеш за нив, барем турците во пакет да те однесат и тебе..
Христијаните во регионот никогаш нема да бидат обединети,чим постои вакви продадени души како ти и како оон..Абе трол еден, од каде јас брат со Турците? Само ти изнесов реално согледување на работите. Какви економии споменуваш кога турците веќе со години имаат раст на економијата, 80 милиони народ е тоа. Со чатали ќе ги поразат јужниве педери!
Nema problem, vo vremeto gi potopivme i francuzite za vreme na Galiopiska vojna, nego sto mi bese muabetot, dokolku Francija stoi pozadi Grcija,togas pozadi nas ke stoi SAD i uste nekolku zemji kade sto nema ti tekni koj se tie, e tek togas cela Evropa ke popusat..Точно, и јас признавам,Турција воено е по силна земја од Грција,ама во таков случај позади Грција ќе стои Франција, и после тоа настаните автоматски ќе се променат..
И уште ова не заборавај, двете земји се членки на НАТО,така да нема ни теоретски шанси да започне војна. А ако турците пак се чепкат,тогаш можно е и да ги истерат од НАТО, и да попоушат сите до еден,бидејќи мораш да ги почитуваш правилата на НАТО ако си членка.
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 15:07 ---
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 15:10 ---
.
E pa taka e zaradi toa vie Grcite vrazumetese dur ne vi e kasno.Ова го изјавил поранешниот грчки премиер Костас Симитис според кого евентуална војна на Грција против Турција ќе заврши за два до три часа со катастрофа за јужниот сосед.
- Доколку избие војна со Турција грчкото оружје нема да биде од корист. Таква војна би се водела два или 3 часа. Грција не треба да ги троши своите ресурси на вооружување, наместо тоа треба да се сврти кон Европската Унија да го спречи можниот конфликт. Европската Унија треба да биде гарант на грчката надворешна безбедност – рекол Симитис.
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=103&egId=20&eventId=86244
O да ти е*ам племето грчко, се додека се педерските јужнаци никогаш нема да има обединување на христијаните! Кој кого блокира и мрази во случајов бе шупелкар еден. Слушај ја ти мајка ти, она само вистина зборуваХристијаните во регионот никогаш нема да бидат обединети,чим постои вакви продадени души како ти и како оон..
Кога ќе сфатите дека ние мораме да се помириме со Грците.
Богами и не знам кои земји би биле со Турците, си го гледал филмот Лоренс од Арабија? Или мислиш на Туркменистан?togas pozadi nas ke stoi SAD i uste nekolku zemji kade sto nema ti tekni koj se tie,
Антички лепотану, не јади толку гомна со устата,ќе почне да ти смрди..
Христијаните во регионот никогаш нема да бидат обединети,чим постои вакви продадени души како ти и како оон..
Кога ќе сфатите дека ние мораме да се помириме со Грците.
Аууууу ..јаката им помош.....Точно, и јас признавам,Турција воено е по силна земја од Грција,ама во таков случај позади Грција ќе стои Франција, и после тоа настаните автоматски ќе се променат...
Он плаче за бан ама и ти ми изгледа дека плачеш, со овие навредиАма изгледа плачеш за БАН..?
Може не за два али за прегазување би ја прегазилаОн плаче за бан ама и ти ми изгледа дека плачеш, со овие навреди
--- надополнето: 12 март 2012 во 01:05 ---
Абе што се занесувате, Турција ќе ја прегазела Грција за два часа, така е тоа, овие пораки ме поотсеќаат на 90тите кога Србите викаа дека ќе ја прегазат Хрватска за неколку часа, ама излезе на друго ситуацијата. Плус Хрватите немаа многу оружје и плус војуваа со оружје од WWII и со импровизирани (home-made) гранати.
Дај не тропајте глупости, најголема грешка е кога ќе го потцениш непријателот.
Абе дечки не забегувајте од темата како прво ... второ викаш дека СССР немал 5 000 тенковиСССР немаше толку тенкови....
Од вакви гомнојадачи, ко овој Гркот погоре што "прогнозира" воен исход за 3 сати и онај попот претходно кој со 10 тенка ќе освоел 25 000 км квадратни ми е преку глава. Само не ми е јасно кој е понеписмен - тие или новинарите што ги објавуваат "вестиве".
Иначе. страшно ме интересира како "огромната" пешадија и тенкови ќе освојат земја која има илјадници острови...
И???Турците имаат 5 000 000 пешадија (со се резервниот состав) додека Грчиштата имаат 300 000....турците можат слободно да ја згазат Гејлада со нивните тенкови кои се на број околу 5 000.
Гејците го гледаат крајот и свесни дека може да бидат смачкани од Турција.
Јас на Грција и прогнозирам граѓанска војна за не повеќе од 5 години.