Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Алооо човеку знаеш ли ти кој трофеј е за еден муслиман од типот на Албањез или Турк да освое православка и во нивните интимни дружења со истите такви затуцани да се фалат,ама ако нека ви ги плескат ќерките сечени,кога не сте свесни што пропаѓирате ,пак ќе кажам свака птица своме јату
Пошо гледам дека од првобитниот пост направи друг се гледа дека си човек кој менува мислење ко човек што менува чорапи. Со тебе нема што да се дискутира. Си имаш некој кинески ѕид во главата.
Браво стварно за коментаров, го почитувам твоето мислење. Али мораш да пробаш да го сфатиш и моето мислење. Ако почувствувам некогаш нешто за албанецот би се потрудила тоа да го нема, бидејќи ќе треба да се соочувам со многу проблеми, ќе има луѓе кои ќе ме понижуваат за тоа, ќе покажуваат со прст накај мене ама тоа не ми е важно бидејќи луѓето секогаш ќе зборуваат. Најважен ми е татко ми, иначе беше војник и беше во војната во 2001... и замислете сеа он се борел против нив и јас да му донесам албанец за зет...искрено не знам што би можело тогаш да се случи, али финтата е тоа што јас не би сакала да го изгубам бидејќи многу ми значи и секогаш бил со мене. И он има многу пријатели албанци али не сака ќерка му да ја даде за албанец...

И имам многу добри другари албанци и стварно они ми докажале дека има добри албанци и ги почитувам многу и никогаш не сум кажала еј албанец си не сакам да се дружам со тебе...
Арно велат, на Македончето му е побитно шо ќе рече другиот.
И татко ми беше учесник во 2001. Во 2010-та имав девојка која беше албанка. Татко ми не рече ништо. Додуша рече, таа немала ни 8 години тогаш. Не можеш да мразиш еден народ заради поединци. Дали денес ги мразиш Германците заради Хитлер. Секој има право на избор. Јас не прашувам за религија и нација. Ако некој не сака да има партнер од друга анција, негов проблем.
никој не ми одговори на прашањето....дали СИН ВИ ќе го дадете за албанка? :) доста ги утепавме ќеркиве..
Тешко искушение. Во Прилеп се вели:
-Сака да се е*а, нејќи да му влези.
јас не, а овие погоре модернистите и за црн циганин,циганка би ги дале своите мили чеда
Јас сум само реален. А ти затвори ги своите мили чеда и не ги пуштај надвор. Башка неверниците дрога ставаат во пијачките.
Јас идам Коцко. :)
Има местенце за Полувлав? :)

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Озбилни сте со "меѓуверскиве" искуства католик & православен,или пак македонец/ка со влав/влаинка,или некое комбо од словенски народи коа ги споредувате со екстреми како македонец со албанки,гркинки,турчинки или христијани со евреи,муслимани?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Озбилни сте со "меѓуверскиве" искуства католик & православен,или пак македонец/ка со влав/влаинка,или некое комбо од словенски народи коа ги споредувате со екстреми како македонец со албанки,гркинки,турчинки или христијани со евреи,муслимани?
Јас тука гледам само луѓе. Луѓе кои не живеат во средниот век.

Sent from my ST21i using Tapatalk

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Батали ти тоа,можеш со паметот и у 31 век да бидеш али реалноста е друга.И не збори на памет или што си гледал други ако немаш осетено на своја кожа.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Батали ти тоа,можеш со паметот и у 31 век да бидеш али реалноста е друга.И не збори на памет или што си гледал други ако немаш осетено на своја кожа.
Обожавам луѓе кои не знаат да читаат неколку мислења нагоре.

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Обожавам луѓе кои не знаат да читаат неколку мислења нагоре.
ти читаш ама малку разбираш,живееш во некој балон изолиран од реалноста,реалноста не допира до тебе ,робуваш на твоите инфантилни ставови и не си подготвен за друго мислење,едноставно живееш во Утопија,нема дебата со тебе тоа е исто како да дебатираш со ѕид

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
ти читаш ама малку разбираш,живееш во некој балон изолиран од реалноста,реалноста не допира до тебе ,робуваш на твоите инфантилни ставови и не си подготвен за друго мислење,едноставно живееш во Утопија,нема дебата со тебе тоа е исто како да дебатираш со ѕид
Ти изгледа си ја имаш мувата на капата, пошо гледам во секоја манџа си мирудија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.269
Поени од реакции
84.377
Немам никаква примедба на бракот на ќерка ми / сестра ми, со Албанец или било која друга нација и религија, пошто откога некој ќе се покрсти, тој може да ми е како брат.

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Јас тука гледам само луѓе. Луѓе кои не живеат во средниот век.

Sent from my ST21i using Tapatalk
Точно. Само што дотичните муфљузи не спаѓаат во оваа категорија.[DOUBLEPOST=1393550340][/DOUBLEPOST]
И веројатно ќе ти рече "губи се старо, ова е мој живот ќе правам како сакам". Таа ќе си појди дома да се љуби со Турчинот а ти ќе умираш во себе пополека. Најверојатно еден ден и ќе рикнеш од простотија.
Тоа се решава по брза постапка. "Трагична несреќа на автопатот, загинати двајца млади, а требало да се венчаат".

Значи ок е, 21ви век... религија националност многу многу не е битно, не се ни става акцент на тоа. НО, ако бидеш биди со ЧОВЕК. Се согласувам дека нема никаков проблем во тоа да има бракови меѓу припадници на различни националности и религии, ама тука на овие простори, со дотичното племе- не.

Не може да споредувате будисти, христијани, јудаисти (евреи), па дури и одредени исламисти со горенаведените. Тука е проблемот каде што повеќето не се согласуваат. Марчело проба да каже, ама кој да сфати...

На крај краева, секој си живее за себе и има право да прави што сака. Околината е тука да осудува и оговара. пу у пичку матер :mad:

Последно уредено:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Јас немам ништо против други националности/религии. Имам врска со личност од друга вера и националност во моментов. Верата не ми значи ништо искрено зашто јас и не сум некој верник. Националноста исто не ме интересира се додека човекот е човек. Јас се заљубувам во личноста не во верата или националноста. Не сум во Македонија па неможат да ми зборат сите, иако не би се дружела со некој кој не ме поддржува во моите избори, какви и да се. Што се однесува до моите родители, на почеток се бунеа ама што можат они да направат? Мој живот е. Сега се помирени :) Гледаат дека сум среќна. А за моите деца, се додека нивните дечкоци/девојки/мажи/жени ги третираат како што треба и моите деца се среќни, не би имала никаква замерка

Член од
5 март 2014
Мислења
1
Поени од реакции
4
Македонка сум и христијанка затоа што до сега сум морала да бидам. Од никогаш не сум била страсна приврзаничка кон религијата, само знаев дека имам нешто што ми е наметнато и мора да го носам со себе и да го празнувам..Како растев, почнав сама да се усмерувам што и како сакам во животот, а во тој список НЕ влезе христијанството.
Некаде пред 18тиот роденден се запознав со сегашниот дечко- турчин, муслиман и во животот посреќна не сум била.Чесен е, со добра душа и чисти мисли- човек во вистинска смисла, а тоа е за мене најважно. Не сме националисти, немаме предрасуди, правиме компромиси, ама пред се ни е љубовта и почитта а по нив доаѓа религија (ако чувствуваме дека постои..). Време е да излеземе од минатото, кога најважно било да се пофали мама пред роднините макар и да е чедото несреќно.
Такашто,гледиштата наши ограничени сите си го знаеме и да се надеваме дека таков нема да остане. Во сите идни планови влегува едно добропознато "Да не речат комшиите..."
Од друга страна, нели секоја од религиите ја проповеда ЉУБОВТА како нешто најзначајно, основно, водечка сила? Зошто да се делиме.. Се додека сме ЛУЃЕ сите сме ИСТИ!

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Македонка сум и христијанка затоа што до сега сум морала да бидам. Од никогаш не сум била страсна приврзаничка кон религијата, само знаев дека имам нешто што ми е наметнато и мора да го носам со себе и да го празнувам..Како растев, почнав сама да се усмерувам што и како сакам во животот, а во тој список НЕ влезе христијанството.
Некаде пред 18тиот роденден се запознав со сегашниот дечко- турчин, муслиман и во животот посреќна не сум била.Чесен е, со добра душа и чисти мисли- човек во вистинска смисла, а тоа е за мене најважно. Не сме националисти, немаме предрасуди, правиме компромиси, ама пред се ни е љубовта и почитта а по нив доаѓа религија (ако чувствуваме дека постои..). Време е да излеземе од минатото, кога најважно било да се пофали мама пред роднините макар и да е чедото несреќно.
Такашто,гледиштата наши ограничени сите си го знаеме и да се надеваме дека таков нема да остане. Во сите идни планови влегува едно добропознато "Да не речат комшиите..."
Од друга страна, нели секоја од религиите ја проповеда ЉУБОВТА како нешто најзначајно, основно, водечка сила? Зошто да се делиме.. Се додека сме ЛУЃЕ сите сме ИСТИ!
чекај да се омажиш и да го родиш Сулејман па пак ќе правиме муабет ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom