Се затвора најстариот фудбалски клуб во Македонија - ФК Љуботен.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
хах.. искрено не сум љубител на фудбалов т.е не дека не сум љубителч неам нишо против али не пратам фудбал.. е сеа кај нас у македонија ОГРОМНИ ФАБРИКИ се испопљачкаа и се затворија па се чудите шо се затварал фудбалски клуб. незнам кој инвестира општо у македонскиов фудбал и ако има таков КОЛКУ инвестира е добро прашање...

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
jas mislam deka prespa e postara od males 1919 g e formiran klubot ima i slika od taa g i ima uste nesto interesno prespa ima igrano vo cetiri drzavi i toa kralstvo Jugoslavija za vrme na vtorata sv vojna prespa ima igrano vo regionot so korca vo albanija posto vo toa vreme toj del bese pod italijanska ukupacija pa se smetal demek kako ista drzava vo jugoslavija i posledno sega vo makedonija i taa ne ne nisto poarna od luboten krparat od den za den i taka nesto podmocani i pomogna na polu sezona arno ama tie igraat i protiv samite sebe i taka ke propadnat vgodina ke se vo opstinska

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Денеска полнам 95 години! И понатаму сум жив, здрав, витален и останувам најстар активен фудбалски клуб во Република Македонија! Жал ми е за големата армија на моите навивачи, кои се разочарани што во моментов не се наоѓам на местото на кое заслужувам да бидам, но се надевам дека 100 роденден ќе го одбележам како член на првата лига, таму каде што ми е местото. Нека ми се живи, здрави и весели оние стотина деца, пионери кои тренираат во мизерни услови, ама со гордост го носат мојот грб! Некој се гордее со мене (градот Тетово и државата), а никој од нив не ми помага да се издигнам од дното на кое се наоѓам! Дури ме турнаа на дното, со исклучување од тековното натпреварување во Трета лига-Запад. Нека им служи на чест!
На есен мојата сениорска екипа почнува со натпреварување од почеток, од ОФЛ Тетово. Се надевам само една година...

Oд фејсбук профилот на ФК Љуботен Тетово

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Денеска полнам 95 години! И понатаму сум жив, здрав, витален и останувам најстар активен фудбалски клуб во Република Македонија! Жал ми е за големата армија на моите навивачи, кои се разочарани што во моментов не се наоѓам на местото на кое заслужувам да бидам, но се надевам дека 100 роденден ќе го одбележам како член на првата лига, таму каде што ми е местото. Нека ми се живи, здрави и весели оние стотина деца, пионери кои тренираат во мизерни услови, ама со гордост го носат мојот грб! Некој се гордее со мене (градот Тетово и државата), а никој од нив не ми помага да се издигнам од дното на кое се наоѓам! Дури ме турнаа на дното, со исклучување од тековното натпреварување во Трета лига-Запад. Нека им служи на чест!
На есен мојата сениорска екипа почнува со натпреварување од почеток, од ОФЛ Тетово. Се надевам само една година...

Oд фејсбук профилот на ФК Љуботен Тетово
Му посакувам се најдобро на овој фудбалски клуб од кој има произлезено и во кој имаат многу добри играчи, а како најпознати во моментов можам да ги споменам Сашко Караџов и Горан Станкоски кои во 1994 година, токму од Љуботен, дојдоа во Победа.
Вратете се на старите патеки во најскоро време, а на прославата на Вашата 100-годишнина да ве видиме во 1 Лига :)

Член од
9 април 2008
Мислења
790
Поени од реакции
357
Штета и за љуботен и за Малеш

Kajgana Shop

На врв Bottom