Se raboti za mene ..Poslednive 3ipol godini zivotot mi bese vo mnogu lose sostojba,raskinav so zenskata,se skarav so drugarite I uste mnogu neubavi raboti mi se ispodesija..pocnav da rab
asfrlano dole so smetki,I da e kje go iscistev...dve godini go rabotev toa ne mozev povekje da go podnesam toa od koleskite sto stalno ne I'm cinev a nitu gi vregjav nitu se raspravav so niv duri I rabotev za 3 kako niv niv.. nemozev toa vekje da go trpam I dadov otkaz.retko koga se vrakjav doma srekjen toa e nebitno vo momentov,ja napustiv rabotata,vo posledno vreme sekoja sitnica me nervira,pa duri I od majka mi I od brat mi,taka sto deneska gi udriv I majka mi I brat mi i ne e prv pat I pominav sekoja granica,vo momentot eksplodiruvam a posle nemozam vo oci da go poglednam,gi pominav site granici,tepam majka I brat I se sramam od Samiot sebe ,a bez niv bi umrel ne bi izdrzal vo zivot ni mesec dena zatoa ve molam dajte mi sovet ako znaete ili pisete bile sto bez razlika kakov I odgovor da mi Dadete,sto bilo sto treba kje napravam,ve molam neznam kaj ke teram vaka ke se ispoubieme megju sebe doma,neznam kaj teram vaka I I sto pravam vaka..POMOGNETE LUGJEE VE MOLAMM KOJ ZNAEEE VE MOLAMMM BILO STO KAZETE KJE NAPRAVAM,NEJKAM VEKJE OVA DA GO PRAVAM NEZNAM STO DA PREVZEMAM KAKO DA SE STOPIRAM
Проблемов не е семеен личен е. Барем од ова што си го напишал ти си проблемот и јасно ти е тоа, што реално е добар чекор напред.
Во врска со идеајата дека за работа треба да даваш 200% , поготово механичка работа на каса
барем да беше некоја уметника или креативна работа ќе речев ајде барем си ја сака работата(што е можно и за работа на каса ама малку веројатно)
Дома какви муабети имаш не знам, но гледај да ја средиш работата со муабет и разбирање, а воедно гледај што побрзо да живееш сам.
Немањето пари е еден од суштинските извори за многу проблеми во многу домови поготово на оваа немаштија во Македонија.
Колку побрзо толку подобро стани финансиски стабилен, не барај пари од дома и стани независен.
Мој совет ти е да бараш занаетчиска работа, водоинсталатер или лепач на плочки ти се две професии што според мене се предобро платени со оглед на тоа колку малку труд, талент и искуство се бара.
Работењето на каса е ок, ако во моментот немаш подобро опција, но две години се премногу време.
Ќе наведам и неколку други работи што се донекаде самообјаснувачки ама вреди да се спомнат.
Нема замена за здрава исхрана, спорт и добро расположение/mindset.
Навиките го прават човекот.
Еве отприлика навики за еден ден.
Доволно сон 8+ часови.(Некои луѓе си имаат дремки преку ден, а спијат помалку навечер)
Истегнување после будење.
Медитација.
Миење заби(барем 2-ти на ден)
Учи нов јазик 20 минути на ден(Duolingо бесплатна апликација)
Појадок, Ручек, Вечера плус овошје за дополнителна енергија(избегнувај чипсови и други срања)
Читај 20 страници на ден
Алтернатива: Слушај Книга
(има бесплатни книги и аудио книги на нет)
Вежбање 2-3 пати неделно
Туширање и лична хигиена.
П.С Ако не се сакаш себе си нема да можат и другите да те сакаат
П.С2 Пишувај кирилица и оставај простор измеѓу пасуси.
П.С3 Со среќа