Секогаш тука за тебе

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Секако дека има. Родителите. Ако сакаш тепај ги, пцуј ги и се најлошо али кога тогаш ке бидат покрај тебе за помош. Родителската љубов нема граници и се опростува се.
не кажувај двапати.. има луге шо имаат родители кои ич не им чуе ...

да точно родителите секогаш ќе ти помогнат во која и да било ситуација. имам исто и доволен број на пријател(к)и шо знам дека би ми помогнале да ја пребродам секоја болна и тешка ситуација. Мислам дека нема чоек шо нема вакви луѓе , мора да постој барем 1 личност шо можи во секое време да се ослониш на неа
сосема точно .. .само што тука се јавува друг проблем... треба тој човек навреме да ја препознае личноста и да има доверба... ако нема доверба нема да можат да му помогнат... а има моменти коа немаш доверба во никого па кој сака нека е нема да дозволиш да дојде ни километар од тебе

L

LEPOTICKA_SWEET

Гостин
Често ми се случува да се изнервирам за некоја глупост и да почуствувам дека целиот свет ми свртел грб и тоа ми едно гадно чуство зашто баш во тој момент немам другар до мене кога најмногу ми е потребен. Се нервирам многу што се повеке луѓето што ги познавам се сменија многу бзро и тука се само од корист. Кога им треба нешто тогаш ќе се сетат дека постоиш, онака не те рецкаат ни 2 % .Ама таков е животот. Се разбира постојат и личности без кои не можам да го замислам мојот живот и СЕКОГАШ ЌЕ БИДАМ ТУКА ЗА НИВ БИДЕЈЌИ ТИЕ МИ ГО РАЗУБАВУВААТ ЖИВОТОТ СО САМОТО НИВНО ПОСТОЕЊЕ.:wink:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
имаше едно емо на мсн:P(типка) Пред едно 3 год се запознавме на хај фајф.. еден голем период бевме тука еден за друг на мсн , 24 часа зборувавме се знаеше за мене се знаев за нејзе , ептен се зближивме , ептен се сакавме, во една прилика ми кажа секогаш ќе биде тука за мене. Незнам колку беше тоа така,но сега работите се други .. со тек на време се одалечивме,и додека не ја баталив наскроз бидејќи не беше искрена со мене и почна да прави глупости.. во смисла "несфатливи работи" значи финтата беше не сме се виделе одамна требаше да зборуваме да излеземе искочија многу работи,и направи работи кои не ги толерирам , и ја баталив за стално.

Зборови се зборови... ама никој не може да биде тука за тебе. Освен себеси..
Во "овој свет" нема тато нема мама нема никој... секој си знае за себеси,и е тука за себеси другарите се површински работи.. секој повеќе се сака себеси отколку другите.. нема лутиш

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Секогаш ќе бидам тука за секој на кој што му е потребна мојата помош [секако,доколку ја заслужил].Неможам да му го свртам грбот на некој кој што секогаш бил тука за мене и кој што несебично ми помагал [во мојов живот има неколку луѓе кои што би можеле да се спомнат тука].Ги сакам најмногу и сакам кога им угодувам за било што,затоа што заслужуваат да бидат среќни и зошто сакам кога ги гледам среќни и задоволни.:pipi:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Дали вие сте свесни дека секогаш, дури и во најтешките мигови, има некој кој се грижи за вас и внимава на секоја ваша постапка?
Аха. Кога ми беше најтешко, во текот на ноември/почетокот на декември, ја чувствував подршката од неколку другари, ме прифатија таков каков што бев/сум, и за тоа вечно ќе им бидам благодарен. :smir: Им стојам на располагање кога и да е, доколку им затреба нешто.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Знам дека има такви луге во тије моменти ако не друго родителите се секогаш тука.Потоа систеро и еден другар од мсн знам каков и проблем да имам и каков ли совет ке ми треба секогаш се тука до мене .

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кого и да прашаш, па дури и без да прашаш, ќе ти рече: "тука сум за тебе во секое време".Океј, мило ти е што имаш некого.Некој кој ќе биде со тебе во добро и во зло, што ќе те сослуша и слично.
Но, што ќе се случи откако ќе настане тоа зло?Ќе побараш помош од оние кои ти рекле "тука сум за тебе" затоа што ти се драги и мили, очекуваш на некој начин да ти помогнат или барем да те сослушаат.
Тие : "еј неможам сега, морам да искочам на кратко" ; "еј ај после ќе ти се јавам, нешто имам работа сега" ; "еј ќе ти се јавам за вечер да се видиме, да ми кажеш се' ";.Толку од муабетите, после ги нема, исчезнуваат, а наредниот ден пак ти се пријатели.
Несакам да генерализирам и нема.Не велам дека не постојат вакви личности, но со сигурност тврдам дека барем 80% се од ваков тип.Светот би бил подобро место за живеење, кога би имало малку повисок процент на оние вистинските пријатели кои навистина ќе бидат тука за тебе.
Конкретно за мене, се трудам да го исполнам тоа што сум го кажала, особено на личности кои ми значат.Се трудам секогаш да бидам тука за нив, во било кое време.Можеби некогаш не сум можела, но секогаш надоместувам веднаш штом можам затоа што несакам да се почуствува другата страна запоставена.Но сепак, тие драги луѓе, се во многу мал број, затоа што истите од погоре што ги набројав, овозможија таа бројка да се намали.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Тие : "еј неможам сега, морам да искочам на кратко" ; "еј ај после ќе ти се јавам, нешто имам работа сега" ; "еј ќе ти се јавам за вечер да се видиме, да ми кажеш се' ";.Толку од муабетите, после ги нема, исчезнуваат, а наредниот ден пак ти се пријатели.
А си помислила некогаш дека можеби стварно не можат? Дека пробале да сторат се` за да ти се најдат кога им требаш, но едноставно имаат и свој живот, свои проблеми за коишто треба да се погрижат? Не викам дека нема, има и такви на кои зборовите „секогаш ќе бидам тука за тебе“ не им придаваат никакво значење, но не се сите такви.
Има три типа на личности тука, и мразам што ќе ги поделам, but I'm trying to make a point...
1. Личности кои стојат на ветеното, немаат некои големи фрки и ајде, ќе те ислушаат.
2. Личности кои го кажале тоа дека „ќе ти се најдат“, но го зеле тоа здраво за готово, па ќе те смотаат лево-десно.
3. Личности кои кажале дека ќе ти се најдат, но едноставно не можат, имаат и поголеми проблеми...Што не значи дека следниот пат повторно ќе ме/те/го/ја откачат[тука зборуваме за x-особи не посочувам на ништо]... Што не треба да се поистоветат со овие вториве, затоа што нели, ако сме доволно паметни ќе знаеме да направиме разлика помеѓу оние коишто се прави вистински пријатели, и од оние кои ни прават само лице. :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Свесна сум за тоа, да.
Но решив да го пишам затоа што, неможе некој милион пати истото да ти го збори, а милион пати истото да го прави потоа.
Да, знам дека луѓето не се најслободни секогаш и дека си имаат свои обврски, јас го почитувам тоа, но очигледно е дека кога повеќе од три пати ќе ти го кажат истото погоре напишано, а ќе постапат сосем различно, дека се "вистински пријатели кои се секогаш тука за тебе".:smir:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
А си помислила некогаш дека можеби стварно не можат? Дека пробале да сторат се` за да ти се најдат кога им требаш, но едноставно имаат и свој живот, свои проблеми за коишто треба да се погрижат? Не викам дека нема, има и такви на кои зборовите „секогаш ќе бидам тука за тебе“ не им придаваат никакво значење, но не се сите такви.
Има три типа на личности тука, и мразам што ќе ги поделам, but I'm trying to make a point...
1. Личности кои стојат на ветеното, немаат некои големи фрки и ајде, ќе те ислушаат.
2. Личности кои го кажале тоа дека „ќе ти се најдат“, но го зеле тоа здраво за готово, па ќе те смотаат лево-десно.
3. Личности кои кажале дека ќе ти се најдат, но едноставно не можат, имаат и поголеми проблеми...Што не значи дека следниот пат повторно ќе ме/те/го/ја откачат[тука зборуваме за x-особи не посочувам на ништо]... Што не треба да се поистоветат со овие вториве, затоа што нели, ако сме доволно паметни ќе знаеме да направиме разлика помеѓу оние коишто се прави вистински пријатели, и од оние кои ни прават само лице. :)
Свесна сум за тоа, да.
Но решив да го пишам затоа што, неможе некој милион пати истото да ти го збори, а милион пати истото да го прави потоа.
Да, знам дека луѓето не се најслободни секогаш и дека си имаат свои обврски, јас го почитувам тоа, но очигледно е дека кога повеќе од три пати ќе ти го кажат истото погоре напишано, а ќе постапат сосем различно, дека се "вистински пријатели кои се секогаш тука за тебе".:smir:
Wow, wow, wow... Take it easy...
Поентата на муабетот малце ми ја извртевте и двете. Не е целта да кажеме дали верувам во тоа дека секој ќе си стои на ветувањето. Целта беше јасно посочена. Дали вие сте свесни дека буквално секогаш (без да побарате и кога мислте дека сте сами на себе) има некој кој од страна внимава на вас без тоа вие да го приметите?
Ова сум сигурен дека е така, дека зад секој од нас има бар по најмалку една личност која внимава, но сакав да слушнам до вас дали вие сте свесни за тоа.
Знам дека втувањето кое го даваат некои луѓе е блиску поврзано со темава, но не сакам сега темава да добие погрешна насока.
Свесни сме дека не секој, секогаш има време за нас. Но дали сме свесни дека и покрај тоа што тој можеби нема време и ние не го гледаме покрај нас, е токму оној кој без разлика на се’, секогаш, па било тоа и од малку подалеку, внимава на нас?

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Но дали сме свесни дека и покрај тоа што тој можеби нема време и ние не го гледаме покрај нас, е токму оној кој без разлика на се’, секогаш, па било тоа и од малку подалеку, внимава на нас?
Зависи, некогаш не, некогаш да.На моменти кога ми било тешко од некаде ќе се појавел некој на кого му е грижа, но како да му го раскажам сето тоа што се ми случило, кога едвај го познавам?Нема везе, со ова уште малку нова тема ќе отворам.
Како и да е, како што реков, на моменти да, но не секогаш.Не очекувам некој да ме посматра цело време за на крај да се појави и да ми каже дека се грижи, иако имало и такви случаеви, но ретки.

T

TaMчЕ

Гостин
Да свесна сум дека има некој што е секогаш тука кога ми треба!Тоа е сестра ми и на второ место е Тина!!!Ве обожавам женски

Kajgana Shop

На врв Bottom