Сендвичара "Седмица"

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.114
Поени од реакции
27.662
Сега ги чекаме да дојдат тие со коментарите : " Ама лепчето брат " , " ама месото брат " да ни изрелативизираат дека брзата храна од седмица е помалку штетна од останатите брзи храни а цената не е битна додека бираш со што сакаш да се труеш.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.349
Поени од реакции
5.472
Kaj kje sednes za 250 ko covek sea? Vo centar so tie pari 3 jajca moes da jades.
Мајка барам во центар да одам за да јадам. Паркинг само ќе си платам како едно јадење.

Центар ти е за гроте моте, кремци, невладини, не сум јас за таму. Јас сум задоволен со биртии како Софра, Братски Мерак, Малешевски Мерак, каде порциите се поголеми и даваат ѕидарски.флаши.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.321
Поени од реакции
18.402
Мајка барам во центар да одам за да јадам. Паркинг само ќе си платам како едно јадење.

Центар ти е за гроте моте, кремци, невладини, не сум јас за таму. Јас сум задоволен со биртии како Софра, Братски Мерак, Малешевски Мерак, каде порциите се поголеми и даваат ѕидарски.флаши.
Normalno ima razlicni ceni, ne moes da sporeduvas enmer vo lisice so sendvicara u centar. A deka kje jades ko covek za 250 u sofra, mozda u 2010. Me zanima ako rabotam u centar, kako bi jadel tamu.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.665
Поени од реакции
115.283
Кога може едно минијатурно бургерче по ланџ баровите да се плаќа по 400+ денари, може и за 7ца 250 денари, јбг. Не викам дека не е скапо ама и они следат се што се дешава на пазарот и не накачуваат за џабе. Најтрагично е што нема да им се намали работата колку и да џавкаме ние како народ, можда на почеток првите недела-две ќе има револт ама после тоа пак по старо, ќе си речеш ај бе за 30 денари јак стап и пак ќе си гнетеш како стока.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.321
Поени од реакции
18.402
Pa u sustina toa e glavnoto, nivnata ko konkurencija diga cena i oni ne se budali. Koa mozhe utepani sendvicari ko giro beko 200 da naplakjaat, toa e. Lani imaa milion ipol evra profit.

Член од
30 август 2024
Мислења
100
Поени од реакции
517
Ако може рандом сендвичара да има 200 ден. бургер, 7мица како толкав бренд секако дека може 250.

Многу е, да. Никој нормален нема да каже поинаку.
Ама буквално некоја си рандом сендвичара со дискутабилен квалитет е 200 а можеби и повеќе.

7мица можеби не е нај нај, ама барем на салфети и хартии не штедат :D

Али све оди нагоре, у облаци сме веќе подолг период. Цениве немаат никаква логика.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.014
Поени од реакции
42.733
За 250 денари пола кило печеница ќе земам и ќе јадам ко човек место таа нивна сумлива плескавица направена од најразни остатоци. Све си има граница, и некако сендвичариве одамна ја преминаа нивната.

Член од
12 септември 2016
Мислења
106
Поени од реакции
502
Не знам за другите, пред 2 недели јадев 7мица Аеродром, висока цена слаб квалитет, хамбургерот беше ужасен, никој од нас ни пола не го изеде а сите сме по 90кг луѓе...Гледам по коментари доста ги фалите(освен цената), а мене ми се најпросечни, не го знам хајпот околу нив освен тоа шо се долго време на пазарот

Член од
30 август 2024
Мислења
100
Поени од реакции
517
Не знам за другите, пред 2 недели јадев 7мица Аеродром, висока цена слаб квалитет, хамбургерот беше ужасен, никој од нас ни пола не го изеде а сите сме по 90кг луѓе...Гледам по коментари доста ги фалите(освен цената), а мене ми се најпросечни, не го знам хајпот околу нив освен тоа шо се долго време на пазарот
Немам ја хајп, не се палам на таков бургер.

Поентата ми беше дека скоро сите имаат бургери за 200 ден. +-. 7мица барем одржува каква тахва хигиена и има услуга.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.214
Кога може едно минијатурно бургерче по ланџ баровите да се плаќа по 400+ денари, може и за 7ца 250 денари, јбг. Не викам дека не е скапо ама и они следат се што се дешава на пазарот и не накачуваат за џабе. Најтрагично е што нема да им се намали работата колку и да џавкаме ние како народ, можда на почеток првите недела-две ќе има револт ама после тоа пак по старо, ќе си речеш ај бе за 30 денари јак стап и пак ќе си гнетеш како стока.
Да ама во ланџ баровите може да седнеш како човек да дојдат да те услужат и што е најважно 21 век е да платиш со картица.

Член од
14 август 2010
Мислења
814
Поени од реакции
526
Ke pojdete u sd bjrger u hrom top sendvic za 170 den
Автоматски споено мислење:

Sd burger

Член од
23 август 2010
Мислења
39.665
Поени од реакции
115.283
Да ама во ланџ баровите може да седнеш како човек да дојдат да те услужат и што е најважно 21 век е да платиш со картица.
Види, да не ме сфатиш погрешно не дека не си во право, ама веќе кога седнувам негде, ресторан или ланџ бар, сигурно нема бургер да јадам и да останам мртов гладен само за да се курчам и да сликам на инстаграм пошо ми дале минијатурно лепче забодено со нож во средина. Барем јас така гледам на работите, ако сакам раат да седнам и да јадам ко човек си нарачувам нормална порција што ќе ме најаде.

Не разбирам некои особи околу бунењето за цените, особено за производи кои не се неопходни за преживување на човекот. 7ца или било која сендвичара има право да ги зголемува цените, на поединецот е дали ќе ги даде тие пари или не. Ајде да беше покачена цената на зејтинот, лебот или некои такви продукти ќе разберев, ама за сендвич во 7ца и не сфаќам баш. Ете мене лично не ме тангира тоа затоа што јадам еднаш во 2-3 месеци и ако сакам да си го направам ќефот ќе платам и 450 денари само затоа што ми се јаде од 7ца. Од друга страна, негде може и 50 денари да е хамбургер па да не ни помислам да платам за тоа ако не ми се свиѓа нормално.

Муабетот ми е дека они се бренд и им се може со покачувањето на цените, клиентела секогаш ќе имаат. Тоа што на некого не му се допаѓа од 7ца сметам дека е ствар на вкус зашо еднаш ви кажав дека има квалитет во нивната плескавица во однос на другите сендвичари, исто неспорен е квалитетот од аспект на услугата, хигиената и сите пропратни работи. Најголемата маана е неможноста за плаќање со картица, искрено и мене не ми е јасно зошто се брукаат со тоа, ајде да е некое мало сендвичарче ќе разберам, ќе нема есап да куца трансакции со картица зашо и терминалите имаат месечни лимити, ама 7ца со гаранција х100 ги надминува тие лимити за провизии од терминалите. Необјасниво едноставно.

Kajgana Shop

На врв Bottom