Ajde priznaj deka i ti si glasal za Bugarofilka vo anketava,posle chudi se koga kje vi zalepat etiketa deka vo dpBne vrija od Bugarofili.
Иако не е место..ќе ја (зло)употребам темава и ќе ти „одговорам„,,после кое се надевам оти ќе сватиш нешто..занавек што се вели:
-Јас ги сакам Струмица и струмичан(к)ите..и имам респект кон овој прекрасен град и народ..и релативно многу пријатели таму..
-Но никојпат не сум ги двоел на верска и национална основа..односно по нивната политичка определба..
-А затоа што овде станува збор за избор на локален лидер..и затоа досега и не пишував ништо..почитувајќи им го правото на струмичани..а кое според мене го имаат ...тие кои тука си живеат..
-Зајко (КУКУрајковски) е можеби изврсен и способен градоначелник..нема јас да го коментирам тоа..но како греач на столицата од актуелниот во „надоаѓање„ ново стар лидер на опозицијата..е тука..на сите теми си го кажувам мислењето..а тоа е..дека е недораснат за таа и таква фунција..не поради височината..ами само поради тоа што видокругот му е сепак ограничен на мал простор..и секако има идеи кои за мој вкус се ...можам да кажам дури и наликуваат на антимакедонски (виткање кичма) ..но затоа и поминуваат така како што народот одлучува..се мисли на гласачите.
пс
Запомни..моите сознанија се дека повеќето струмичани имаат или се на пат да добијат БГ пасош..и тука не гледам вина кај нив..оти 18 годишната транзиција веќе на никој не му изгледа како 2-та месеца на Кирота ФИРОМСКИ..духовниот татко на сдсм-овциве ..кој кажа и ИЗЛАЖА..дека ИМЕТО не е сменето како ФИРОМ.
ппс
Многумина струмичани..во блиските градчиња имаат многу блиски роднини..и природна е желбата да комуницираат со нив..што не ги прави помали македонци од нас..кои таков статус на градот го имаат..пограничен..со сите права и привилегии кои по сите меѓународни конвенции ги имаат..на уживање.
сдсм..деенешната постава..е најлошото нешто што МКИ некојпат го добила..иако не го барала..или можебеи си го барала??