Заев и чесност - 2 различни поима! Ако беше толку чесен зошто не ја докажа својата "чесност" туку чекаше да го аболицираат?! Треба да си слеп да не го видиш тоа, како и тоа дека благодарение на тој договор за аболицирање, сега Зајакот му ја чува партиската фотеља на Б.Ц. Стави 3 палми и 2 плочки во центарот на градот, направи еден трговски центар благодарение на кој стана побогат за 8 милиони евра, а Струмица остана без пазар (а пред тоа беше град со најголем пазар)! Се удира во гради за палмите, а градот плива во тиња и ѓубриња кога ќе заврне дожд, смрдеа се шири на сите страни! Кога го уапсија за криминалот го собра цел Комуналец и го пушти по улица за да протестира, демек да се види колку народот го сака него! Незнае и самиот колку фирми има, изгради "скромна зграда" до транзитниот пат, локалот "Студио" е негов (кадешто требаше да се заканувам дека ќе ги пријавам во УЈП ако не ми дадат фискална сметка, бидејќи не ми дадоа и ми рекоа дека тие во принцип така работеле) ја "купи" Еленица... а овие неговите од СДСМ кога го уапсија СЕЛОначалникот (бидејќи е сељак) како во шпанска серија беа - вени сечеа пред собранието, ронеа крокодилски солзи и паѓаа во транс пред камери (ама само пред камери, како пациенти со хистерија)! СРАМОТА! Народе разбуди се!