Секогаш тука за тебе

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Има моменти во животот кога едноставно целиот свет ни го има свртено грбот. Има моменти кога сме оставени сами на себе да се соочуваме со светот.
Не секогаш можеме да го слушнеме гласот на оние кои се тука за нас, за да не охрабри за да продолжиме понатаму. Мислата дека некој, некаде верува во нас треба да биде онаа која ќе не води понатаму.
Треба само да бидеме свесни дека каде и да сме, што и да правиме, кои и да сме, секогаш ќе има некој кој ќе внимава на нас и ќе ни биде показател на патот во животот, како и јака потпора за сите наши избори.
Дали верувате во ова?
Дали вие сте свесни дека секогаш, дури и во најтешките мигови, има некој кој се грижи за вас и внимава на секоја ваша постапка?

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Па види, ако целиот свет ни го има свртено грбот, тоа значи дека никој не се грижи за мене. Не сакам никој да се преокупира со мене, не сакам да бидам на ничија прва листа, иако би било добро понекогаш да знам дека некој стои зад мене, дека имам на кого да се потпрам.
Но има моменти кога мислам дека сите меѓу-човечки односи се срушени, кога мислам дека никој не ме сфаќа. Нормално, тие моменти брзо поминуваат, затоа што се` уште има луѓе кои покажуваат дека им значам и дека кој и да биде мојот избор, ќе бидат тука за мене да ме поддржат.

Не ми треба да знам дека сите се грижат за мене. Важно ми е оние коишто ги сакам највеќе и кои ми значат највеќе, да покажат дека со право сум дел од нивниот живот. Да покажат дека што и да одлучам, со насмевка ќе ми подадат рака, ќе останат она што секогаш биле.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Верувам. Барем за себе ќе зборам. Има луѓе за кои секогаш, ама баш секогаш, без исклучок ќе бидам тука за нив, луѓе кои секогаш ќе се обидам да ги дигнам кога ќе паднат и да ми помогнам за што и да треба. Ако можам да помогнам, би помогнала со секое средство кое го имам.

И сум имала падови и подеми. Сум имала луѓе кои ми помогнале да се кренам од подот и кои се радувале за моите подеми. И сум му благодарна на Господ што имам такви прекрасни луѓе во моја околина.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Дали вие сте свесни дека секогаш, дури и во најтешките мигови, има некој кој се грижи за вас и внимава на секоја ваша постапка?
Не мора да значи дека доколку некој внимава на нас,ние ќе бидеме свесни за тоа.
Најчесто се навикнуваме на туѓата грижа за нас и во одреден момент забораваме да ја цениме,забораваме дека таа личност била тука кога ни било тешко и се однесуваме како себични копилиња.
Повредуваме некој,ама не е толку битно пошто секоја индивидуа смета дека е центар на универумот...
Како и да е..За жал,забораваме да ги цениме оние кои се секогаш тука за нас..
Тажно.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Секако дека има. Родителите. Ако сакаш тепај ги, пцуј ги и се најлошо али кога тогаш ке бидат покрај тебе за помош. Родителската љубов нема граници и се опростува се.

V

Viktoranius

Гостин
Шознам, барем на мене се ми е исто. Кога сум во фаза да ми се руши светот било кој и да е до мене исто ми се фаќа.

Се зависи од човекот тоа.

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Кога сите бродови ќе потонат и кога целиот свет ти е срушен секогаш тука се најблиските..јас бар сум свесна за тоа дека секогаш има некој кој ја прати секоја моја постапка и покрај се ќе биде тука(тс систер:pipi:)
Таков е всушност живот- падови и подеми, неразделен дел од нашето постоење но многу е важно кој е покрај тебе за време на тие моменти...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Беа до мене и јас сум бил за некого.

С

Сатори

Гостин
Има моменти во животот кога едноставно целиот свет ни го има свртено грбот. Има моменти кога сме оставени сами на себе да се соочуваме со светот.
Не секогаш можеме да го слушнеме гласот на оние кои се тука за нас, за да не охрабри за да продолжиме понатаму. Мислата дека некој, некаде верува во нас треба да биде онаа која ќе не води понатаму.
Треба само да бидеме свесни дека каде и да сме, што и да правиме, кои и да сме, секогаш ќе има некој кој ќе внимава на нас и ќе ни биде показател на патот во животот, како и јака потпора за сите наши избори.
Дали верувате во ова?
Сакам да носам розеви очила, ми помагаат да го преживеам секој нареден ден и нема да патетизирам за да кажувам дека животот ми е лош, напротив имам повеќе среќа од скоро сите луѓе што ги познавам, но секако тоа може да биде илузија поради очилата сами по себе.

Затоа, да, очајно силно верувам дека секогаш има и ќе има некој што ќе стои зад мене и ќе верува во мене, ќе ме бутка напред и ќе ми дава сила да продолжам, дури и тоа да биде некоја друга личност во мене.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..Ние се чуствуваме како целиот свет дека ни го свртел грбот,но секако дека не е така.
Секому се има десено кога едноставно ќе се скрши,паѓа во депресии и смета дека никој,ама баш никој,цел свет е против него.Но секогаш покрај некого има уште еден кој можеби не ја чуствува истата болка,тага како таа личност но секогаш е присутен и решен дека ќе направи се за таа личност да смета дека мора и може да верува во него.И да знае дека светот не му свтрел грб.Но денес се ретки таквии,освен домашните од пријатели,другари/ки тоа ретко може да се добие.
Јас верувам дека покрај мене има повеќе такви личности.

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
за тие кои сум им била најголема поддршка кога сите ги напуштиле очекувам да бидат тука и за мене!!!! но, сепак би ја издвоила мојата најдобра другарка со која сум од забавиште и верувам дека секогаш ќе биде покрај мене, едноставно прегомеа довреба имам во неа и имаме нешто што двете не поврзува!!!!

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
"No matter what you achieve in your life, somebody helps you" - не знам кој автор :smir:

Со други зборови, ако светот ми се руши и ако успеам да преживеам, значи нешто сум постигнал во животот - не сум се срушил и јас. Со самиот тој подвиг, знам дека не сум бил сам, т.е. дека некој ми помогнал. Можеби не сум сфатил кој бил тој/таа/тоа/тие, но знам дека не сум бил сам кога ми било најтешко.

Многу е можно некој сосема непознат човек да ми помогнал на некој најбезначаен начин, но тоа пак е помош. Не еднаш ми се има случено луѓето кои сум ги сметал за најголеми непријатели да ми дадат помош; можеби несвесно од нивна (и моја) страна, но помош си е помош, ако на подолги патеки испаднала корисна за мене.

И затоа секогаш сум благодарен кога нешто ќе постигнам, зашто знам дека не сум сам и секогаш некој ќе биде тука до мене и за мене, иако можеби не со мене.

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Верувам....Како ќе преживеев до сега да не верував?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Многу се ретки личностите кои биле покрај мене без разлика на се`, кои ме поддржувале, охрабрувале, мотивирале и сл. Всушност, тулку се ретки, што и прстите од едната рака ќе ми бидат доволни за да ги пребројам.
Тие се личностите без кои мојот живот би немал смисла. Само во нивните очи гледам личност на која можам комплетно да и` се доверам и да знам дека на крајот од приказната нема да останам со прстот во уста, бидејќи сум им ја подарила сета моја доверба.
Но во никој случај не сум себична, не кон нив. Напротив, среќна сум кога и тие се среќни, тешко ми е кога не се во ред и се трудам секогаш да им украдам барем по една насмевка, без разлика колку е тешко и ми е задоволство да сум со нив и во најсреќните и во најтешките мигови.
Многу тешко се наоѓаат такви личности и сум благодарана што ги имам во мојот живот. Нема нешто што ми значи повеќе од нив.:back:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Секако дека има. Родителите. Ако сакаш тепај ги, пцуј ги и се најлошо али кога тогаш ке бидат покрај тебе за помош. Родителската љубов нема граници и се опростува се.
да точно родителите секогаш ќе ти помогнат во која и да било ситуација. имам исто и доволен број на пријател(к)и шо знам дека би ми помогнале да ја пребродам секоја болна и тешка ситуација. Мислам дека нема чоек шо нема вакви луѓе , мора да постој барем 1 личност шо можи во секое време да се ослониш на неа

Kajgana Shop

На врв Bottom