#СегаКажувам

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Таа од првата слика што се исповеда за лудата и другарка што ја шибал некој на психијатрија, ме потсети на сцена од Кил Бил коа извесен Бак ја рокаше мртвата Ума Турман.

My names is Buck, and im here to fuck. :D На крај беше убиен со врата.
Pussy wagon. :cautious:
Некогаш и манијациве не се кријат. :D

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Роберт Редфорд : Од сега улогата на мажите ќе биде да ги слушаат жените

Американската филмска ѕвезда Роберт Редфорд даде свој коментар на движењето #metoo ,
кон кое се приклучија голем број славни личности . Движењето против сексуално насилство врз жените е добро и јас го поздравувам , рече Редфорд

#metoo слеш #СегаКажувам :гомце: :masa:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.733
Да речеме дека е ок ова, ама воопшто не ми се свиѓа што секогаш кога се збори на оваа тема мора само од женска перспектива да се збори, мора само женските да се претставуваат како жртви. Сите се однесуваат како да не се случува истото и со машките, посебно млади момчиња. Штета што и општо е таков менталитетот. Пуштете го видеово од 5:50, раскажува како на 11 години го искористувале (силувале) 30 годишни жени, и како тоа му оставило трауми кои со кои уште се справува, а тој што го интервјуира не може да престане да се смее, па дури и он самиот вика знам дека затоа што сум машко е различно...
А да беше девојка што го раскажува ова одма ќе се дигне узбуна, ќе се покренат секакви иницијативи и ќе се споделуваат хаштази.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Џабе е кога женските ги перцепираат мажите како што ги перцепираат.

Невикам дека сами си го бараат но утре тие што ќе ги браниме овде ќе завршат со таков што сега е лошиот, таква им е филозофијата, тие се интелектуални и паметни и нема да имаат проблем да го превоспитаат лошото момче Хуго. :D

Знаеме како завршуваат сите.

Имам еден дебилен колега и негово мислење е дека за жена е само ебење и тепање, не се слагам со него затоа што звучи сурово и примитивно ама до некое ниво е факт.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Имам еден дебилен колега и негово мислење е дека за жена е само ебење и тепање, не се слагам со него затоа што звучи сурово и примитивно ама до некое ниво е факт.
До кое ниво е факт? Жените се само за ебање и тепање. Ова ти е прилично категорична реченица, нема многу нивоа. Или се согласуваш со неа, или не. Или има нивоа во тепањето и ебањето?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
До кое ниво е факт? Жените се само за ебање и тепање. Ова ти е прилично категорична реченица, нема многу нивоа. Или се согласуваш со неа, или не. Или има нивоа во тепањето и ебањето?
Зависи дали е шлаканица или 3-4 бокса у муцка.

А ова другово е веќе за фетиши муабет. :D

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Не е моја реченица, не се согласувам потполно со неа, но,на крај на денот мислам дека е реалност за 90% од просечната македонка.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не е моја реченица, не се согласувам потполно со неа, но,на крај на денот мислам дека е реалност за 90% од просечната македонка.
Не те разбирам, не се согласуваш ама потоа 90% се согласуваш?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Де бе шо не ти е јасно...
Да требаше он да ја пишува реченицата кај ебење ќе ставеше точка. Ете зошто 90% се согласува :icon_lol:

Шала на страна, мене кампањава ми е преглупа. Да не се разбереме погрешно, кампањава ми е глупа, а не тоа дека треба да се ќути за насилство !
Уствари мене сите вакви слични кампањи по фејсбуци и твитери ми се идиотско глупи.
Ај сеа малце ќе плачеме по фејсбуци/твитери и ако треба ќе измислуваме приказни за да бидеме у тренд ама ќе чекаме нешто само од себе да се смени (y)
А па тие твитерџиките со генијалните им твитови ме вадат од такт...

Со вакво плачење ништо нема да се смени. Ниедна девојка/жена утре нема да си рече „ејјјј кампањава ме натера да пријавам“. За raising awareness напраи средби кај што ќе ги запознаеш жените за нивните права, за тоа што смее, а што не смее да направи полицаец кога одиш да пријавуваш, за тоа каде да го пријавиш полицаецот ако заебе нешто, за шелтер центри, за граѓански организации што даваат помош.
2-3-5 дена ќе трае ова и ќе се заборави, а од утре пак иста песна. Нит овие професори ќе се сменат нит па девојкиве ќе отидат да пријават.
Башка девојка на факултет да ќути и тек „сега да кажува“....

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Де бе шо не ти е јасно...
Да требаше он да ја пишува реченицата кај ебење ќе ставеше точка. Ете зошто 90% се согласува :icon_lol:

Шала на страна, мене кампањава ми е преглупа. Да не се разбереме погрешно, кампањава ми е глупа, а не тоа дека треба да се ќути за насилство !
Уствари мене сите вакви слични кампањи по фејсбуци и твитери ми се идиотско глупи.
Ај сеа малце ќе плачеме по фејсбуци/твитери и ако треба ќе измислуваме приказни за да бидеме у тренд ама ќе чекаме нешто само од себе да се смени (y)
А па тие твитерџиките со генијалните им твитови ме вадат од такт...

Со вакво плачење ништо нема да се смени. Ниедна девојка/жена утре нема да си рече „ејјјј кампањава ме натера да пријавам“. За raising awareness напраи средби кај што ќе ги запознаеш жените за нивните права, за тоа што смее, а што не смее да направи полицаец кога одиш да пријавуваш, за тоа каде да го пријавиш полицаецот ако заебе нешто, за шелтер центри, за граѓански организации што даваат помош.
2-3-5 дена ќе трае ова и ќе се заборави, а од утре пак иста песна. Нит овие професори ќе се сменат нит па девојкиве ќе отидат да пријават.
Башка девојка на факултет да ќути и тек „сега да кажува“....
Отприлика се слагам со тебе, со тоа што треба и ова и тоа ти што го предлагаш. Али тоа не значи дека океј се еден куп ретардирани коментари кои се појавија на Фејсбук.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Отприлика се слагам со тебе, со тоа што треба и ова и тоа ти што го предлагаш. Али тоа не значи дека океј се еден куп ретардирани коментари кои се појавија на Фејсбук.
Ја нигде не реков дека се :icon_mrgr:

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Не е во ред, ама самиот знаеш дека 90% од сите жени имаат јадено барем еден воспитен шамар од мажот и се во ред со тоа.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.475
Поени од реакции
4.632
Точно е дека многу чести случаеви има каде што професори манијачеле или зборувале перверзни муабети на девојчиња, ама па треба и да се види проблемот и кај самите девојчиња. Не може таа у тесни хеланки, со танга да иде намерно да одговара на табла и да се фрцка (има многу вакви случаеви), не случајно професорите се палат на некоја таква што се облака ко курва, него на некоја што е замотана до врат :) Си го бараат и женските со провокативната облека, поготово ученичките за мизерно покачување оценка. А дека треба да им се удри ќотек на тие професори, треба :D

Kajgana Shop

На врв Bottom