Се' за воздушни пушки

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Biljbilj каде пукаш ти? Одиш ли на Камник? Има ли некој што оди за пукање во Камник?

Како што гледам се зголемува бројот на сопственици на овој вид на оружје кај нас па и на форумов.
Сега е ладно, но кога ќе се затопли малку може да се организира некој турнир или слично?
Што викате?

Или може сакате икстрим кондишнс пуцаљка? :)

Колку луѓе би се собрале од прилика за ова?
Еве на пример јас сум ЗА.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.224
Поени од реакции
1.484
I kade gi ima ovie modeli za koi diskutirate? Hatsan AT44 na primer kade se naogja? Taa e PCP ne e so feder i dosta poskapa. I obicnite Hatsan modeli se mnogu dobri i precizni, imaat podesiv quatrotrigger okidac i ublazivac na trzajot, Gamo go nema toa, i e dosta tvrd okidacot, pa upotrebuvajki pogolema sila za pukanje moze da trzni puskata, megjuto 380m/s kaj hatsanot e mnogu i e nesoodvetno za vozdusna spored mene da e max. 310-315 m/s e idealno ako ne i toa premnogu

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Ne idam da pukam na Kamnik, ponekad vo vikendica idam tamu pukam, i kaj mene isto ponekad small pest control , vo meta

ja sum Za

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Hatsan ti e turska a Gamo e Spanski model; Pa sea razmisli koja e podobra?
Ja ti preporacuvam da zemes Gamo, ja iam Gamo Maxima (4.5) - 305m/s i ima moze ispukano poise od 7000 dijaboli i kako nova e do sea mi se nema zaebano zadovolen sum i kosi se pred sebe.
--- надополнето: 19 декември 2011 во 17:37 ---
Ovie Whisper series se mnogu dobri http://www.gamousa.com/family.aspx?family=Whisper Series&familyID=71

Nema vrska toa so turska vs. spanska deka po difolt spanskata ke e podobra samo zatoa sto drugava e turska. Ako e original turska, znaci ne e po tudja licenca i standardi moze i podobra da izleze od mn drugi... Cisto kako informacija da navedam deka doma tatko mi ima bokerica od tursko proizvodstvo marka "Chifsan" skoro 18 god i nema nikakva maana i slicno. Ja cisti na pocetok i kraj od sezona ( vo Avgust pa vo Fevruari ), odnosno koga ke ja " konzervira " za stoenje slednite 6 meseci, a imase slucai koga vo sezona pukase i po 3-4000 kursumi po grlici, gulabi, prepelici i sl. ( do pred nekoja godina koga imase dovolno preleten divec )... Mn cesto znae da ja fati i rosa ama samo suvo krpce ke zaigra od nadvor i ke ja ostavi da se isusi pokraj peckata i ni da za'rdja ni nisto...

on topic:
Kolku sto sum upaten GAMO bese amerikanska marka, kako ovie sto stigaat kaj nas izlegoa spanski neznam ( moze sum i greska, ne zamerajte )... Ama da se dobri dobri se

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Gamo is an Airgun manufacturer. The company is based in Spain and is the largest producer in Europe. The company was founded in 1959, as El Gamo, and airgun production first started in 1961. Today Gamo production includes rifles, pistols, ammunition and optics. They produce primarily high powered, high end air guns.

Хатсан далеку од тоа дека не е добра пушка. Хатсанот има маана само што го прават премногу јак за ваков вид оружје. Федерот им е многу јак, што има голема можност да се зезне. Тој притисок што го прави федерот при испалувањето може (а и не мора) да влијае на цевката, односно да ја подискриви. И генерално мислам дека (можеби грешам) имаа проблеми со олабавување на цевката при враќање од репетирање па така да ќе мора да си најдеш некое чаре. Сума сумарум со добра оптика, прецизно наместена со Хатсан ќе имаш и прецизност и голема брзина.

Каков звук само дава Хатсанот при пукање со платина дијаболи... прајслес.

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Moja greska sto ne proguglav malce, posto negde citav GAMO USA, ama izgleda pretstavnistvo ke da e bilo :)... Se desava, nema vrska... Ja uste pukam so edna crvena zastava neznam kolku e stara, tatko mi vika deka od kako se sekjava i on samiot puskata bila tuka, a on ima skoro 53 god, ama smenet feder, djonce ( klipot de gumen :D ) i solidno puka, bar za vrapci i cavki do kaj 20metri, a posto e kalibar 4.5mm koristam sacma 4ka, taman pasuva, a e poteska od dijabolata i ne e supliva pa podobri rezultati dava ...

Член од
14 август 2010
Мислења
1.224
Поени од реакции
1.484
Ne e nitu dijabolata supliva, toa sto izgleda suplivo e t.n. suknjickata na dijabolata taka napravena za vozduhot ispolnuvajkija podobro da ja dvizi niz cevkata a i za da mu dade pravilna rotacija vo cevkata, taka da dijabolite se poprecizni od sacmite

Член од
11 април 2011
Мислења
17
Поени од реакции
6
Se reshiv za Gamo Shaddow 4.5, pred da ja zemam sakav da vidam uste nekoj predlog od vas za druga puska, budzetot mie negde okolu 9000den. ... a kolku se denari se metacite od gamo ili od norika ako znaete? znam jas samo za ovie na pazar od tezgive so se okolu 100den. :))

Член од
11 април 2011
Мислења
17
Поени од реакции
6
Se reshiv za Gamo Shaddow 4.5, pred da ja zemam sakav da vidam uste nekoj predlog od vas za druga puska, budzetot mie negde okolu 9000den. ... a kolku se denari se metacite od gamo ili od norika ako znaete? znam jas samo za ovie na pazar od tezgive so se okolu 100den. :))
procitav i za Norica Dragon, mislam deka total imase takva, pa koja e podobra Norica dragon 4.5 ili Gamo shaddow 4.5?
--- надополнето: 8 јануари 2012 во 00:04 ---
Neznam dali imam spomnato od Bitola sum jas od tamu ja imam zemeno puskata Norica Dragon 305m/s za 8500 den sose 2 kutii dijaboli gratis
http://www.norica.es/index.php?opt=2&id=317#

Optika za nea od istoto mesto kupiv Norica 4X40 AO so podesuvacka paralaksa, so diopter, polneta so azot vnatre protiv zamagluvanje komplet sose nosaci dvodelni, so mil-dot koncanica, mnogu e dobra, a za Norica optikata im ja izrabotuva firmata nikko stirling koja e edna od najdobrite vo svetot za optiki, ja kupiv 2900 denari a za istata cena imase i so pogolem promenliv zum 3-9X40 ama bez mildot koncanica bez podesuvacka paralaksa i bez diopter, jas se resiv za ova so X4 zum ne radi ovie trakatanci tuku zatoa sto za silna puska ne odi optika so promenliv zum osven ako ne e od airking serija a ova e montmaster serija

http://www.nikkostirling.com/Content/Mountmaster.htm

Inace ova prodavnica e direkten zastapnik za Norica za Makedonija

http://www.norica.es/index.php?opt=1&pa=MACEDONIA&spos=-816.139px

Eve i nekoja slika

Zdravo total, i jas sakam da zemam puska, zainteresiran sum za gamo shaddow 4.5mm no koga ja vidov noricava mi se dopadna mn, pa sakav da mi akzes nekoj detali okolu nea dali e kvalitetna, izdrzliva, silna i tn. :) inace i jas koga ke kupuvam ke ja kupam od bt, pa kadee taa prodavnica posto ne sum od bt :) poz i ako znaes kazi kolku i e sega cenata?, fala unapred :)

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Imam hatsan i e mn dobra puska, ima dobar zvuk i jak istrel samo mana mi e so nemozam Optikata da ja nasteluvam :S posto ne e so krst so crveno/zelana tocka e pomagajte :)

Член од
11 април 2011
Мислења
17
Поени од реакции
6
Zedov Gamo Shaddow 1000 4.5mm 10 000den bez optika, ja imam veke 2 dena, busi plinska boca od dvete strani, taka da ovie 2 dena so ja imam zadovolen sum :, a za ponatamu ke vidime :)

Kajgana Shop

На врв Bottom