Да ама во ланџ баровите може да седнеш како човек да дојдат да те услужат и што е најважно 21 век е да платиш со картица.
Види, да не ме сфатиш погрешно не дека не си во право, ама веќе кога седнувам негде, ресторан или ланџ бар, сигурно нема бургер да јадам и да останам мртов гладен само за да се курчам и да сликам на инстаграм пошо ми дале минијатурно лепче забодено со нож во средина. Барем јас така гледам на работите, ако сакам раат да седнам и да јадам ко човек си нарачувам нормална порција што ќе ме најаде.
Не разбирам некои особи околу бунењето за цените, особено за производи кои не се неопходни за преживување на човекот. 7ца или било која сендвичара има право да ги зголемува цените, на поединецот е дали ќе ги даде тие пари или не. Ајде да беше покачена цената на зејтинот, лебот или некои такви продукти ќе разберев, ама за сендвич во 7ца и не сфаќам баш. Ете мене лично не ме тангира тоа затоа што јадам еднаш во 2-3 месеци и ако сакам да си го направам ќефот ќе платам и 450 денари само затоа што ми се јаде од 7ца. Од друга страна, негде може и 50 денари да е хамбургер па да не ни помислам да платам за тоа ако не ми се свиѓа нормално.
Муабетот ми е дека они се бренд и им се може со покачувањето на цените, клиентела секогаш ќе имаат. Тоа што на некого не му се допаѓа од 7ца сметам дека е ствар на вкус зашо еднаш ви кажав дека има квалитет во нивната плескавица во однос на другите сендвичари, исто неспорен е квалитетот од аспект на услугата, хигиената и сите пропратни работи. Најголемата маана е неможноста за плаќање со картица, искрено и мене не ми е јасно зошто се брукаат со тоа, ајде да е некое мало сендвичарче ќе разберам, ќе нема есап да куца трансакции со картица зашо и терминалите имаат месечни лимити, ама 7ца со гаранција х100 ги надминува тие лимити за провизии од терминалите. Необјасниво едноставно.