A
AnFem
Гостин
Кога сме кај сосовите, нели нема да одговара некаков доматен сос со печурки и моцарела?
Кога сме кај сосовите, нели нема да одговара некаков доматен сос со печурки и моцарела?
Каде најде тиквички во ова време на годината?Плескавици од тиквичка:
<3
Свари ги и похувај ги. Потпечи и некој компир и убав тартар сосЈас оддамна немам спремано нешто ново, а гледам во фрижидеров ми венееат 4 копанчиња од кокошка. Предлог некој за пилешко да даде?
Заборавив да спомнам....немам рерна за потпекување инаку овој вториот рецепт со павлаките ми изгледа супер.Свари ги и похувај ги. Потпечи и некој компир и убав тартар сос
Можеш и да ги свариш, исчистиш од коски и само месото од батаци да го измешаш со 2 павлаки и шампињони и да ги ставиш во стаклен огноотпорен сад со капак.Така ги печеш некои 30 минути и после уште 20 минути без капак за да се потпечат и можеш да ставиш рендан кашкавал
има во Веро- 130 денари/ кгКаде најде тиквички во ова време на годината?
Земи свари ги батаците и исчисти ги од коски. Стави тава со зејтин и кога ќе се загрее додај 3 лажици брашно. Нека се потпржи убаво и сипи пола шоља млеко. Додај 1 кисела павлака, малку вегета и сол. Стави ги кикириките и месото од батаците па убаво измешај. Сипи во тањир и стави малку сушен лук и ситно рендан кашкавалЗаборавив да спомнам....немам рерна за потпекување инаку овој вториот рецепт со павлаките ми изгледа супер.
Сакам да пробам да направам со кикирики нешто како кинескине рецепти, да не имаш за тоа нешто рецепт?