Ingvar
MONAD
- Член од
- 28 март 2020
- Мислења
- 4.159
- Поени од реакции
- 9.633
Која е математиката тука?На 4.000.000 еур промет лани, заради тоа немање плаќање со картица уштедил 100.000 еур.
Која е математиката тука?На 4.000.000 еур промет лани, заради тоа немање плаќање со картица уштедил 100.000 еур.
100.000 еур чисти у џеб него трошок за банкарска провизија.Која е математиката тука?
Па тоа ме интересираше, колку % од трансакција зимаат со плаќање на картица.100.000 еур чисти у џеб него трошок за банкарска провизија.
Mnogu e toa. Za toj promet kje imaaat max 1 posti. Cigani par ekselans, 5 pati probaa struja da kradat. No konkurencijata e taa, bojle se od niv i teraat.Епа нека е 2-3% зависи од договор. А заради немање опција за плаќање со картичка има изгубено точно 283 евра промет.
160 беше мислам последно што земав таму. Сега земам искључиво тостови оромни со помфрит у Меџик Бургер лептокарија. Буквално се прејадуваш и уживаш за тие 160. Не да те маваат киселини после.Гледав едно видео од Хрватска, некој бургер киоск на бензиска продава само бургер за 8€ или 10€ ако сакаш со помфрит и пијалок.
Коментарите горе-долу исти како овие тука ама бургерот сепак се продава. Сакам да кажам, колку и да ја поскапат, луѓето пак купуваат и се вртиме у круг со години повтарајќи ги истите муабети на секое ново покачување. Седмица пак ќе си гази а тоа што во локална сендвичара еден бургер кошта 200-220 ја оправдува цената на Седмица.
До душа, ми се чини дека тие кои се најгласни на оваа тема како Рон Бургунди се всушност луѓето кои бојкотираат уште од времето кога дигнаа на 120. Кратко кажано - не се муштерии ниту пак некогаш биле. Овој па Рон Бургунди на било какво покачување во Македонија, дали било тоа ТВ и Интернет пакет, дали било Седмица или прослава за Нова Година во ресторан, он одма кажува за тие пари колку печеница или шунка би изел дома. Се кладам змија има во џебот и го гледа на Јутуб оној ботаничарот од Англија кој се храни со 5 фунти за пет дена.
Од тија такфи како тебе и киселина бега.160 беше мислам последно што земав таму. Сега земам искључиво тостови оромни со помфрит у Меџик Бургер лептокарија. Буквално се прејадуваш и уживаш за тие 160. Не да те маваат киселини после.
Ti imas problem so sedmica i vkusot, ne so cenata. Tuka lezi problemot.Епа добро ајде да не дискутираме ако не.
Има луѓе кој се против вакво покачување и не би зеле од принцип. Има луѓе кој не ги дира ништо и утре да е 500 ден пак ќе купуваат. Не збориме стриктно за седмица туку општо за било што во државата.
Мене не ми се допаѓа седмица, воопшто како квалитет. И да е 150ден не би зел од таму. Мое право да ги хејтам и да им дадам лош ревју. Обична плескавица во кој ако не ставиш нивниот мајонез ќе добиеш нагон на повраќање.
Секоја година поскапуваат набавните цени затоа поскапуваат они или струјата и лепчето поскапело?Па и сувомеснатото е поскапено доста ама мора да се јаде. Ако не јадате леб и сол така уште поефтино ќе си поминете.